Fem en fredag v. 9: Val

 
Expressen eller Aftonbladet?
Ja det är frågan!

1.  Vilka fem maträtter skulle du välja att för alltid äta?
Kalops, stekt strömming med potatismos, stekt fläsk med löksås, 
Ssu-Pi´s (min sonhustru) friterade kycklingvingar 
och hennes pappas Räkor i vitlökssås.

2.  Vilka fyra saker i källaren/förrådet skulle du egentligen kunna slänga?
Hurts, ytterkrukor, mattallrikar, tvålflingor och massor av annat!

3.  Vilka är dina tre favoritklädesplagg i din garderob?
Orange vår-höstjacka, blå sportjacka och en grå polotröja 
(kommer bilder på tisdag)

4.  Vilka två telefonnummer kan du utantill?
Mitt eget och 112.

5.  Vilken högtid skulle du fira om du måste välja?
Julen så klart!

¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg!

Kommentarer

  1. här blir man rejält hungrig, har lärt mig många nya rätter av barnen, det är kul 😊

    SvaraRadera
  2. strömming och stekt fläsk kunde jag också lagt till. jag valde också julen

    SvaraRadera
  3. Ja, det är nästan så snålvattnet rinner, som min mamma skulle säga. Hon hade alltid en massa ordstäv som hon drog till med vid behov.

    SvaraRadera
  4. Stekt fläsk med löksås är riktigt gott!

    SvaraRadera
  5. Jeg valgte meg påsken, da er det mange dager fri fra jobben og sola varmer mens snøen smelter.

    SvaraRadera
  6. Stekt fläsk med bruna bönor år också gott.
    Påsken är en härlig tid ute i naturen. Som panchis så är man ju ledig jämt, så för den den delen är påsken inge annorlunda för mig.

    SvaraRadera
  7. Strömming och fläsk går hem här också, kycklingvingar skulle jag gärna smaka, och kalopsen byter jag helst ut mot pepparrotskött. Julen väljer jag bort, fast nu när jag har tre småttingar i familjen får jag kanske omvärdera...om jag nu någonsin får fira jul med dem, suck, man blir lite smådeppig faktiskt.
    Ha en riktigt skön helg, men ta på dig mössan, det blåser isbjörnar

    SvaraRadera
  8. Jag är inte med i bloggutmaningen men tyckte det var roliga frågor så jag svarar på dem..
    Vilka fem maträtter skulle du välja att för alltid äta? Pizza från vår pizzeria, filmjölk med kanel och socker med knäckebröd nedbrutet, våfflor med grädde och sylt, risgrynsgröt, Grillat kött…



    2. Vilka fyra saker i källaren/förrådet skulle du egentligen kunna slänga? Allt utom tvättmaskinen och två pannor, med en hel källare under huset sparar man på tok för mycket...

    Vilka två telefonnummer kan du utantill? mitt och min mans nummer, ressten ligger i telefonboken i telefonen..

    Vilken enda högtid skulle du fira om du måste välja? Självklart julen…

    Kram..

    Vilka är dina tre favoritklädesplagg i din garderob? Mjukisbrallor (när jag nu inte jobbar) En superfin svart klänning med gula blommor på och en röd klänning med mycket vidd i kjolen..

    SvaraRadera
  9. Hahaha! Julen såklart - nja, det är faktiskt fler som satsar på en annan högtid;-)
    Ytterkrukor och porslin är det förvånansvärt många som har i sina förråd. Lite otippat måste jag säga.
    Å egentligen behöver man ju inte kunna sitt telefonnummer längre. Det finns ju i mobilen;-)

    SvaraRadera
  10. Ja, man behöver inte kunna telefonnummer, mest rabbla sitt eget.
    Stekt fläsk, nu blev jag sugen, hade glömt, ja herregud så mycket gott det finns!

    SvaraRadera
  11. Skulle vilja provsmaka de där kycklingvingarna och räkorna också!

    SvaraRadera
  12. Vi är ena riktiga ekorrar allihopa vad det verkar. Och matvrak! Tänk så mycket gott det finns. Räkorna kan du ha smakat om du har ätit på China Town i Enköping för 15-20 år sedan. Det var nämligen Ssu-Pi´s föräldrar som drev den restaurangen då. Kycklingvingarna serverades aldrig där utan de gjorde Ssu-Pi´s mamma hemma. Mmmmm!!!

    SvaraRadera
  13. Potatismos är gott, hemlagat, annars får det vara. Brukar också göra mos av palsternacka och morötter, blir gott det också.

    SvaraRadera
  14. Glömde bort nyfångad strömming med potatismos och sursöt sås. Min mammas favorit på landet och som jag "lärde" min gubbe att äta. Fast stekt abborre med gräddlöksås är inte heller så dumt.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  15. Vilken bra ingång, Papphammar blir jag alltid glad av. De två kinarätterna(?) låter väldigt lockande och orange är en riktigt bra jackfärg.

    SvaraRadera
  16. Ibland känner jag mig lika velig som Papphammar. Jag äter alltid senap till strömmingen, vilket många tycker är konstigt. Prova! En del äter ju också lingonsylt till, men det tycker JAG inte passar. Smaken är som baken, delad. Jo, det är kinarätter, eller hellre från Taiwan. Taiwaneserna vill absolut inte sammanblandas med kineserna! Orange är en glad färg tycker jag.

    SvaraRadera
  17. Kalops är inte min favoritmat men strömming och stekt fläsk är gott. Jag tror faktiskt att din orange jacka blir min favorit också. Bästa färgen. Julen måste jag fira, för det är bästa högtiden på hela året.Kram

    SvaraRadera
  18. Ja men visst är julen något alldeles speciellt! Gillar du orange färg, så gillar du min jacka Gunnel! Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning