fredag 7 juni 2019

Nu är glada julen slut, slut, slut....

Idag har jag tagit ner julgardinerna i vardagsrummet och juldraperiet i hallen. Ja, så´n är jag! Nu var det inga gardiner med tomtar och ljus på, utan de är ganska diskreta, men rostfärgade. Draperier i hallen är rödrutigt men inte heller så iögonenfallande. Men för mig är det julgardiner/draperi. Har också ställt i ordning min "hängmatta" på altanen, så nu är det bara att gunga på! Jag hittade förresten en påsktupp också så även den är undanplockad nu!Fem en fredag v. 23: En Vecka (elisamatilda.se)

1. Vad är något du köpte i måndags?
Det enda jag köpte i måndags var matvaror på Coop.

2. Vilket väder hade du i tisdags?
Solen strålade från en molnfri himmel. Det gjorde att jag bara tog en halv promenad! Jag bor mitt emellan två landsvägar. Så jag brukar gå upp till den ena, vänder, går förbi hemma och upp till den andra landsvägen, för att åter igen vända och gå hem. Det tar ungefär en halvtimme om jag går ganska snabbt. Nu följde jag bara med grannen och hämtade barn vid skolbussen och när vi kom hem var vi helt slut. Så det blev bara en halv promenad i sakta mak! 

3. Vad gjorde du på lill-lördag i onsdags?
I onsdags hade jag en tandläkartid halv fem. Med bedövad käke, tunga och läppar åkte jag sedan hem och bara tog det lugnt!

4. Hur firade du årets nationaldag i går torsdag?
Jag firade den inte alls! Hade totalt glömt bort det, tills jag tittade på nyheterna och då var det också ett program från Skansen som jag tittade på. 

5. Vad blir det för fredagsmys?
Fredagsmyset blir det inte heller så mycket av! Jag försöker att inte handla så mycket godis och sån´t, av olika anledningar. Avocado, skinka och lite sallad får det blir, och vatten! TV-programmen, för mig som bara har basutbudet, ser inte heller så lovande ut. Ett japanskt drama i 2:an ser spännande ut, och i kunskapskanalen lockar "Färgernas hemligheter". Men för övrigt får det nog bli en bok i hängmattan!

Ha nu en trevlig helg allihopa!


6 kommentarer:

 1. Jag gillar din avslappnade inställning till helger. Det händer lite då och då att jag har både tomtar och kycklingar framme fast det inte är "deras helg". Det fungerar utmärkt. Kram

  SvaraRadera
 2. På tal om avslappnad inställning till helger, så jobbade jag ihop med en kille som verkligen hade det. När vi andra julpyntade tog han fram tomten som stod bakom gardinen, och vips så var han klar! Kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Usch för tandläkarbesök, det är både plågsamt och dyrt! En bok i hängmattan låter betydligt bättre och helt i min smak.

  SvaraRadera
 4. Hej, ja jag som numera har barn och barnbarn längre bort o är skild jag firar inte just så mycket h elger, o saknar det inte. Men familjen saknar jag, roligast då att kunna umgås under avslappnade former när det passar. Ha en fin sommarvecka, ser att du har nät runt hängmattan, det är nog dessvärre en nödvändighet. För nu har myggen kommit, i tusental!

  SvaraRadera
 5. Tycker jag är sen när jag någon gång tar ner julstjärnan i slutet av januari.. :)
  Vilken härlig hängmatta! En sån skulle jag också ha om jag hade altan eller trädgård. Att läsa bok där lät inte helt fel. :)

  SvaraRadera
 6. Att läsa bok i min myggfria hängmatta är betydligt mer avslappnat än att gå till tandläkaren. Men det är tur att dom finns (tandläkarna alltså), annars kanske man blev tandlös!

  SvaraRadera