På kurs med Kurt......

eller rättare sagt på cirkelträff med Kina.

Nu har jag kommit igång med studiecirkeln "Tillsammans mot ensamhet" på PRO. Andra träffen ägde rum i måndags. Det var sju personer, förutom mig, som anmält sig. De här två första gångerna har vi ägnat oss åt att lära känna varandra. Det är ett mycket trevligt och pratglatt gäng, så det här kan nog bli bra.

Vi träffas varannan måndag i två timmar, och hittills har dom två timmarna bara susat förbi. Till nästa gång ska vi läsa in oss på studieprogrammet, och första kapitlet handlar om "Ofrivillig ensamhet och social isolering". Ser fram emot träffarna med detta härliga gäng!

En av mina "gamla" arbetskamrater är med i cirkeln, och nu har jag bett henne att vara vikarierande cirkelledare vid behov. Jag har varit så trött en längre tid, med diverse andra konstiga symtom. Under förra veckan fick jag värk i hjärtat och i vänster arm och armhåla. Grannens dotterdotter, som är sjuksköterska, sa att jag absolut måste åka in till akuten. Så med Kerstins benägna bistånd gjorde jag det på söndagskvällen. Man kunde inte hitta något då, annat än att jag hade högt blodtryck, men jag bokades in för vidare utredning hos en kardiolog. Och blev tillrättavisad för att jag väntat i fyra dagar innan jag kom dit. Så gör man inte när det gäller hjärtat sa dom! 😳 Men jag skulle ju ha studiecirkeln på måndagen! 😅

Kommentarer

 1. Låter som en jättetrevlig studiecirkel. Så bra att du fixat en vikarie så du kan ta det lite lugnare. jag känner igen mig i det där..."jag ska bara först". Inget bra när det gäller hjärtat. Var rädd om dig.

  SvaraRadera
 2. Ja det ska jag vara Gunnel! Men jag blir bara så entusiastisk när jag börjar med någonting! Nu ska jag till husläkaren på måndag och till hjärtläkaren den 15:de så nu ska jag coola ner mig lite! :D Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken bra studiecirkel! Många äldre tycker ju att just ensamheten är jobbig.
  I februari fick jag ju en hjärtinfarkt — som jag från början inte alls misstänkte var en infarkt — och när jag först in på tredje dygnet sökte mig till läkare så fick även jag en "rejäl utskällning". Men hjärtattack är ju inte det första man tänker på. Och jag hade inte alls ont åt hjärtat. Jag hade molande ont i vänster arm (det skyllde jag på min förkalkade axel), kände obehag i vänstersidan av munnen (det skyllde jag på ömmande tandhalsar), och så, andra dygnet, ett illamående från h-vetet. Då hade både arm- och tand-ont försvunnit. Men alla dagarna kände jag en förlamande trötthet. Och så sakta började jag tänka: Kan det ha med hjärtat att göra?
  Bra att du nu ska kollas upp! En ros till din grannes dotterdotter som stod på sig!
  Jag håller tummarna för dig framöver! Kram från norr!
  (Oj, det blev en lååång kommentar!)

  SvaraRadera
 4. Oj, jag känner igen alla symtomen. Jag är så glad att Sara stod på sig! Jag är så oerhört fjantig så där. Vill inte ställa till besvär i onödan! Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Men snälla du....Du ställer inte till besvär. Du måste ju åka in omgående när du har såna besvär som du beskriver. Så bra att det inte hände något allvarligt. Nu kommer du in under sjukvårdens kontroll så då hoppas jag att du får den hjälp som krävs för att du ska må bra igen. Kram kram. Var rädd om dig ❤️

  SvaraRadera
 6. Den där studiecirkeln verkar jätteintressant. Skulle de anordna den i mina trakter så skulle jag anmäla mig.

  SvaraRadera
 7. Det här inlägget har jag läst tidigare, trodde jag kommenterat också. Förmodligen kollade jag i mobilen :-) Där skriver jag inte så mycket.

  Himla kul att du verkar trivas med kursen och att du verkar nöjd med både din egen som kursdeltagarnas insats. MEN jag hoppas innerligt du varit hos läkare och fått kollat om något och vad som är galet. Symtom från hjärtat ska man aldrig ignorera!

  Önskar dig allt gott!

  SvaraRadera
 8. Min egen insats i kursandet kan jag inte uttala mig om, men det är ett glatt och intresserat gäng. Har varit hos läkare, men ska dit igen. Känner mig dock betydligt lugnare efter de läkarbesök jag varit på.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning