Fem en fredag v. 8: Teambuildning

 

1.  Vilket var ditt första jobb?
Tallplanterare under ett sommarlov.

2.  Vad läser du just nu?
Ett hem med omtanke 
med underrubriken
Hållbar och miljömedveten inredning

3.  Har du någon gång träffat någon känd person?
Roland Cedermark! 😁

4.  Vilken talang skulle du helst vilja ha?
Kunna sjunga och spela gitarr

5.  Vad var det första du köpte för egna pengar?
Två veckade kjolar

¤¤¤¤¤¤¤

Ha en underbar helg! 

Kommentarer

 1. Veldig mange sitt første møte med arbeidslivet er en sommerjobb, men veldig få av oss fortsetter i dette yrket vi fikk prøve ut en sommer.

  SvaraRadera
 2. jag har lånat den boken på biblioteket, inte fel att lära sig nytt, inte för sent med musiken, jag var med i kören Vi-som-inte-kan-sjunga... är med i psalmerna i alla fall... en begravning denna vecka, en äldre släktning

  SvaraRadera
 3. Det är tur att man inte fick tallplantering som yrka då! 😁 Jag var också med i en kör som hette Vi som inte kan sjunga. Men alla de andra kunde sjunga och läste noter och visste vilken stämma dom tillhörde. Jag gjorde inte jag! Men jag sjunger med i psalmerna när jag är i kyrkan utan att skämmas! Och med glädje!

  SvaraRadera
 4. Det hade varit roligt att kunna spela gitarr.

  SvaraRadera
 5. Det här med första jobbet är kul att läsa hos andra. Tallplanterare - häftigt :-)
  Och jag tror att många har en önskan om att kunna sjunga, även jag.

  SvaraRadera
 6. Jag HAR kunnat spela gitarr ;) men allt är färskvara. Även att sjunga, faktiskt. Är med i två körer och det ligger mycket jobb bakom och nu står det still.
  Tallplanterare, det var ny titel för mig! Kul!
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 7. Spännande första jobb! Har kunnat spelat gitarr, men la det på hyllan för länge sen och tänkt att jag ska ta upp det igen, men det har inte blivit av. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. nu kom jag ihåg att jag också planterat. tror att det var granplantor. men det var efter det att jag plockat potatis på den som på min tid hette potatislovet och som nu är höstlovet

  SvaraRadera
 9. Tallplanterare var inte så spännande som det kanske låter! Tvärtom! Man kröp omkring på alla fyra och satte plantorna på ett exakt utmätt avstånd från varandra, och händerna var helt sönderstuckna när dagen var slut. Men vad gjorde man inte för att tjäna en slant?

  SvaraRadera
 10. Växte upp i storstaden, men när jag flyttat ut på landet har jag förstått att trädplanterare har varit och är även nu ett viktigt arbete. Monotont, numera ofta utfört av utländsk arbetskraft, men de äldre i samhället har nästan alla gjort det.Så gulligt med veckade kjolar, gillade faktiskt dem, dags för en återkomst?

  SvaraRadera
 11. Ser fram emot dina utvikningar om "Fem en fredag" i veckan!
  Ha en fin helg!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 12. När man läser andras inlägg i "Frågorna" så kommer man på en massa roliga saker, men det som slår mig är att vi är många som skulle vilja vara mer musikaliska!
  Jag uttryckte mig nog lite fel när jag skrev att jag inte gillade att jobba på apotek - jag älskade det faktiskt. Men...det var några överhögheter som jag hade svårt för. Ägaren (det var privatägt på den tiden) var aldrig där, så honom hade jag inga problem med men sen var det några chefer som var otroligt konstiga.
  Vi var väl runt 30 kvinnor och så 2-3 gubbar, vilket kanske förklarar lite. Kom det en ny elev direkt från skolan som var av manligt kön så blev det hej och du direkt, däremot så var det ni och fru eller fröken till dom som jobbat där i 30 år!? Det var hemskt.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 13. Lika roligt som det är att läsa allas bloggsidor är det att läsa kommentarer som kommer in här. Visst är det så att många av blogginläggen hos andra väcker minnen och tankar som man helt glömt av. Kram på er!

  SvaraRadera
 14. Du är inte ensam om att vilja kunna sjunga. Men du är först med att även vilja spela gitarr. Ja, det är kanske inte för sent. Bara köpa en gitarr och kolla på youtube hur man gör;-)

  Å vem är Roland Cedermark! Är urursel på kändisar, förutom idrottare då;-)

  SvaraRadera
 15. Vem Roland Cedermark är får du veta längre fram i veckan! 😄 Och då får du också veta varför jag inte kan spela gitarr!!

  SvaraRadera
 16. Visst vet jag vem Roland Cedermark är , som ju tyvärr nyligen dog. Min pappa spelade dragspel, och det gjorde ju Roland Cedermark också. Tror han hade en affär i Sveg också?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Får ta reda på din kändis, ingen koll alls :) som sagt har inte den största kollen på dessa haha .
  Kul att få veta lite mer om dig :)

  SvaraRadera
 18. Kul att få veta lite mer om dig. Mitt första jobb var som dillplockare.

  SvaraRadera
 19. Du plockade upp det gröna och jag satte ner det! 😀

  SvaraRadera
 20. Tallplanterare lät intressant. Själv så satte jag plant med skolan en gång, men det var granar. Jag tycke det var kul, vet att vänner hade det som sommarjobb och då fick 50 öre plantan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler