Fem en fredag v. 19: Just nu

Jag börjar med elisamatilda.se:s frågor, för er som bara vill läsa dom!

Fem en fredag v. 19: Just nu

1.  Vad har du hunnit med idag?
Fastän det är mitt på dagen så har jag inte hunnit med så mycket. Sov länge som vanligt, och sedan har jag ätit frukost och därefter ägnat mig åt datorn.

2.  Vad lyssnar du på?
Lyssnar på tystnaden. I vanliga fall lyssnar jag på P1, men på senare år kan jag inte koncentrera mig på att lyssna och t.ex. skriva samtidigt. Tror det beror på min dåliga hörsel.

3.  Vad kommer du att göra härnäst?
Ska försöka städa undan lite, och sedan ta en låååång dusch, med allt vad därtill hör, som hårvård, nagelmanikyr, fotvård. Inte bara en sån där in- och utdusch!

4.  Var befinner du dig någonstans?
I verkligheten! Mitt i livet på sätt och vis, men kanske på nerväg från toppen. Så är det ju! Rent kroppsligt så sitter jag i matrummet framför min dator.

5.  Hur är humöret idag!
Det är bra, efter omständigheterna, tycker jag!
Ja det är verkligen något man får göra nu. Leva i nuet. Dagarna går fort ändå tycker jag, och det är svårt att hinna med allt jag skulle vilja göra, eftersom jag hela tiden säger till mig själv (jag har ju ingen annan att prata med) att det hinner jag göra i morgon. 

Något som jag är väldigt glad för är i alla fall att jag har sorterat alla mina fotomappar, sedan 2009, på datorn. Mapparna har bara datum, då bilderna tagits, som namn. Ska jag hitta en speciell bild, av någon anledning, så får jag leta mig fördärvad. Men nu är det ordning och reda 714 datummappar och 74 mappar med namn har fått en förteckning över innehåll. Jag känner mig så himla glad och nöjd! 

Igår var jag faktiskt in till stan för första gången på länge. Son och sonhustru handlar ju mat åt mig, men nu fattades det sånt där som trosskydd, tandkräm, soppåsar o.dyl. Det vill jag gärna handla själv. Mot ÖoB! Åkte så jag var där vid öppningsdags, så det var inte många där, plexiglas mellan kund och personal i kassorna och utmärkt var man skulle stå i kassakön. Mycket bra tycker jag!

Hade lånat min grannes bil då min vägrade starta. När jag lämnade tillbaks bilnyckeln berättade Kerstin följande: Hon var till ögonläkaren i Uppsala i måndags. Igår, torsdag, ringde de från ögonmottagningen och berättade att den läkare som Kerstin haft låg hemma i corona. Det känns ju mycket oroande eftersom en ögonundersökning verkligen är närkontakt mellan parterna, och Kerstin är 77 år, så hon tillhör riskgruppen. Nu är det bara att hoppas på det bästa! Och vi som har varit så försiktiga i övrigt! 

På söndag fyller min äldsta syster 90 år. Hon är 15 år äldre än mig, och såg till så att jag blev moster när jag  var fem år. Gissa om jag var stolt! Hon fick sedermera ytterligare tre barn, varav de tre döttrarna har avlidit under den senast femårs-perioden. Hon är stark min syster, som klarar av det. Men, vad finns att göra? Hennes yngsta barn, en son, lever och är en styrka för henne! Tyvärr törs jag inte åka och gratulera henne. Men jag har skickat blommor och choklad!

Det har varit en förmån att ha en så pass mycket äldre syster. Jag har nämligen, i olika perioder, haft lika stor glädje av hennes döttrar som av henne. Det är en evinnerlig tur att man har så många glada, tokiga och underbara minnen av dem man älskar och håller av, men som inte finns längre!

Önskar er alla en fin helg!

Kommentarer

 1. Jaa du, det där med att sortera alla gamla bilder... det har jag kvar. Jag behöver hjälp med att komma igång (behöver också hjälp med att scanna in pappersfoton), men nu krånglar datorn ganska mycket så jag vet inte om jag vågar. Är rädd för att den helt lägger av snart, och då kanske allt arbete är förgäves.
  Fantastiskt fin bild du har i inlägget, förresten.
  Att inte få, eller våga, hälsa på sina syskon och barn ( och barnbarn) det är faktiskt en smula besvärligt. Det känns inte likadant att bara prata med dem i telefon, men man får ge sig till tåls. Så länge vi är friska så får man glädja sig. Bara att vänta tills faran är över. Någorlunda över.

  SvaraRadera
 2. långa duschar tar jag aldrig.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar låtsas att jag är på spa en gång i veckan! :D

   Radera
 3. En del gamla bilder skulle jag också vilja scanna in, men det blir ett allt för stort arbete tror jag. Har så otroooligt mycke bilder, både lösa och i album. Men jag skulle vilja sortera ut sådana där min son varit med, eller där han känner personerna ifråga. Jag har kvar album från både min mamma och min pappa, men jag vet ju inte vilka det föreställer. Ändå kan jag inte göra mig av med dom! Visst är man märklig! Men så tänker jag: Men herre gud, ska Mathias (sonen) behöva ta hand om dom också! Så det blir nog en gallring så småningom.
  Jag längtar efter att få rå om och krama på mina barn och barnbarn! Får väl ta en Nalle i stället!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig relation du och din syster har, så fin! Stort grattis till henne på hennes stora dag, 90 år, inte illa =) Hoppas att ni kan fira en annan gång istället, när det här är över.... =)

  SvaraRadera
 5. Då får vi fira livet! På tal om födelsedagar så fyller allas vår Dagny 108 år idag. Hon som bloggar. Vilken kvinna!! <3

  SvaraRadera
 6. Härlig bild! För det är just så det är!
  Stark storasyster du har. En del lever länge, men trist när barnen går före.
  Jag tog faktiskt en extralång het dusch idag, sååå himla skönt. Annars brukar jag vara snabb.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 7. ja, det är konstiga tider vi lever i. en får ta det dag för dag och framhärda med att undvika kontakter och hålla sig sysselsatt med sådant som en kan göra i ensamhet. och det är ju en hel del. så oerhört sorgligt för din syster. var får hon sin styrka ifrån?

  SvaraRadera
 8. Jag har också en syster men hon är 17 år yngre än mej och hon blev moster när hon var ett år. Jag var alltså 18 när vi fick vår dotter, bodde hemma hos mina föräldrar då så moster och syskonbarn var lekkamrater.
  Ja, det är bara att gilla läget och vänta till det blir normalt igen...om det blir det! Vi har mycket att ta igen då!
  Ha en fin helg! Inger

  SvaraRadera
 9. Leve i nuet var det absolutt mange flere som skulle gjort.Like spennende hver fredag for å se hvilket tema som dukker opp. God helg!

  SvaraRadera
 10. Så underbart att han en syster att ha nära kontakt med. Jag är ensambarn och jag tänkte inte så mycket på det som barn, men visst skulle jag gärna ha syskon. Härligt att det är fler som sover länge o tar dagen som den kommer utan stress.Njut av livet, trots de sorgliga tiderna. Trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Jag yngst av sju syskon, men vi är tre som är i livet. Själv har jag bara ett barn, och jag har ofta tänkt på vad han går miste om. Som tur är har min mellansyster en son som är två år äldre, och våra två söner har blivit som bröder. Syrran och jag har också bott ihop en period, och sedan bodde vi i lägenheter i samma uppgång, så det blev helt naturligt för killarna att umgås.
  Trevlig helg på er allihopa!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning