Duktig flicka....

Två dagar nu har jag varit så duktig! Jag har rensat mina rabatter och planterat i utekrukorna. Dessutom har jag burit upp vinterns ytterplagg på vinden, och burit ner sommarens. Och jag har tvättat mina promenadskor i maskin! De blev som nya. Så nu kommer jag att kunna gå jättefort! Nu är jag värd att sjunka ner framför TV:n med lite god ost och ett glas vin, eller vad tycker ni?

Men eftersom det är fredag, så ska jag först besvara frågorna i Fem en fredag v. 22, Upprepning, från elisamatilda.se´s blogg:

1. Vad upprepar du flest gånger under veckan?
Tittar alltid på Aktuellt kl. 19.30 (så nu måste jag skynda mig att skriva färdigt det här!). Till frukost äter jag alltid 2 kokta ägg, en ½ apelsin, 1 glas vatten och en kopp kaffe. Undantag: när mina barnbarn är här. 

2. Vilket album kan du lyssna på om och om igen?
Måste säga att jag lyssnar inte så mycket på musik. Tycker t.ex. inte om att ha radion stå på och skvala. Ska jag lyssna så sätter jag mig ner och lyssnar, och då blir det inte ett speciellt album, utan kanske mer en viss artist. Tycker om herrar med lite hesa, raspiga röster, Leonard Cohen, Joe Cocker, John Fogerty, Rod Stewart m.fl.

3. Vilken är en historia du berättat flera gånger?
Är extremt dålig på att berätta historier. Glömmer alltid poängen! Men en historia som är sann har jag berättat flera gånger, till auditoriets glädje. - Hade varit och handlat mat, och eftersom det var flera kassar så körde jag fram bilen för att lasta ur den. När det var gjort, gick jag ut och satte mig, i baksätet på bilen. Där satt jag, tills jag kom på att det var ju jag som körde, och efter att snabbt ha tittat mig omkring, förflyttade jag mig till förarplatsen. - Den historien har roat många, inte minst mina arbetskamrater, som satt och väntade på att jag skulle komma in igen!

4. Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang?
För många år sedan, när min sonhustrus föräldrar hade restaurang här i stan, beställde jag alltid räkor i vitlökssås. Ssu-Pi´s pappa var fenomenal på att laga mat, men den rätten var något alldeles extra! Annars tycker jag det är kul att prova på olika maträtter. Men om jag äter lunch ute och de har stekt strömming med potatismos så tvekar jag inte. Inte om det finns bruna bönor med fläsk heller. Det är sådana rätter som man aldrig lagar när man lever ensam.

5. På vilket sätt är i dag som vilken dag som helst?
När jag fortfarande arbetade så var fredagen en alldeles speciell dag. Den bästa dagen på hela veckan, för då hade man hela långa helgen framför sig. Det är väl det enda jag avundas alla som arbetar, för är man panchis så är alla dagar precis som vilken dag som helst! Och inte har vi någon semester heller! Tänk på det ni, alla som arbetar!! 😂

Nu har jag rensat så att blommorna kan få plats,


och nästan alla krukor är fyllda. Nu är det bara 
all pollen som måste borstas bort från hela altanen. 

Kommentarer

 1. Hej, jag ser inte ofta nyhetssändningar, i så fall är det sena nyheterna. MorgonTV är inget för mig heller, det låter för mycket! Din roliga historia var verkligen kul! Tihi...den tål att berättas många gånger.
  Jag väljer också helst fisk på restaurang, det blir inte så mycket variation på den varan här hemma. Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 2. Ha en skön söndag du också Paula!

  SvaraRadera
 3. Hihi, det var en rolig historia. Förstår att den lockat fram en del skratt. Så fint du gjort i trädgården! Jag önskar jag hade mer tid och ork till att göra snyggt i trädgården. Det får kanske bli något jag kan ta itu med när jag går i pension.

  SvaraRadera
 4. Tid har jag, men oftast är det latmasken som tar överhand, så när jag väl får lust med något så gäller det att sätta igång med detsamma! Vid sådana tillfällen känner jag mig nästan lite manisk!!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig historia! Du kan trösta dig med att vi är många som är tankspridda. Det stämmer det där med pensionärssemestern eller bristen på den. Det gällär att vara benhård när man förhandlar med sig själv, annars kan den glömmas bort. Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, man kanske ska ha en överläggning med sig själv om när man ska ta ut semestern! Så får det bli! Kram!

  SvaraRadera
 7. Det var en för rolig historia! Var det någon som såg dig? Känns som någonting jag skulle kunna göra, om jag hade körkort. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning