Fem en fredag v. 41: Rutiner

E´re redan fredag! Åter en vecka har gått, och elisamatilda.se är nyfiken på vilka rutiner vi har. Joo, så här är det:

1. Vad är något du gör varje morgon?
Äter frukost förstås och läser lokaltidningen, om grannen har hunnit lägga den i min brevlåda. Hon har också överlåtit korsorden till mig, så ofta börjar jag på något av dem (finns oftast ett litet och ett stort).

2. Vilken är din typiska frukost på helgen?
Jag har min typiska frukost till vardags. Då äter jag alltid 2 kokta ägg, ½ apelsin och en mugg med kaffe (börjar förstår med ett glas vatten). På lördag/söndag däremot, blir det ofta rostat bröd med ost, marmelad, skinka eller leverpastej till äggen. Då kan det också slinka ner en Aktivia Joghurt eller ett glas apelsinjuice. Har jag barnbarnen här, så äter vi alltid välling med russin, och Emil vill ofta ha hård smörgås med ägg och anjouvis. Och alla mina frukostar är lååååånga. Älskar att börja dagen i en långsam takt!

3. När senast testade du en ny hygienprodukt? 
Förra veckan köpte jag ett nytt hårspray därför att jag ville ha en liten förpackning när jag skulle ut på resa. Vill ju ha så lite packning som möjligt. Samtidigt köpte jag en liten förpackning torrschampo, men den har jag inte provat ännu.

4. Vad hamnar oftast i din korg i mataffären!
Helt klart är det ägg! Jag äter minst två ägg per dag. Sedan är det mest frukt och grönsaker, men jag är inte vegan/vegetarian på något vis. Tycker om en god köttbit, och älskar fisk av olika slag, men också kyckling. Men det hamnar inte oftast i min matkorg. Vilket märke mina varor har beror på pris och utbud, men jag handlar bara svenskt när det gäller sovlet (som min mamma sa!)

5. När bytte du senast frisyr?
Efter att ha haft långt hår och uppsatt under många år, så lät jag klippa upp håret förra året. Sedan dess har jag varit hos frissan två gånger till (3 olika frisörer blev det), men jag känner mig inte nöjd, så det kanske får bli den gamla hästsvansen igen?!

Kommentarer

 1. Hej, om du pratar om sovel så är du kanske finlandssvenska? Jag är iaf uppvuxen med uttrycket i Helsingfors.
  Jag vill också äta i lugn och ro, men det blir oftas så sen frukost att jag kallar det brunch. Sen vankas inget mer förrän middagen står på bordet. Roligt att ditt barnbarn gillar anjovis, det är inte så vanligt. Fast mina gillade alltid sill till julen, något jag själv aldrig ville ha som barn. Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Paula, min mormor var finlandssvenska så då kanske mamma fått det från henne då. Har aldrig tänkt på det, för det har varit helt naturligt med sovel. Jag äter väl också brunch då, för mina frukostar är alltid sena. Ha en trevlig helg du också!

  SvaraRadera
 3. Båda mina föräldrar är "svenskgenade" så långt bakåt vi känner till. De använde också ordet sovel, tror nog det är ett gammalt ord som inte används så ofta idag. Jag är dessutom uppväxt i södra Småland, så någon finsk påverkan kan det inte handla om :-)

  Frukost.. ja, det är ungefär detsamma varje dag för mig, vardag som helg. Ibland gör jag någon liten förändring dock, oftast pålägg i så fall, eller brödsort. :-)

  SvaraRadera
 4. Sovel som sovel då! :D

  SvaraRadera
 5. Jag brukar med läsa tidningen och gärna lösa korsord när jag äter frukost, som är samma vardag som helg, nämligen havregrynsgröt eller yoghurt beroende på vad som finns hemma. Frisyr bytar jag lite då och då precis som hårfärg. Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning