Fem en fredag v. 14: Verb

Fredagen den 8:de april, och full snöstorm utanför fönstret. Det är våren det!
Som tur är så dyker elisamatilda.se:s  frågor upp trots det. De behöver ju inte färdas i snöstorm.

1.  När lånade du senast?
Jag lånade en väska av en god vän i förra veckan. Hon har inte fått tillbaks den ännu, då jag ska använda den i morgon. Jag ska på 50+50-kalas! På 50-årskalas har man hatt och handväska, det vet ni va!
Det värsta är att den ena 50-åringen är något av en miljö- och djuraktivist, och väskan är av krokodilskinn.
Men den är köpt i Argentina på 60-talet, då man ännu inte var så medvetna om djurs rätt, så det må vara förlåtet. I annat fall blir jag väl utslängd! 😟

Måste säga att jag tycker den är väldigt snygg, men
det skulle jag aldrig säga till födelsedagsbarnet!

2.  När badade du senast?
Ojojoj, det är länge sedan det! Jag är inte på något sätt ohygienisk, men badkaret har väl nästan avskaffats när man bor i lägenhet (tyvärr), så det får räcka med en dusch.
Badat utomhus har jag inte heller gjort på åratal. Det är ju aldrig 28 grader i vattnet! 
Och solbada, det slutade jag med för länge sedan. Håller mig, med ålderns rätt, i skuggan. vilket innebär att jag oftast är vit som ett spöke.


3.  När betalade du senast?
Det var i förrgår när jag handlade förnödenheter på ÖB. Men samma dag betalade jag också för den hatt som jag köpte på Röda Korset och som jag ska ha när jag går på kalas i morgon. Den var fin!


4.  När väntade du senast? 
Det var i kassakön på ÖB, men jag väntar hela tiden på att våren ska dyka upp.

5.  När spelade du senast?
Jag spelar musik ibland, men det är också det enda spel jag ägnar mig åt.

¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg!


Kommentarer

 1. Snygg handväska, var klädd som tant i hatt och handväska i barnens simskolepromotion... jag tog magistermärket och skulle "livrädda" min dotter som tog kandidatmärket... jag var den enda mamman som tog simmärke - och blev kallad för magister på somrarna på stranden 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte simma, så jag får nöja mig med utklädning!

   Radera
 2. Låter kul med en fest där man måste han handväska och hatt - är det sån där modern klänning som gäller också? Alltså en sån där som jag tycker ser ut som klänningar gjorde på 40/50-talet..... :-(
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen klädkod på festen. Det är våran lilla släktgren som tyckte vi skulle skoja till det bara. Visst ser dagens klänningar ut som våra mammors! Men jag ska ha mina vanliga kläder. Kram!

   Radera
 3. Snygg väska och hatt. Låter trevligt med kalas. Badkar ja, jag har kvar det i lägenheten, badade mer förut, nu sällan. Det blir att dusch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dusch är skönt det med, men inte lika avkopplande som ett bad.

   Radera
 4. Så elegant du blir med väska och hatt! Ha det så trevligt på dubbelkalaset!
  Jag väntar på att våren ska komma tillbaka, idag syns den inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst längtar vi efter våren!

   Radera
 5. Förr kunde man försöka få någon att tro att fuskpälsen var äkta. Du får väl försöka säga att krokodilväskan är konstgjord :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja det får jag nog lov att säga, i alla fall till födelsedagsbarnet. 😄

   Radera
 6. Så tjusigt med hatt och väska, och visst är väskan fin. Jag saknar badkar i vår lägenhet, brukar se till att det finns badkar på hotellrummen när vi bor på hotell, eller ännu bättre, en jacuzzi!
  Ja, nog väntar vi på våren allt...
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nu kommer jag att bli riktigt elegant! Kanske kommer att använda hatt och krokodilväska till vardags hädanefter! Jacuzzi är härligt. Ha det fint!

   Radera
 7. Hoppas på att du inte blir utslängd från femtioårsfesten. Borde vara förlåtet eftersom det var så länge sedan. Vi har badkar men jag badar aldrig badkar. Tycker inte att det är så bekvämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick vara kvar Hanna. Den rättskaffens djuraktivisten hade så mycket att stå i, så hon märkte inte av min krokodilväska. Men den fick många kommentarer för övrigt, och flera ville gärna äga den! 😉

   Radera
 8. Jag tycker din stiliga hatt behöver ett lyft, kanske ett par påskfjädrar så du få lite färg i kreationen! Väskan är skitsnygg, som tur är kan man ju imitera krokodilskinn nuförtiden, så du kan ju låtsas att det är en imitation...
  Vilken rolig fest, jag har inte varit på fest på typ hundra år.
  Du och jag är två spöken som kan ta varandra i hand. Fast, jag brukar ha bra färg i ansiktet på sommaren eftersom jag rastar hunden såpass mycket. Men jag går aldrig i shorts eller ärmlöst,,,,,,gillar varken fästingar eller broms eller mygg...
  Nu önskar jag dig en toppenrolig 50+50fest! Är alla andra gäster lika trevliga som du blir det dundersucce/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en jättekul fest, och födelsedagsbarnen var mer än nöjda!
   Ja du Paula, skönt att vi är två spöken, men vi ska kanske hellre benämna tillståndet som: blek men skön! Och dom där små odjuren som dyker upp när det blir varmare är väl det minst önskvärda! Jag har heller aldrig förstått vad dom gör för nytta, annat än som mat åt fåglarna.
   Kram!

   Radera
 9. Då är du fullt rustad för 50+50 kalaset. Minns att min mamma hade en sådan väska som hon fick av sin syster. Det var ju inne på1960-talet. Eloge att du sparat den. Å nu kommer den ju väl till pass. Hatten - nja, du ska väl inte gå på begravning eller;-)
  Badkar är tillbaka har jag förstått, åtminstone i bostadsrättslägenheter. Man hr nog märkt att det inte räcker med en dusch för att tina upp under vintern;-) Jag skulle aldrig kunna leva utan badkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väskan var ett lånegods, och hatten var riktigt elegant! Ska nog ha den på mig i mataffären nästa gång! Jag trodde inte heller att jag skulle kunna leva utan badkar, men det har gått.....

   Radera
 10. hatt och krokodilväska! jag tackar jag! kul att klä upp sig lite. jag håller mig helst i skuggan. tycker ofta att solen sticks. undrar just hur det står till med ozonskiktet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker man på ozonskiktet så får man ha både solskyddskräm, hatt och heltäckande kläder under parasollet! Kanske kan ha min svarta hatt då?

   Radera
 11. Hahaha! Det här humoristiska inlägget var precis vad jag behövde idag! När det gäller bad skulle jag kunnat ha skrivit samma som du. Väskan och hatten är tjusiga. Det blir säkert ett kul kalas. Kram

  SvaraRadera
 12. Jo men det blev bra alltihopa sörrú! Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning