Fem en fredag v. 1: Omstart

 

och ett alldeles Nytt och rent År!

Årets andra fredag, och jag blir bara senare och senare! Det har blivit lite av en rutin att fredagarna får inleda helgen på ett lugnt och skönt sätt. Men mer om uppvaknandeproceduren längre ner, för nu ska jag svara på elisamatilda.se:s fredagsfrågor.

1.  Vad lämnar du bakom dig i år?
Jag lämnar hela förra året bakom mig. Det var ett konstigt och inte särskilt bra år! Men alla nya kunskaper, om både mig själv och andra människor, tar jag med mig in i det här nya år!


2.  Hur vaknar du till lättast?
Om jag får sova tills jag vaknar av mig själv. Sedan kan jag ligga och titta i taket och tänka i någon timme eller mer. Det är så skööönt! 

Nu för tiden vaknar jag av att klockradion slår igång halv nio. Det är för att jag vill gympa innan frukosten. Men innan jag hasar mig ur sängen så lyssnar jag faktiskt på lokalnyheterna, annars blir det för chockartat att gå upp!

Fredagarna är den dag i veckan då jag bestämt mig för att ligga och dra mig och ha latdag, även från gympan. Idag vaknade jag halv elva så frukosten hann bli lunch, men det var såååå skönt!


3.  Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?
Jag gör inte så mycket för att känna mig piggare. Piggheten smyger sig på allt efter att dagen går. Jaa, jag är verkligen en kvällsmänniska! Men jag måste faktiskt erkänna att jag känner mig piggare på morgonen, efter det att jag börjat med min gympa. Det tar inte alls lika lång tid att komma igång nu.


4.  När åker julpyntet ner?
DET ska dröja! Efter allt besvär med att plocka ner det från vinden, pynta till det både här och där så får det hänga kvar lääääänge! Jag tycker ju också att ljus och stjärnor lättar upp i denna mörka årstid! Och det har nästan blivit en tradition att ha julen kvar så länge som möjligt. När jag växte upp slängde mamma inte ut granen förrän den började skjuta ljusgröna små skott. Nu har ju jag plastgran, så det kan ju bli svårt. Men den ska stå där länge i sitt hörn och glädja mig!! 💚


5.  Vad hakar du ofta upp dig på?
Det är inte så mycket tycker jag. Men TV-reklamen är som ett rött skynke för mig! Alla program blir totalt sönderhackade och man kan ju inte koka kaffe i alla reklampauser, för då får man väl problem med magen! Jag har något så när lärt mig att blunda och slappna av, men det är svårt alltså! Sedan ska jag också säga att jag gillar personerna i ICA-reklamen. De är lite mysiga! Nää, jag handlar på Coop!


¤¤¤¤¤¤¤

Den här pandemin har medfört att man blir lite folkskygg! Jag drar mig faktiskt för att åka in till stan och handla mat nu för tiden. Det beror till en del på att smittläget hos oss är det högsta i Uppsala län, men omaket med att göra sig ordning, kolla upp vad som fattas, gå ut och, förhoppningsvis, starta bilen gör också sitt till. 

Nu för tiden har jag munskydd när jag går in i affären. Min sonhustrus föräldrar har skickat en hel hög med munskydd till oss från Taiwan. Det är de vanliga blå som man ser, men sedan är det också en annan sort, med en liten ventil på, förmodligen för att glasögonen inte ska imma igen. Det gör dom ändå, men det värsta är att man ser ut som en fågel i dom! Idag kom jag på att man skulle ju kunna sätta på sig huvudet till min karnevalsdräkt när man använder det munskyddet. Tror att många skulle bli upplivade av att se mig!


En god fortsättning på det nya året!





 













Kommentarer

  1. morgontrött är jag, har alltid varit, ha en bra fredag

    SvaraRadera
  2. Upplivade eller vettskrämda :D

    SvaraRadera
  3. Hos oss beställer vi det mesta på nätet och så åker maken och hämtar färdigpackade kassar från utlämningen så behöver man inte ens ge sig in i själva butiken

    SvaraRadera
  4. Hahaha! Jodå, med den utstyrseln kommer du väcka uppmärksamhet:-)
    Det bästa med att vara pensionär är ju att man sliper gå upp mitt i natten. Å medan du sätter på klockradion så sätter jag aldrig på den om jag inte har en tid att passa såklart. Å det har jag sällan. Precis som du är jag kvällsmänniska, och det kan jag nu vara utan minsta dåliga samvete att inte orka med jobbet dagen därpå.
    Jag drar mig konstigt nog mindre nu att åka till Täby centrum och handla. I våras gjorde jag det och fick allt levererat till dörren. Konstigt nog var jag mera försiktig då än vad jag är nu. Eller fel, klart jag är försiktig och håller avstånd, men jag blev alldeles för bekväm av mig. Så nu åker jag en eller två gånger i veckan till den lokala ICA och/eller till andra butiker om jag behöver nåt särskilt.

    PS. Jag föredrog den gamla ICA-reklamen med Stig. Å snart blir det en ny chef i nya reklamen då Loa har sagt upp sig. DS.

    SvaraRadera
  5. Underbara du som bjussar på dig själv! Där å¨kte mungiporna upp rejält! Ligga och stirra i taket på morgonen, varför då,när man kan blunda och drömma sött...Mina tre pälsklingar vaknar till sist och vill att matte ska gå upp för de hungrar ihjäl de små liven. Och sen blir det trassel för ingen får mat innan kaffet är igångsatt. Jag är rätt trött på ICA-reklamen, vissa veckor är den skoj andra inte alls. Men vem kan vara idéspruta hela tiden? Ha en skön helg medan du stirrar i taket

    SvaraRadera
  6. är numera nattmänniska vilket kan medföra att det blir sena morgnar för att inte säga förmiddagar. och jag känner också att jag håller på att bli folkskygg. eller också är det så att jag är försiktigare nu i väntan på vaccinet

    SvaraRadera
  7. Hade också plastgran några år men har gått tillbaka till "äkta". Fantastiskt när den visar upp skott och små blommor, det händer faktiskt rätt ofta - men har inte sett till dem än i år.

    SvaraRadera
  8. Vilken mundering, jo, nog skulle du kunna skrämma några med den där, hihi!
    Här har du en till nattmänniska, kan bero på att jag jobbar natt, och är inte allt förtjust i att gå upp tidigt någon gång, om man inte måste!

    SvaraRadera
  9. Tänk alla år då vi morgontrötta tvingats gå upp tidigt. Nu gör jag som jag vill, och visst är det skönt! Under en lång period arbetade jag på schema, och det passade mig riktigt bra. Det där med att stirra i taket på morgonen är faktiskt meditativt. Jag tänker väldigt bra då!
    Ni kanske har rätt! Jag vill ju inte skrämma slag på folk, så jag tar nog det blåa munskyddet som vanligt! Jag försöker handlar på tider då det är lite folk i affären. På morgonen är alla andre panchisar där, runt lunch och efter 16-17 kom det arbetande folket, men efter sju på kvällen är en bra tid.
    I yngre da´r sa jag att aldrig i livet att jag ska ha en plastgran! Men ett år reade man ut alla platsgranar i mellandagarna. Och en av dom var så tät och fin så den fick följa med mig hem! Det är skönt att slippa barren, men jag kan sakna doften av gran, men, men, man kan inte få allt!

    SvaraRadera
  10. Jag tror att du skulle göra succé i den där karnevalsdräkten, gärna med igenimmade glasögon 😁😁😁. Roligt om man kan glädja andra, då fylls man av energi själv också o sånt måste man ju ta vara på. 😜 Många av oss är nere på "reserven" nu. Kram❤️

    SvaraRadera
  11. Vi har helt vänt på dygnet på vår långa julledighet. Det kommer bli jobbigt att åka till arbetet på måndag.

    SvaraRadera
  12. Tycker absolut att du ska ta dig en promenad med din utstyrsel, tänk vad många som skulle få sig ett leende då :)

    SvaraRadera
  13. Jag är också mer kvällsmänniska än morgonmänniska, trots det blir jag helt slut de dagar jag jobbar lång dag. Egentligen undrar jag om det är nattmänniska jag är, piggast tycks jag alltid vara mellan 00-05 på morgonen hur konstigt det än må låta :) .

    SvaraRadera
  14. Haha! Den utstyrseln hade livat upp dagen för många! Jag är också kvällsmänniska eller nattrånare eller vad man kallar det för. Morgnar är som ett rött skynke för mig. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30