Fem en fredag v. 49: Film

Ooops! När jag såg veckans ämne i fem en fredag så tänkte jag, att den här veckan hoppar jag över. Varför det då? Joo, jag går nästan aldrig på bio, det var nog ett par år sedan sist. Jag har bara grundutbudet på min TV, och inga betalda filmkanaler, för det har jag inte råd med. Men sedan kändes det ändå som en utmaning. Jag måste ju verkligen tänka till nu, så ok här kommer mina svar!

1.  Vilken film sätter du på för att bli glad?
Nu har jag ju ingen kanal att sätta på, men om jag hade det så skulle jag gärna sätta på Allt eller inget, som handlar om ett gäng arbetslösa män i England. En av dom kom på att man kunde kanske tjäna pengar på att uppträda som manlig strippa. Han samlar ihop ett gäng med män, och det verkligen i olika form och färger, också sätter dom ingång. Den filmen tände många glada skratt hos mig!


2.  Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?
Det skulle vara intressant att leva i Downton Abbey. Jag är mycket förtjust i England, och både miljön och kläderna i den här filmen är underbara. Handlingen är också intressant med tanke på hur olika förutsättningar människorna levde under.


3.  Vilken film är minst som ditt liv?
The bodygard med Kevin Kostner och Whitney Housten har inte många likheter med mitt liv. Men vem skulle tacka nej till en sådan bodygard!?


4.  Vilken genré stänger du av på en gång?
Helt klart byter jag kanal när/om det dyker upp en film med aliens och utomjordiska farkoster! Helt meningslöst att titta på för mig. Jag gillar inte heller "komedier" där man slänger tårta i ansiktet på varandra och sparkar varandra i ändan. Kanalbyte!



5.  Vilken är en populär film du aldrig sett?
Jaa, det är många det. För att inte säga de flesta av de nyare. Nedan visas bilder från de bästa filmerna under 2019. Jag vet inte ens vad dom heter, och har än mindre sett dom. Det är ju lite dåligt eller hur!?


¤¤¤¤¤¤¤

Jag fick faktiskt till några svar även om jag inte trodde det när jag såg ämnet Film. Men det finns också några filmer som satt sig i minnet hos mig. Några av dom är Broarna i Madison County med Clint Eastwood och Meryl Streep, Döda poeters sällskap med Robin Williams och Under körsbärsträden (Sweet Bean), en japansk film som gick på TV, bland andra.

Broarna i Madison County

Döda poeters sällskap

Under körsbärsträden

I onsdags såg jag en film på SVT1 som var både rolig och lite sorglig. Den heter Elsa & Fred. och handlar om två äldre människor som träffas och blir förälskade i varandra, med många förvecklingar. Det är Shirley MacLaine och Christopher Plummer som har huvudrollerna.

Nu återstår att se om det dyker upp någon trevlig film i helgen. Hur som helst, så hoppas jag att ni alla får en trevlig helg, med eller utan film!






 






Kommentarer

  1. "Allt eller inget" är en kanonfilm! Den där onsdagsfilmen missade jag, låter som något jag skulle ha gillat. För att inte titta mycket på film tycker jag du lyckades få med en hel radda bra!

    SvaraRadera
  2. Ibland är det bra att få tänka till! Men som du ser så är det inga nya filmer. När den här pandemin är slut........... 😄

    SvaraRadera
  3. Vi har nästan samma filmsmak märkte jag. Det blir inte så mycket filmtittande annars för min del. Av någon anledning så är jag aldrig riktigt sugen på att sätta mig och vara låst en längre tid. Men under julhelgen tar man det lite lugnare så då blir det kanske tid för det. Trevlig helg.

    SvaraRadera
  4. Under körsbärsträden är riktigt fin.

    SvaraRadera
  5. "Broarna i Madison County" är ju underbar, tror minsann att jag också läste boken efter att ha sett filmen.
    Man har faktiskt sett fler filmer än man minns, hehe!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Ååh "Allt eller inget" är en favorit hos mig också. Den blir jag verkligen glad av. Broarna i Madison County är också en favorit. Såg faktiskt den japanska filmen för inte så länge sedan och gillade den verkligen.

    SvaraRadera
  7. Jag svarade också Downton Abbey på andra frågan. Kul!

    SvaraRadera
  8. Broarna i Madison County, där ringer en fin klocka.
    Jomen visst har jag sett många fina filmer.

    SvaraRadera
  9. I min ungdom var jag på bio flera gånger i veckan. Det måste ha varit billigt, men jag blev ofta bjuden också. Hade en pojkvän som arbetade men jag själv gick i skolan. Nu går jag varken i skolan eller har pojkvän, så jag får vackert betala själv! Ofta när det görs reklam för en kommande film, så tänker jag att den måste jag se. Men det blir oftast bara en tanke!

    SvaraRadera
  10. Jag tänkte precis som du - jag hoppar över. Har inte varit på bio sedan 2007 och har inga streaming-tjänster heller. Är helt enkelt inte intresserad av varken film eller musik. Alla är vi ju olika, eller hur. Men du och jag verkar ändå ha ungefär samma "förutsättningar" och dessutom ungefär samma åsikter:-)

    SvaraRadera
  11. Jag gillar verkligen att se filmer, men då helst på en biograf, men det blir helt enkelt inte av. Och i basutbudet på TV:n dyker det sällan upp några bra filmer.

    SvaraRadera
  12. Döda poeter har jag sett, de andra du nämner inte...
    Jag funderade också på om jag skulle lyckas hitta några svar på filmtemat. Men när man låtit de små hjärncellerna arbeta från morgon till kvällen så blev det ändå något. Jag är lika dålig som du på att kolla på film.
    Önskar dig också en skön andra advent, här har vi vinter och snö, men tyvärr håller den på att töa bort..

    SvaraRadera
  13. Allt eller inget är en bra film. jag blir nyfiken på Elsa & Fred som jag tycks ha missat. Under körsbärsträden är en underbar film

    SvaraRadera
  14. Downtown Abbey är en riktigt mysig film, man skulle t.o.m. kunna tänka sig leva i den.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  15. Opps, jag har nog inte sett en enda av de filmer du skriver om. Bra du fick ihop svar utan att egentligen se film så ofta. Jag ser inte mycket filmer, men då och då händer det. Ser mest serier, just nu Modern o Dottern, jag ser den på Play men den går på 2:an också, men vid fel tid för mig. Sista filmen jag såg var Becks nya. Upplevde den inte som en Bäckfilm då han var väldigt lite delaktig.

    Kramiz o go torsdag

    SvaraRadera
  16. Downtown Abbey är riktigt mysigt. Att få drömma sig bort till en annan tid!
    Modern och dottern är väl en evighetsfilm, med massor av avsnitt. Det klarar jag inte. Däremot tittade jag på Weissense när den serien gick. Mycket bra!
    Ha en trevlig torsdag du också och kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30