Måndagstankar i v. 31: Tanka(r)


...... men det finns inte så mycket annat att göra! Känner ett behov av att tanka lite gemenskap, men det är svårt när man inte ska träffas. Och träffas man så ska man hålla avstånd. Näää, jag tror jag återgår till bokhylle-rensningen och pratar lite med mig själv under tiden! 😕



Kommentarer

  1. Tankar har man många och dessa tider ger också dystra tankar. Tanka gemenskap och träffas är en viktig sak i tillvaron. Prata med sig själv är inte fel, man får precis de svar och den uppmärksamhet man vill :)
    Ha en fin tisdag.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Det samma till dig fru Nilsson! Tankar väcker både dystra och glada minnen till liv. Det brukar sägas att man inte ska tänka bakåt, men ibland är det bra. Det kan ge nya framtidsperspektiv. 😍

    SvaraRadera
  3. Sommartid tycker jag går bra, man kan träffas utomhus och ha intressanta samtal. Vädret avgör förstås hur trevligt det blir ;-) Men i början innan naturen inbjöd till längre utomhusvistelser tyckte jag det var trist emellanåt.


    Jag håller på att rensa bort böcker jag aldrig kommer att titta i, dessutom har jag läst väldigt mycket. Men det är förstås inte samma sak som att umgås. Jag tror, trots allt att vi måste hålla ut och tvätta händerna som det heter ;-) ;-) Vad har vi att välja på!?

    SvaraRadera
  4. Ja, det går egentligen ingen nöd på oss, även om det är förbaskat tråkigt. Men vi säger ofta till barn att det är bra att ha tråkigt ibland, för då sätter fantasin igång. Så det får väl gälla oss också.
    Jag har också läst mycket i sommar, och nu åker en hel drös med böcker iväg. Det gäller att vara sträng mot sig själv där och inte tro att den där kanske, kanske jag vill läsa om.

    SvaraRadera
  5. Visst är det lätt att fördjupa sig i sina tankar och liksom fastna där. Känner igen mig. Jag pratar också med mig själv. Får så bra svar då. Att tanka gemenskap är tämligen knepigt just nu, men man får försöka få till det ändå på lite olika sätt-
    Och vilken tur att det fanns en ledig soffa.

    SvaraRadera
  6. Jag tror att många av oss har ungefär samma tankar och agerar på ett liknande sätt. Får du också bra svar? Det gör inte så mycket om jag säger emot heller, för jag lyckas alltid övertala mig själv att jag säkert har rätt!

    SvaraRadera
  7. De där svaren en får - när en tänker så mycket de har en tendens att ge ännu flera tankar och ännu fler svar; det är väl så det där tänka för mycket uppstår. Ibland sållar jag, ibland får de flyta fritt. En tänkare är alltid en tänkare. Tänker jag alltså finns jag :-) och i dessa tider då det nära pratat inte äger rum ja, då får en ha metoder. Och visst är vi många som har många tankar. Skriva är bra!

    SvaraRadera
  8. Och promenader! Promenader är bra för tankarna och själen, precis som skrivandet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30