Fem en fredag v. 32: Fritt val

Dags för FeF igen. Veckorna bara rinner iväg! Skulle jag göra ett alldeles fritt val, så skulle det vara att sakta ner tiden. Och samtidigt så vill jag att den här corona-tiden ska swicha över så fort som möjligt! Nu till frågorna:

Fem en fredag v. 32: Fritt val

1.  Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon?

Jag skulle vilja vakna halv nio varje morgon och vara utvilad. Nu vaknar jag med väckning den tiden, men känner mig som ett..... ja, jag vet inte vad! Men jag pallrar mig ur sängen i alla fall. Lördag/söndag har jag ingen väckning på, och då kan jag sova till både 10 och halv 11.

2.  Vad skulle du äta till frukost varje morgon om det gick?

Två ägg, en halv burk makrill i tomatsås, en halv apelsin, en kopp te och vatten så klart. Jag är helt nöjd med min frukost. Men när mina barnbarn sover över så äter vi ägg, välling med russin, smörgås med leverpastej, tomat och smörgåsgurka, juice eller mjölk till barnen och te/kaffe till mig. Avslutar alltid med apelsin. Då äter vi frukost jättelänge och pratar och skojar. E&E älskar frukostarna hos mig, och jag älskar att äta frukost med dem, så fick jag välja skulle jag göra det varje morgon!

3.  Om du enbart fick utföra en träningsform, vilken skulle det vara?

Då skulle jag välja promenader helt klart. Förutom att det är nyttigt att röra på sig och få frisk luft, så tänker jag så bra när jag går!

4.  Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en?

Det här var en passande fråga för mig som håller på att sortera ut mina bokhyllor. Och jag vet faktiskt svaret! Jag har under många herrans år haft en längtan efter att läsa Bibeln, så för sådär 20 år sedan fick jag en STOR bibel i julklapp av mina barn (son och sonhustru). Tror ni jag har läst den? Neej! Men om jag bara hade en bok, då tror jag säkert att det skulle bli av, för jag vill ju så gärna. Tror att det är en spännande bok!

Min bibel är dubbelt så stor som en vanlig bibel, vilket gör texten läslig utan ansträngning

5.  Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja då?

Utan tvekan så skulle jag välja julen. Förutom julens budskap, så är det en högtid då man träffas och umgås med de som betyder allra mest för en. Tyvärr finns det människor som inte har förmånen att ha nära relationer av olika anledningar. För dem tror jag att julen är den allra jobbigaste högtiden!

Trevlig helg!


Kommentarer

 1. funderade på bibeln med det blev annat

  SvaraRadera
 2. Låter som mysiga frukostar med barnbarnen. Jag är inte mycket för högtider men valde julen. Då är man - jag- oftast ledig lite längre. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Det är alltid härligt att få sova ut på morgonen, och helst tills man "själv-vaknar". Till och med den mest obekväma säng är jätteskön när man ska lämna den. :)
  Promenader är absolut bästa motionen och ger knappast några skador.
  Vi tänker inte alltid på att massor av uttryck som vi använder faktiskt är hämtade just från Bibeln. En spännande bok.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
 4. varför bara en halv apelsin till önskefrukosten? ingen smörgås? barnbarnsfrukostar är ju så trevliga i sig så det gör inget vad en äter. tänkte först på Bibeln, som ju innehåller allt en kan önska sig av litterära genrer. men sedan kom jag på en annan idé

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter med frukost tillsammans med barnbarnen! Jag håller helt med dig när det gäller julen, den vill jag inte vara utan.

  SvaraRadera
 6. Hej, så ljuvligt det låter med era mysiga frukostar med barnbarnen. Mina är redan vuxna o utflugna men senast jag besökte grabben (25 år) så bjöd han på frukost på sängen!

  SvaraRadera
 7. Sedan jag blivit pensionär har jag inte använt väckarklockan över huvud taget, undantag inbokade besök såklart. Det beror ju lite grand på när man lägger sig på kvällen också.
  Din frukost med barnen låter helskoj!
  Promenader skrev jag också som motionsform.
  Bibeln plöjde man ju igenom i skolan, och då somnade jag. Nu har jag ingen bibel, men det vore ju intressant om jag visade en annan reaktion nu som vuxen.

  SvaraRadera
 8. Hoppas mina också bjuder mig på frukost när de är 25! Det tror jag! Ja du Mrs Calloway, varför äter jag bara en halv apelsin? Jag vet faktiskt inte varför det blivit så!?🤔 Och när det gäller bröd så mår min mage bäst av så lite bröd och pastaprodukter som möjligt (IBS). Stor sorg, för jag älskar bröd! Så ibland blir det avsteg.

  SvaraRadera
 9. Få se när/om jag börjar läsa bibeln BP. Då ska jag lämna rapport om vad jag tycker. :D

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det så! Man kan faktiskt tycka man tänker en aning klarare om man tar en promenad.

  SvaraRadera
 11. Hann inte gårdagens svarsupplägg. Men bibeln hade vi gemensamt. Den innehåller så mycket så ifall det vore den enda boken i världen, så valde jag den också.

  SvaraRadera
 12. Det är härligt när frukost får ta tid! Tror att det är ett klokt bokval, jag var inne på samma tanke. Har också tänkt att man "borde" läsa hela Bibeln.

  SvaraRadera
 13. Vill så gärna, men det är just det där att sätta igång.....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning