Fem en fredag v. 43: Hopkok

Jag ser alltid fram emot fredagen och elisamatilda.se:s frågor. Idag var de knepiga och krävde mycket tankeverksamhet. Här kommer dom!

1.   Vad är det närmsta du kommer ren magi?
Att se in i någons ögon och känna ren och skär ömsesidig kärlek! Det har faktiskt hänt mig, och det var magiskt. 💖

Det är också lite av magi när man har ont någonstans under en längre tid och på alla sätt försöker få till en förändring. Och så plötsligt är det någonting, t.e.x. akupunktur, som gör att smärtorna försvinner. Det känns också som magi!

2.   Vilket är det största misstaget du gjort i köket?
Ja jösses, det är många det! Kan inte komma på något specifikt, men nog har man gjort misstag alltid!

3.   Om du skulle få ett ärligt svar på en valfri fråga, vilken fråga skulle du då ställa?
Varför är det så viktigt för dig att alltid få rätt, även om du sabbar alla dina relationer? (ställt till en alleles speciell person)

4.   Om du skulle begrava en skatt, var skulle du gömma den?
På någon plats i naturen som jag tycker mycket om, och där barn/barnbarn kunde hitta den med hjälp av en skattkarta, som jag gömt i mitt hemarkiv. 😁 Jag tror bland Ekens rötter, på baksidan av vårt hus, vore ett bra gömställe.

5.   Vad skulle dina nära och kära tro att du gjort om du skulle bli anhållen av polisen?
De skulle säkert tro att jag försökt skoja till det för någon på stan, och av misstag blivit tagen för fylleri!

¤¤¤¤¤¤¤

Igår var jag faktiskt in till stan för att äta lunch med en gammal vän som jag inte träffat på säkert 10 år. Hon fick se mitt namn i PRO:s programblad och ringde mig. Vi var och åt sushi och det gick åt mycket prat under de timmar vi satt där. Mycket trevligt! Passade samtidigt på att inhandla ett par byxor och en tröja för ett presentkort som jag fick förra året och som går ut nu i december. Kände mig riktigt nöjd med min dag!

Min gamla vän, ja hon är faktiskt tre år yngre än jag, blev också eld och lågor när jag sa att jag så gärna skulle vilja lära mig att brodera på ylle. Så vi får se om vi kan få igång en studiecirkel. Det skulle vara kul. Jag har ju som sagt var aldrig broderat men jag tycker att yllebroderi ser så roligt ut, och det blir så fint. Dessutom har jag massor med växtfärgat garn, som bara ligger. 

Nu är det helg igen, och jag önskar att ni alla får en trevlig sådan!



















Kommentarer

  1. att alltid vilja ha rätt är en tråkig egenskap i sällskapslivet.

    SvaraRadera
  2. Det är ju det! Även om jag skulle tycka att jag har rätt, så behåller jag det inombords. Det är ju också kul att man har skilda åsikter, och inget att bråka om.

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastiskt maffig ek ni har, vi har många ekar på tomten men inte riktigt någon så vackert maffig! Vore ett ypperligt ställe för en skatt tycker jag =)

    SvaraRadera
  4. Du vet väl att mor alltid har rätt *ler*
    Brodera på ylle? Har aldrig tänkt tanken, låter spännande.

    SvaraRadera
  5. Bodde jag närmare så skulle jag anmäla mig till den studiecirkeln! Det är så fint med broderier. Hoppas ni får igång cirkeln och vi ser fram emot när du visar oss dina alster. ❤️

    SvaraRadera
  6. väldigt roligt att träffa gamla vänner. sätt igång med yllebroderi! det är kul. jag går kurser så fort jag får en möjlighet. och det är ju en gammal teknik.

    SvaraRadera
  7. De där bakverken (?) du visar är ju jätteroliga! Inbakade glasögon! och en massa små grisar! eller? Har också ätit sushilunch med gamla väninnor i dag, så himla mysigt.

    SvaraRadera
  8. Eken är definitivt mitt favoritträd. Den är lika vacker alla årstider. Jag lovar att jag ska visa mina broderier om det blir några! Hur dom än kommer att se ut! Det skulle kunna vara jag som gjort bakverken, för laga mat är jag väl så där på, men att baka.....

    SvaraRadera
  9. Låter hoppfullt när du skriver att du fått lindring för din smärta! Just nu har jag superont i ryggen, bara kom sådär från ingenstans men vill inte ge sig. Sushilunch med gammal vän låter toppen! Hoppas ni fortsätter umgås och startar en studiecirkel! Trevlig helg

    SvaraRadera
  10. Ska på möte med PRO:s studiekommitté på onsdag, så då får vi se! Ryggont är ett gissel! Har du gjort något som du inte brukar? Var rädd om dig!

    SvaraRadera
  11. Yllebroderi har jag också funderat på många gånger, men det har inte varit nån kurs här i närheten. Så härligt att träffa en gammal bekant och ha så mycket att prata om efter alla år. Kram

    SvaraRadera
  12. Det har inte funnits någon kurs här heller utan då får man åka till Uppsala.
    Det är kul att träffa "gamla" vänner när man bara kan ta vid där man slutade. Kram till dig!

    SvaraRadera
  13. Magi....ja det där är sannerligen magi, sen att få se in i sitt barns ögon första gången, DET är magiskt!!
    Lycka till med studiecirkeln :) Kram!

    SvaraRadera
  14. Tack, jag hoppas det blir en! Kram!

    SvaraRadera
  15. Fantastiskt vacker ek.....! Just nu skulle det behövas lite magi här på Stjärnarve så att vi båda slipper det onda vi lider av. Tänk att bara få vakna en morgon och känna sig frisk, wow!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  16. "Min" ek är verkligen vacker! Susie, jag hoppas verkligen att ni blir bättre från era sjukdomar båda två, och det snabbt. Styrkekram från mig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30