Hemester,

är ett populärt ord i dagens Sverige! Så jag får väl låtsas att jag har det. Men oj, vad tiden runnit iväg sedan jag sist skrev här på bloggen. Swisch sa det bara och så hade tolv dagar försvunnit, lika snabbt som när man swishar pengar. Och vad har jag då hittat på under dessa dagar? 

Förutom att jag haft kristallsjukan, för vilken gång i ordningen vet jag inte, så har det bara hänt trevliga saker! Det allra trevligaste är att vi har besök från Taiwan. Ssu-Pi´s föräldrar och en syster med man och barn kom hit redan under den vecka då familjen H var på Mallorca. Pappa och svåger åkte hem i söndags, men övriga är kvar.

Vi har ätit middag både hos Ssu-Pi, hennes syster Ssu-Huei och hos mig. För taiwaneser, och asiater överhuvudtaget tror jag, är maten väldigt viktig rent socialt. De flesta äter också väldigt mycket och ofta! Jag kan inte för mitt liv begripa hur de kan vara så smala och smidiga. Själv äter jag hälften så mycket, och är dubbelt så tjock! 😋

En annan skillnad är att i Taiwan bjuder man inte hem släkt och vänner på middag, utan man bjuder ut på restaurang. Och vilka middagar! Det är inte en eller två rätter, och maten är, i mitt tycke, väldigt, väldigt läcker! Dessutom så hade Ssu-Pi´s föräldrar restaurang här i stan, innan de återvände till Taiwan. En restaurang dit folk åkte från omkringliggande städer därför att maten var så god. Så ni kanske kan förstå mitt huvudbry när jag skulle bjuda på middag! 😓 Men det gick bra, och alla var glada och nöjda.

 Jag brukar inte ta bilder på mat, men ibland är den så vacker, så 
jag kan inte låta bli! Neej, det här är INTE maten som jag bjöd på.

En annan begivenhet som jag ägnat mig åt under dessa dagar var en konsert/framträdande av Doug Seeger, ni vet han som dök upp i programmet Jills veranda. Tycker så mycket om hans röst, så jag dristade mig till att gå på Måndagskväll, som anordnas här under sommaren, med olika artister. Det första jag sa till min medföljare var att Doug inte hade sin cowboyhatt på sig. Och det första han frågade var om någon märkt att han inte hade sin hatt på sig? Han berättade att en man hade kommit fram till honom dagen innan, och frågat om han kunde få köpa hatten för 20.000:-! Det kunde han bara inte motstå sa han. 😂 Hans röst är härlig, och han hade två duktiga svenska musiker med sig. Bra program!


Har också ätit lunch med en väninna, och sedan åkte vi ut till Broby Gård, som ligger någon mil utanför staden. Broby Gård ligger vackert mitt ute i grönskan på landsbygden och där finns café, butik, galleri, och även en loppis. Min väninnas man hade utställning på galleriet, som hon ville att jag skulle se. En mycket fin utställning. Sedan satt vi ute i solen och drack go´fika!Det här är lite av vad jag haft för mig under veckan. Jag har också kommit igång med mina dagliga promenader. Idag när jag kom hem satt grannen på sin altan och rensade kantareller. Hon frågade om jag ville ha lite, och det kan man ju inte tacka nej till!


Kommentarer

 1. Å, va gott med kantareller! Förstår att du inte kunde säja nej.
  Tycker också mycket om Doug. Han har varit i Örebro också några gånger men jag har inte haft tillfälle att åka dit.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag smörstekte med lite lök och persilja och hade på en omelett! Mmmmmmm….!

  SvaraRadera
 3. Asiatisk mat överlag är läckert. Just mat från Taiwan har jag ingen kännedom om,men dina bilder ser jätteläckra ut. Jag tycker mat är vackert, vackert upplagd mat gör sig absolut bra på bild :-)

  Den här killen du lyssnat på tror jag att jag hört någon gång, på TV. Har ett svagt minne av det. Huvudsaken att du gillar honom och hade en fin stund. Det här med kantareller, vilken gåva! Klart man säger ja tack1

  Hoppas du hittar på något fint idag, eller bara har en lugn stund, utifrån dina egna önskemål! :-)

  SvaraRadera
 4. Det verkar ha varit en trevlig vecka med "lite-av-varje", både släktmiddagar med god mat och god samvaro och så en portion kultur på det. Jag gillar också Doug Seegers, han är bra!
  När man hemestrar kan man upptäcka en massa kul saker runt knuten.
  Ha en skön helg!
  PS. Kantareller = MUMS!

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha fullt upp. Trevligt med långväga besök. Jag gillar också asiatisk mat. Önskar jag var bättre på att laga sånt själv. Doug har en underbar röst. Tyvärr har jag bara hört och sett honom på TV. Ha en fortsatt mysig hemester. Kram

  SvaraRadera
 6. Ja det är inte så tokigt med hemester! Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning