Fem en fredag v. 50: Karaktär

 
och elisamatilda.se:s Fem en fredag!

1.  När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
Praktiskt taget alltid när det finns någon "kakburk" (påse/skål) med godis/kakor o. dyl. här hemma. Men för övrigt är jag nästan löjligt ärlig! Joo, en sak som jag inte betalar för är de små plastpåsarna för frukt på affären. Har köpt tygpåsarna som finns på Coop, men när jag glömt dom hemma så tar jag en plastpåse utan att betala för den. Och.....jag har världens dåligt samvete för det!! Det här sitter i sedan barndomen och mammas alla ordspråk från den tiden tror jag!

Det som börjar med en knappnål slutar ofta med en silverskål.

2.  Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
Jag har försökt att lära mig prata kinesiska, men insåg ganska snart att det skulle ta alldeles för lång tid att lära sig det, så jag hoppade av efter någon termin. Kan i alla fall hälsa: Ni hao?

Försöka duger
eller
Väl börja är bra, väl slutat är bättre

3.  Vad kompromissar du oftast med?
Kompromissar med mycket nu för tiden. Det gjorde jag inte när jag var yngre. Men det känns som att det inte är lika viktigt längre att allt ska vara som jag tyckt eller tänkt. Det funkar på andra sätt också. Det viktiga är att det känns något så när bra för alla och envar.

Man är väl inte sämre karl än man kan ändra sig

4.  Vad låter du ingen ta ifrån dig?
Min frihet och min självkänsla. Frihetsbehovet har jag haft sedan uppväxten. Känslan av att jag skulle leva det liv jag själv valde. Det var viktigt med tanke på den uppväxt jag hade. Självkänslan däremot är något som jag jobbat hårt med, och fortfarande gör. Känslan av att duga som jag är. Det är svårt att uppfostra barn så att man varken ställer för låga eller för höga krav på dem. Båda aspekterna kan resultera i en låg självkänsla! Min humor ska ingen heller få ta ifrån mig. Den ger mig livsglädje!

En ann kan vara så god som en ann!

Humor är förmågan att klappa sig själv på axeln

5.  Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?
Då skulle jag kunna flyga av egen kraft, och kunna ta mig till de ställen där jag kanske behövs bäst. För min andra "kraft" som superhjälte skulle vara att osynlig kunna vistas bland människor och höra vad de sa, på både gott och ont. Jag har alltid avundas flugorna på väggen, men jag vet ju inte om dom förstår vad vi människor säger?


¤¤¤¤¤¤¤

Jaa, det var mina svar på fredagens frågor. Ha nu en trevlig helg!

Ändan kröner verket, sa gumman, satte sig på skurgolvet!

Kommentarer

 1. och jag trälar med japanska. och det tänker jag inte lägga av med i brådrasket! finns det något gott i huset är det ju lätt att en är där och krafsar

  SvaraRadera
 2. maken har lärt sig hindi, han skriver läser och pratar lite.

  SvaraRadera
 3. Haha! Jag gillar din humor. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag tiden att lägga ner på språkinlärning, men inte minnet längre! Är det inte det ena så är det det andra, sa kärringen när hon blödde näsblod! Ha´t gott!

  SvaraRadera
 5. Härliga svar på fredagsfrågorna!
  JAg funderar vidare på mina svar!

  SvaraRadera
 6. Vilka roliga svar:-) Du försökte dig på kinesiska, jag gjorde 10 terminer japanska. Du kan hälsa, jag minns bra frågan "var ligger centralstationen" - hahaha:-)
  Självkänsla skrev jag också. Det är ju nåt man "får" med ålderns tycker jag i takt med att självförtroendet ökar.
  Jättemånga som vill vara osynliga i sistan frågan. Undrar om de har tänkt på Harry Potter.

  SvaraRadera
 7. Då kan ju du i alla fall ta dig till stationen, om du förstår vad svaret är. Jag kan bara vara artig!
  Självförtroendet kan vara gott trots att självkänslan är låg tycker jag. En låg självkänsla kan göra att jag hela tiden tror att jag ska bli avslöjad som en bluff! Ett lågt självförtroende får mig att tro att jag inte klarar av att utföra saker. Men självkänslan har mycket med åldern att göra, och att våga lita på att jag duger som jag är.

  SvaraRadera
 8. Haha, jag är lite förvånad över att många vill vara osynliga! Tänk om man blir helt nedsågad då...
  vilken törn för det redan taskiga självförtroendet...Nå, mitt är nog rätt gott, många smällar har klarats av. Men, utan humor och glädje inget liv! Där tycker vi helt lika

  SvaraRadera
 9. Jag är inte så intresserad av att höra vad folk säger om just mig, utan om händelser som är aktuella och viktiga och där jag tror att många inte törs säga sin mening. Men som sagt humor är bland det viktigaste i livet.

  SvaraRadera
 10. Gillade din tanke om det här med vikten av att det ska bli eller vara på det sätt man själv vill, att det inte är sådär jätte viktigt, det finns andra saker som är viktiga så det är enkelt att kompromissa i många fall.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning