Onsdagsnytt från altan, v. 26

Ondsdagsnytt


Igår fyllde en god vän till mig år. Enligt horoskopet är hon född i Kräftans stjärntecken.  När jag satt där och tänkte på Maggan, kom jag på att många av de människor som betytt mycket för mig är Kräftor.


Min "pappa som inte var riktig" (han var gift med mamma) var Kräfta, liksom min bästa vän i skolan, Berith. Min allra första pojkvän var också det, liksom min sons pappa. Min vän/granne Kestin är Kräfta. Min gode vän Birgitta påstår att hela USA firar henne. Hon fyller den 4 juli. Saltis-Maggan (eller Kniv-kuratorn) som jag hängde ihop med under studierna på sopis, liksom, min kära f.d. svägerska hör båda till det stjärntecknet. Själv är jag född i Vädurens tecken.


När man går in och läser om de olika stjärntecknen så står det angående vänskap mellan Vädur och Kräfta att det är en katastof. Och likadant när det gäller i ett förhållande/äktenskap: "En snabb affär kan dock funka som en kort och stormig romans, men ett långvarigt förhållande slutar nästan alltid i katastrof."

Det sista kan jag kanske hålla med om, men vänskapen motsätter jag mig bestämt att det är en katastrof! Här finns mina allra bästa och långvarigaste vänskapsförhållanden. Ja, det är t.o.m. så att jag, efter 60 år, fortfarande räknar min första pojkvän som en av mina bästa vänner. 

Det kinesiska horoskopet/stjärntecknen är upplagt på ett lite annorlunda sätt. Där avgör ditt födelseår vad du tillhör för stjärntecken. Tuppen är mitt tecken, och då tillhör jag samma tecken som min son, som är född i november 1969. Det här är lite spännande tycker jag.Varje år i den kinesiska kalendern representeras av ett djur. Det är totalt tolv djur i kalendern. Att de är just tolv till antalet beror på en kinesisk legend om Buddha (ca 563-483 f, Kr.) När han nådde upplysning och skulle lämna jordelivet kallade han till sig alla djuren, men det var bara tolv djur som visade sig för honom. Dessa tolv djur fick som belöning en plats i den kinesiska kalendern.

Det kinesiska nyåret infaller den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari - 19 februari. Variationen beror på att den kinesiska kalenderns månader inte är lika långa som i vår gregorianska kalender. 

I år är det Råttans år enligt det kinesiska horoskopet. Kommentarer

 1. Vad kul att läsa dina horoskopiska utläggningar! Jag är också kräfta. Maken är våg och det ska inte fungera heller men vi har i år varit gifta 54 år. Om man tittar på det kinesiska horoskopet så är sonen och jag födda i samma tecken, grisen. Lite roligt var det att du och sonen också var födda i samma tecken.
  Ha det gott och lev väl! Kram Inger

  SvaraRadera
 2. hmmmm, intressant det där med Kinesiska horoskopet men jag känner inte igen mig när jag läser om Hästens år som jag är född i men jag kanske inte känner mig själv heller 😁😁😁

  SvaraRadera
 3. Kuckeliku, jag är också tupp! Dock inte en morgonpigg — ZZZZZzzzzz! — utan en nattugglande sådan. :D
  Var rädd om dig i värmen!

  SvaraRadera
 4. Det är som med alla sådana här horoskop, en del stämmer på en själv och annat inte alls. Sedan tror jag att det är lite som du säger Ingegerd, att man kanske inte känner sig själv så väl som man tror. Det vore väldigt intressant att, i smyg, höra hur andra uppfattar en! 😜 Eller också vore det hemskt! 🤔 Kram på er!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning