Fem en fredag v.47: Paulas frågor

Den här gången har elisamatilda.se tagit hjälp av Paula, som delat med sig av en del frågor. Så dem svarar jag på idag.

1.  Vad har du för mycket av?
Allting i kläd- och prylväg! Är en riktig ekorre, och har jättesvårt att göra mig av med saker. Ny bestämmelse: en enda ny bok, så ska två gamla ut, för nu är bokhyllorna fulla av både stående och liggande böcker.


2.  Vad har du för lite av?
Måste nog säga pengar, trots att jag klarar mig bra på min pension. Skulle nämligen vilja resa mycket mer, men nu måste jag gnida ihop till varje resa. Så helt klart har jag för lite pengar!


3.  Vad har du lagom av?
Jag har lagom av erfarenheter, goda som dåliga, för att känna att jag levt (och lever) ett bra liv.


4.  Vad har du för dröm om framtiden?

Min dröm om framtiden är att jag ska få vara med när mina barnbarn går ut skolan, att få se vad de väljer för inriktning i yrkeslivet och i livet som helhet, vilken partner de väljer, deras eventuella barnalstring. Ja, helt enkelt få vara med och se hur det går för dem. Men då måste jag nog blir över 100 år. Alltså är min dröm också att bli gammal, om jag håller mig frisk i både knopp och kropp. Annars får det vara!


5.  Vad har du ångrat allra mest?
Jag ångrar ingenting! Alla erfarenheter jag gjort har lärt mig så mycket om livet. Och märkligt nog så är det mest det positiva som jag minns.
Vad jag eventuellt kan ångra, är att jag, som ensamstående mamma, inte lydde mina arbetskamraters råd (jobbade ihop med en massa byggnadsingenjörer och liknande) att köpa ett litet radhus. Får då hade jag kunnat sälja det nu och haft pengar att resa för. Men som min mamma sa: "Man ska aldrig gråta över spilld mjölk".


Och för att återgå till mitt liv som ekorre och sparande på gamla prylar av allehanda slag, så fyllde min son 50 år igår 21/11. Inte för att han är en gammal pryl, men till hans födelsedagsbaluns, som gick av stapeln i lördags, så hittade jag nedanstående jacka i garderoben. Den inköptes på rea för mer än 20 år sedan, och har inte använts många gånger. Men nu så! Och jag tyckte det blev riktigt snyggt! Och för att återgå till texten ovan, om att jag måste leva tills minst 100, så har jag en faster som fyllde 100 år på samma dag som sonen blev 50. Dessutom har jag en syster som fyller 90 i maj, så det finns kanske hopp för mig också! 


Nu önskar jag er alla en trevlig helg!


Kommentarer

 1. Visst kan man upptäcka nåt gammalt i garderoben som blir som nytt! Just en annan kombination kan ge ny dress.
  Fast jag också har en blogspotportal, så får jag knixa väldigt för att komma in på din blogg, vet inte vad Blogger har för dumheter för sig.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Hej,vilket klokt svar , att du har lagom med erfarenheter! Och jag hoppas verkligen att du får se barnbarnen växa upp och skaffa egna barn. Jag har den oerhörda förmånen att redan fått se ett barnbarnsbarn, o jag lovar att det är en ynnest. Att vara gammelfarmor! Tack för dina svar, trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Så lika vi tycks vara. Böcker har jag svårt att göra mig av med, pengar har jag för lite och erfarenhet lagom av. Jag vlil också leva och se mina barnbarn växa upp till unga vuxna. Jag är riktigt imponerad över att ett så pass gammalt klädesplagg fortfarans passar. Min kroppsyta har ändrat sig rejält på 20 år. Kram

  SvaraRadera
 4. Absolut att man kan hitta både det ena och det andra i garderoben Gerd. Jag undrar vad det är för problem, när du har svårt att komma fram till min blogg. Visst har du skrivit det en gång tidigare. Då var det någon annan som skrev att hen inte hade några problem alls. Men jag måste kolla upp det på fredag, för det verkar bara vara när jag lägger in mig på Fem en fredag.
  Paula, vilken lycka att få bli gammelfarmor! Men det ska jag också bli, så det så! Gunnel, jag har också ökat markant i omfånget, så jag skulle t.ex. aldrig komma i ett par 20 år gamla byxor. Men jackor/blusar går oftast bra. Men även fast jag inte får på mig dom så tror jag att.....vänta bara, jag ska nog komma i dom! Om några månader!!!!! Det sker aldrig! Kram
  Gu

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning