Om mig:

Jag är en lagom tjock kvinna i mina bästa år (73), som just står i färd med att starta min första Blogg. Det känns pirrigt och lite spännande! Och varför gör jag det då?

Allt sedan skoltiden har jag tyckt om att skriva. När jag gick i pension började jag släktforska, och upptäckte att det roligaste var inte själva faktadelen utan att leta fram brev och anteckningar för att

försöka få en bild av mina gamla släktingar. Det var svårt många gånger, för sådant här kommer man på alldeles för sent och kunskaperna har ofta gått i graven. Trots det har det blivit många roliga och gripande människoöden.

Då jag är ute och reser skriver jag alltid dagbok. Det har inneburit att jag upplever varje resa tre gånger. Först förbereder jag mig, sedan reser jag, och när jag kommer hem renskriver jag anteckningarna och sätter in dem tillsammans med foton i ett album.

För några år sedan gick jag en veckokurs på PRO:s folkhögskola i Gysinge som hette "Skriv ditt liv". Det gav blodad tand, så i augusti 2014 började jag en distanskurs, med samma namn, på halvfart vid Västerbergs Folkhögskola. Det var otroligt roligt, och jag tyckte jag lärde mig massor. Efter det har jag skrivit ner min livsberättelse, vilket också har väckt tankar om både det ena och det andra.

Men nu är ju det klart, så var ska jag då få utlopp för min skrivklåda? I en blogg så klart! Så det är alltså anledningen till att jag just nu sitter här och skriver. Jag tänker inte på något sätt hålla mig till ett visst ämne, utan mina tankar får styra vad som kommer ner på "papperet". Det kommer både att bli minnen från förr och tankar om framtiden.

Vet inte heller hur ofta jag kommer att gå in här. Efter en lång sjukskrivningsperiod i början på 2000-talet så bestämde jag mig för att aldrig mer stressa upp mig. Men, mitt första år som pensionär hade jag så mycket inbokat, att jag begåvades med en rejäl magkatarr. Nu, nio år senare, är jag en klok kvinna, som tar dagen som den kommer! (Tror jag!)

Ett broderat självporträtt från  någon gång på 1980-talet


  Varje dag, sedan lång tid tillbaka, avslutar jag med 
dagens Guldkorn. Det är ett bra sätt att avsluta dagen!

Och dagens Guldkorn får illustreras av trattisarna som
grannen kom in med. Dem ska jag äta med en omelett.Kommentarer

  1. Roligt att du kommit igång med bloggen! Du är väldigt duktig på att skriva så jag ser fram emot att följa dig och se och läsa om dina Guldkorn. Du skriver med inlevelse så man vill hela tiden veta "hur det går". Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ingegerd! Det känns lite kul att börja Blogga. Det är ju du som varit min inspirationskälla! Så jag fortsätter följa dig! Vi hörs!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning