Kändisar jag mött

 På frågan: Har du någon gång träffat någon känd person?
svarade jag: Roland Cedermark

Men vem i jösse namn var Roland Cedermark tror jag många frågar sig.
Jo, det ska jag berätta för er, men först ska jag berätta om när jag träffade honom.

För många år sedan blev jag bjuden på 50-årskalas för en tidigare arbetskamrat.
Han var duktig på att spela dragspel, och hans stora idol var just
Roland Cedermark.
Det hade hans hustru tagit fasta på och helt enkelt hyrt in idolen,
så plötsligt stod Roland Cedermark där på scenen.
Ja, så gick det till när jag, om inte lärde känna, så ändock träffade en kändis!
(Kul var det, även om han inte tillhörde mina idoler!) 😁


Så här presenteras han på Wikipedia: 
Roland Cedermark var en svensk dragspelare, sångare, kompositör och låtskrivare. Han kom från en musikersläkt där bl.a. hans farfar var Härjedalsk spelman. Cedermark själv var kapellmästare för dansbandet Cedermarks innan han övergick till att vara soloartist 1976. Det såldes över två miljoner exemplar av hans skivor, varav hela tolv sålt guld. Han avled 2020.

Yngre personer känner kanske igen honom från vinjetten till Filip och Fredriks program 100 höjdare, där de två programledarna spelar dragspel tillsammans med ikonen.

En annan mer sentida idol som jag mött, träffat på, är Danny Saucedo. Har tidigare varit väldigt positiv till honom, men efter det mötet har jag ändrat uppfattning. Inte om hans musik, men om honom som person, därav valet av bild.


Det kan vara ett par år sedan som den här händelsen utspelade sig. Jag var på Coop och handlade, och hörde plötsligt skratt, skrik och gap. Tre personer, två killar och en tjej, rusade runt bland varorna, gömde sig för varandra, skrek och skrattade ohämmat. Plötsligt såg jag att den ena av dem var Danny Saucedo. De var verkligen inga bra förbilder för yngre ungdomar. Danny måste ändå var en bra bit över 25? Jag tycker att man ska kunna leka och ha roligt även som vuxen, men man får nog välja plats och tillfälle med större urskiljning. 

Hälsningar,
Häxan Surtant




Kommentarer

  1. Är urusel när det kommer till kändisar. Visste inte vem Roland Cedermark är, och vet inte vem Danny Saucedo är heller - oooops, jag vet. Gissar att Susjos hade vetat vem båda herrarna är.
    Men fotbollsspelare och "gamla" friidrottare är jag rätt bra på;-)

    SvaraRadera
  2. Jag är också urusel på kändisar. RC skulle jag inte ha vetat om inte Kjell fyllt 50. och DS har figurerat mycket både på TV och i tidningar, först när han och hans f.d. fästmö (kommer inte ihåg namnet) sjöng på något kungligt bröllor (kanske), och sedan alla skriverier när de inte var ett par. Pust!! Vem bryr sig? Idrott är jag helt ute i det gröna!! 🙄

    SvaraRadera
  3. Klart man vet vem Roland Cedermark är! Sånt darr i dragspelet är det inte många som kan fixa.
    Kram Inger

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30