Fem en fredag v. 18: Utrymme

Fredag igen och dessutom 1:a maj. I ungdomens da´r var det väl inte främst  den dagen som var viktig, utan snarade dagen före. Alltså sista april! Och då spelade det absolut ingen  roll om det regnade, snöade eller haglade. Den dagen satte man på sig sommarlätta kläder och högklackade skor och firade in majs ankomst med blåfrusna läppar och köldskakande lemmar, genom att stå vid majbrasan och lyssna på manskören, som alltid sjöng uppe på åsen. Jaa, vilka tider! Årets sista april/första maj firade jag i hemmets lugna vrå, iförd myskläder. Och det funkade det också! 

Men nu till något helt annat: Fem en fredag v. 18: Utrymme

1.  Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?
Skulle förmodligen samla på mig ännu mera skräp! Förutom alla garderober och en liten klädkammare, så har jag ett stort vindsutrymme (dit jag tar mig på en smal stege!) och ett stort uteförråd. Ni kan ju tänka er vad en samlare som jag, inte gör! Slänger aldrig en pryl!!😅

2.  Vad skulle du göra med en större bostad?
Jag är absolut inte i behov av en större bostad. Som ensamstående, med en tvåa/trea på ca 80 kvm, så känns det mer en tillräckligt. Eftersom jag inte tycker det är särskilt kul att städa så känner jag att det inte skulle vara helt fel med en mindre lägenhet, lite compact living. Det börjar bli tungt att bära runt dammsugaren, speciellt då lägenheten är uppdelad på tre plan. Och samtidigt så måste jag säga att det är en underbar lägenhet som jag trivs jättebra i. Det är faktiskt orken som börjar tryta!

3.  Skulle du hellre ha större kök eller badrum?
Ingetdera. Jag har ett pyttelitet kök, men utanför det ligger matrummet, som inte är litet. Där finns en inbyggd säng (där jag brukar ta mig en powernap), pappas stora kökssoffa, bord med plats för många, samt min sekretär, där jag sitter och skriver just nu. Och badrummet är också lagom stort, och med fönster.

4.  Vad skulle du göra med ett större sovrum?
Mitt sovrum är faktiskt så stort att jag delat av det med bokhyllor, till en sov- och en skrivbordsdel.

5.  I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?
Oftast i matrummet. Där äter, skriver, läser och vilar jag mig. Får jag ont i ryggen så blir det fåtöljen i vardagsrummet. 

Det finns faktiskt en vinkällare också! Skulle jag då verkligen vilja flytta ifrån den här underbara lägenheten? Som dessutom ger mig världens bästa grannar! Egentligen inte, men när krämporna börjar komma och man blir mer beroende av att andra måste hjälpa en, då är det kanske dags! Även om det blir med sorg i hjärtat!
Kommentarer

 1. Vilken idyll du bor i! Men jag förstår att det är tungt med olika plan, har bott i tvåvåningshus och det tyckte jag var jobbigt fast jag inte var så gammal då. Nej enplan är nog att föredra om man börjar bli äldre. Ibland blir jag trött bara av att dammsuga ett enda rum, sen pausar jag innan jag tar tag i det andra rummet, haha

  SvaraRadera
 2. Ditt hus ser ju jättegulligt och fint ut! Man kan alltid moderera och fixa till det så att det passar en själv.

  SvaraRadera
 3. Men så fint du bor! Fast jag håller med dej, tre plan är mycket. Jag har det också, fast här får maken bära dammsugaren i trapporna. Vi verkar vara nöjda med vårt boende, både du och jag.
  Ha en skön helg! Inger

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen en idyll där jag bor. Jag kanske får skaffa en man, så att han kan bära dammsugaren upp och ner (fniss). :D Ha en skön helg alla tre!

  SvaraRadera
 5. Idag har jag också avslöjat mig som bloggare för min enfödde son! Detta angående att Paula skrev att det inte fungerade så bra att komma in på min blogg. Han förklarade att det berodde på att jag angett fel URL:adress när jag gick in på elisamatilda:s blogg. Jag får ändra det till nästa vecka! Inget www. utan bara https://.

  SvaraRadera
 6. Vilket häftigt boende, lägenhet med massor av förvaring på tre våningar och vinkällare. Låter som en dröm! En sån där stådamsugare kanske vore ett alternativ istället? Lite lättare att bära!

  Jag känner så igen det där med att samla och desto mer förvaring desto mer skit! Men vi har varit duktiga i helgen och varit på tippen 3! gånger! Slängt massor och det finns mer att slänga men det skapar mer yta för oss att använda.

  SvaraRadera
 7. Så idylliskt du bor. Vårt hus är kanske i största laget, men var skulle jag få plats med alla pinaler om vi flyttade till ett mindre boende? Jag behöver alla mina saker känner jag. En dag måste vi klart packa ihop, men jag hoppas det dröjer. Hoppas du får en solig och fin söndag.

  SvaraRadera
 8. Det är ju det jag undrar över. Behöver jag verkligen allt som jag samlat på mig? Näää! Så jag skulle behöva åka till tippen jag också. Men just nu skjuter jag fram allt och tänker att jag gör det i morgon. Jag har ju gott om tid! Men vänta bara! Ha det bra Karoleen och Gunnel! Städa lugnt! :D

  SvaraRadera
 9. Låter som en kanonlya! Det är nog värt besväret att kånka runt med dammsugaren!

  SvaraRadera
 10. I och för sig så känns det ju så, och så länge jag kan köra bil! Att det dessutom är världens bästa hyresvärd/granne gör inte saken sämre! Om jag sen tar mig i kragen och rensar ur lite saker, så kanske jag inte behöver vingla upp på vindsstegen. Jag måste också arbeta bort min "Kan själv"-känsla, och börja be om hjälp med vissa saker!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning