Fem en fredag v. 20: Nummer 2

Ajajaj, det är fredag igen! Och elisamatilda.se har funderingar runt nummer 2. När jag läste rubriken så tänkte jag att det var funderingar runt barn nr 2. Men det var det inte som tur var, för jag har ju bara ett. Nåja, här kommer mina svar på fredagens frågor:

Fem en fredag v. 20: Nummer 2

1.  Vad köpte du senast i andra hand?
Jag handlar ofta på second hand, allt från gardiner till kläder och annat smått och gott. Det senaste jag köpte var ringar för gardinupphäng, 10 st för 5:-. 

2.  Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?
Min sonhustrus friterade kycklingvingar, mums. Ssu-Pi´s föräldrar lagar också underbar mat, så då går det inte att låta bli att ta om.

3.  Vad är något du har dubbel uppsättning av?
Efter många års ekorre-liv så har jag dubbel uppsättning av mycket, bl.a. vinglas. Det senaste jag köpte var en bok som jag redan hade. Det var en serie av tre och den sista delen hade jag inte hunnit läsa. När jag så hittade den på loppis och läste bakpå, så blev jag så glad, för den hade jag ju inte läst! Och det hade jag ju inte! Men jag hade den hemma! Den kostade bara en tia!

4.  Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen?
Här går jag bet, för jag tittar sååå himla sällan på filmer.

5.  När kom du senast tvåa i någonting?
Det minns jag faktiskt inte. Jag älskar lek, spel och tävlingar, men jag är totalt ointresserad av att vinna. Det är ju så kul att göra saker tillsammans! 


Över till veckan som gått, och fort gick den! Det händer inte så väldigt mycket i dessa tider. I mitt förra inlägg berättade jag om grannen som varit till läkaren, som dagarna efter låg hemma i corona. I dag berättade Kerstin att hon fått corona-liknande symtom, så nu får vi se hur det går. Hon har ringt 1177 och medicinmottagningen på vårt lasarett. Alla är eniga om att symtomen stämmer helt med corona. Det känns inge bra!

Tror jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen! Jag tror att jag är sockerberoende! Om jag har någonting sött hemma, det kan vara allt från glass till russin, eller vad som helst, så KAN jag inte låta bli det. Detta trots att jag verkligen bestämt mig för att den här gången ska jag bara ta det eller det till kaffet på helgen t.ex. Det GÅR inte! Jag hittar på allehanda ursäkter! Och plötsligt är det slut!


Det här är ju förödande. Speciellt då jag rör mindre på mig än någonsin. Och där är jag ju också periodare, precis som jag är när det gäller att läsa böcker. Bara på de två senaste veckorna har jag läst fyra böcker, och det är inga tunnisar. Tre av dem är på mer än 500 sidor. Och då sitter jag bara där.Grannen och jag har under många år gått på seniorgymmet två dagar i veckan. Men det är, som så mycket annat, igenbommat tills vidare. Jag har alltså blivit en sötsugen stillasittande bokmal. Tills i söndags!! Glassen var slut, kakorna uppätna, russinen på upphällning och magen på jäsning. Och min kropp värkte. Då bestämde jag mig för att: Nu får det vara nog! Jag ska göra om vinkällaren till gym! 

Sagt och gjort! Släpade fram mitt gamla gåband och tog fram hantlar, gymmatta, strechband och boll, och alla instruktioner jag fått av min sjukgymnast. Så nu är nedervåningen omgjord till gym. Hela den här veckan har jag gymmat där nere, och de dagar då vädret är bra har det blivit promenad i stället för gåband. Allt till musik av John Fogerty!

Skorna, gåbandet och hantelbänken
Här får axlarna sig en omgång!
Sedan är det magens och ryggens tur

Är det någon förutom jag som tycker att jag är duktig? Men, tyvärr är det så även här, att jag ofta bestämmer mig för saker, sätter igång med stor entusiasm, och sedan så sakteliga avtar aktivi-
teten undan för undan. Men den här gången SKA jag hålla i!! Håll tummarna nu!


En trevlig helg till alla och envar! 😁


Kommentarer

 1. hittat fina gardiner på second hand riktigt billigt, maken gillar udda vinglas, fint med hemmagympa.

  SvaraRadera
 2. Det mesta i din blogg idag hade jag själv kunnat vara författare till. Känner sååå igen mig! Periodare vad gäller både läsning, gångbandspromenader (har ett likadant band som du men mitt är svart), stor entusiasm inför saker men lite skakigt vad gäller entusiasm-uthålligheten. Jag skulle alltså behöva träna mig till mer tålamod. OCH bättre kondis. :/
  Vi får försöka peppa varandra! :)
  Varm kram från kyligt norr!

  SvaraRadera
 3. Jag har köpt alla mina gardiner, under senare år, på second hand. Dom är såååå fina!
  Skönt att höra att det finns fler Anita! Ibland tror man att det bara är en själv som är så knepig! :D Kram!

  SvaraRadera
 4. Förr var det viktigt att ha lika, nu kan man ha hursomhelst. Dock har jag mycket lika i porslin och glas.

  SvaraRadera
 5. Det är lite skönt att höra att fler är sockerberoende och jag vet precis hur du har det och tycker att du är superduktig som gjort ett eget gym hemma. Jag har också lite prylar men lyckas aldrig få till någon träning hemma. Som tur är så har vi hundar och bor på landet så jag kommer ut och går långa promenader med dem. Jag hejar på dig att du ska lyckas fortsätta med träningen och jag ska också försöka minska på sockerintaget.

  SvaraRadera
 6. Det tröstar mig att se att inte bara jag gick bet på fråga 4 utan alla utom Elisa själv som kom med ett svar där. Kan det hända att det beror på att hon är så mycket yngre än vi;-)

  Å att ha ett gym i en vinkällare - WOW! Det skulle jag inte tacka nej till. Så vackert där är. Åsså har du belöningen ju nära efter dina gympapass;-) Perfekt ju!

  SvaraRadera
 7. Så duktig du är som tagit tag i motionen! Då kan man ju unna sig lite om man också rör på sig. Jag slutade med socker 1998 o äter varken godis, fikabröd, glass eller annat med tillsatt socker. Men, tro inte jag är smalare för det, jag älskar mat och öl! Oväntat många som svarar berättar att de inte tittar på film, jag som trodde jag var den enda! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Vi är nog ganska lika, vi som är lite äldre. Både var gäller mat, motion och filmer. Jag får väl passa mig i vinkällaren, så inte annat än gymmet tar över där!:D Ha det!

  SvaraRadera
 9. jag skulle också vilja ha vinkällare med gym. som det nu är går jag promenader varje dag i ur och skur med Per Olov Enquist i öronen. det är inte det sämsta. köper också saker på second hand. först och främst böcker men även annat

  SvaraRadera
 10. Nej Mrs Calloway, det är inte det sämsta det heller. Och vad som är allra viktigast är att du kommer ut i friska luften varje dag. Det gör inte jag, p.g.a. min lättja! Så allt har fördelar och nackdelar. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 11. Jag har ingen vinkällare så jag kan tyvärr inte ha något gym hemma. Nog blir man lite mer bekväm med åren, men det kanske man har rätt till. Motionerar gör jag bara när jag känner för det och tyvärr infaller inte den känslan så ofta. Ha en fin söndag.

  SvaraRadera
 12. Det värsta är ju att man inte känner för det så ofta, men då känner kroppen desto bättre att det behövs. Nu har jag fixat 7 dagar. Fortsättning följer.... Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Undrar just hur det är på second hand-ställen i coronatider? Brukar ju vara en viss betydlig trängsel på såna ställen, trånga gångar o sånt, måste va knepigt att få till det med distanseringen lixom. ;)

  SvaraRadera
 14. Har varit på vår second hand-butik en gång under de sista månaderna, och då var det ovanligt lite folk där, och i kassan höll man avståndet bra. Men det beror nog på var man bor. Jag bor ju i en liten stad så det är nog skillnad mot storstäderna. Tror också att det är mindre folk efter lunchtid.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning