fredag 14 januari 2022

Fem en fredag v. 2: Mätbart

Tänk att två veckor av det nya året redan har förflutit!

Och den pågående pandemin håller oss fortfarande i sitt järngrepp. Kan väl säga att jag med nöd och näppe klarat mig från att bli smittad. Skulle nämligen fira nyår tillsammans med min sons familj och deras grannar. Men jag har haft sådan värk i min kropp under en tid så på nyårsaftonens morgon ringde jag och sa att jag inte kände mig så alert, och därmed inte särskild trevlig, så jag stannade hemma. 

Måndagen efter nyår ringde sonen och sa: "Det var tur att du inte kom!" Alla utom min sonson hade testats positivt för corona. Det måste vara guds försyn att min värkande kropp sa ifrån! 😆 Alla är dessbättre pigga nu, och Emil har fått testa sig igen då han var negativ medan de andra var positiva. Han var fortsatt negativ. 

Men nu till elisamatilda.se:s fredagsfrågor som denna vecka handlar om: Mätbart

1.  Hur har du varit snabb i veckan?
Jag har snabbt sprungit ut till min bil, satt i batteriladdaren, och lika snabbt sprungit in igen. Denna procedur upprepades sedan var tredje timme under hela måndagen, då elen på stolpen bara levererade tre timmar åt gången.


2.  Hur har du varit energisk denna vecka?
Ja, mycket av min energi  den här veckan gick åt redan i början på veckan som ni kan förstå. Det är inte var dag som man springer ut och in på det där viset! Men det gav resultat i alla fall, för på tisdagen startade bilen som en klocka.

3.  Hur har du varit effektiv i veckan?
Och då gällde det verkligen att vara effektiv! Började med att köra runt på småvägar i ett par mil för att batteriet verkligen skulle ladda upp, sedan for jag runt som ett torrt skinn! Jag var till Ö&B, jag var till Rusta, Hälsokraft och Stora Coop. Sedan tankade jag bilen, innan jag avslutade det hela hos min frissa. Hela tiden med munskydd (ja inte vid klippningen, med risk för att hon skulle klippa av banden) och undvikande blick, för att slippa komma i kontakt med folk. 😎😁😷

4.  Hur har du varit kort i veckan?
På Jysk hade jag handlat mörkläggningsgardiner. Steg upp på en pall för att lägga gardinstången i sina hållare, men jag var för kort! Det blev till att ta fram trappstegen! Nu är det mörkt och mysigt i rummet.

5.  Hur har du varit ditt bästa i veckan?
Måste säga att jag även denna vecka är glad över att jag fortfarande gör min gympa varje dag. Senaste veckan har jag inte varit på gymmet p.g.a. coronan. Däremot sa Agneta, min frisör, att hon tagit fram sin spikmatta och kände sig mycket bättre i ryggen efter att hon legat på den. Så nu åkte min också fram, och gympapasset avslutas med en halvtimme på spikmattan. Få se hur länge det håller i sig! Men skönt är det! Efter en stund! 😖

Måste tillstå att det är lite mer stil på min frisyr än på hans!

¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg!
16 kommentarer:

 1. Vilken tur att du slapp covidsmittan vid nyår, men nu verkar det som det är svårt att värja sej för den!
  Kul att läsa dina svar i fem en fredag, jösses så effektiv och energisk du har varit i veckan! Spikmattan är ljuvlig eller kanske man ska säga att den är "skön-ont" att ligga på! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det nästan så man borde göra undan det, så det tar slut någon gång!
  Effektiv var jag nog bara i tisdags, men dååå var det fart på kärringen!
  Spikmattan är verkligen skön-ont som du säger. Ha en trevlig helg du också!

  SvaraRadera
 3. vilken fart och energi! och sicken tur att du inte gick bort på nyår! jag beundrar dig som gör jympa varje dag. har du komponerat programmet själv? hur lång tid håller du på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en salig tur! Min morgongympa tar mellan 30-45 minuter. Har en del rörelser från när jag opererade min axel, några från artroskursen som jag gick och sedan har sjukgymnasten fyllt på med några. Nu har jag avslutat med 30 minuter på spikmattan också, men det får vi se hur långvarigt det blir.

   Radera
 4. Bilar finns det ETT krav på: de ska starta när man vill och sen ska de gå tills man stannar dem ... oavsett drivmedel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bil uppfyller ett av kraven: Den går tills jag stannar den! 😁

   Radera
 5. vi har inte ens persienner i sovrummet. gillar att vakna i dagsljus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mycket svårare att somna om när det är ljust i sovrummet.

   Radera
 6. Det var verkligen en himla tur att du inte firade Nyår med sonen. Puuuuuh, det var nära.
  Sedan gjorde du ju ett extra gympapass då du fick springa till bilen och ladda batteriet.
  Nu håller jag tummarna att spikmattan ger resultat och att du klarar dig från smittan även nästa vecka, och veckan efter och...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tänkte jag inte på, men det blev ju ett lång löparpass (om jag la ihop alla rundorna!) 😅 Spikmattan kommer nog att göra susen! Jag tror t.o.m. att den höjer immunförsvaret!

   Radera
 7. Fantastiskt att du lyckas hålla din träningsrutin. Vad är det för pass du tränar? Jag brukar också kurera värken en stund på spikmattan, det hjälper förvånansvärt bra. Särskilt de dagar när nacken och ryggen krånglar, spikarna tar liksom bort udden. Älskar sådana enkla lösningar!

  SvaraRadera
 8. Oj så bra att du kände dig vissen precis vid nyår och klarade dig från än mer vissenhet! Mitt äldsta barnbarn som bor i Stockholm åkte på corona för en vecka sedan, snabbt följde liten ettåring efter och till sist även mamman i huset. Det värsta var hög feber, men nu är alla på G igen, de var de första i min släkt som jag vet om att ha drabbats. Vilken rolig sysselsättning att kuta in och ut med laddningskablar. Jag åker så sällan bil nuförtiden så jag är inte alls inprogrammerad om elbilar. Din bil går alltså enbart på el, ingen hybrid? Jag har en spikmatta som jag provat några gånger, tycker inte det gör särskilt ont men har heller inte märkt någon nämnvärd effekt, tyvärr. Skulle behövas nu när hela ryggen gör ont av att man spänner sig utomhus i det halkiga väglaget. Sköt om dig och ha en skön lördagskväll

  SvaraRadera
 9. Av mina sjuklingar var det sonhustrun som blev värst drabbad, men hon är också på benen igen.
  Nej, nej, jag har en helt vanlig bensindriven bil. Så det är bara batteriet som laddar ur när man inte kör så ofta. Jag kör ju bara när jag ska handla mycket och det är inte tillräckligt ofta.
  Spikmattan är ont/skön till att börja med, men efter en stund är den bara skön. Vet inte om jag märker så stor effekt, men man måste ju prova när inget annat hjälper.
  Jag har köpt skor med dubbar, men jag går alldeles för lite i alla fall. Svårt att låta bli att spänna sig!
  Sandra, jag har ett hopplock av rörelser som jag fått av olika fysioterapeuter/massörer, och att jag är ståndaktig beror på att jag får ännu ondare om jag inte gör min "gympa". Funderar på att gå till en naprapat som behandlar med laser. Läste i PRO-tidningen om en kvinna som fått det efter många år av värk, och hon hade blivit sååååå mycket bättre!
  Önskar er en trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 10. Ja vad gör man inte för att få bilen att starta :)
  spikmatta använde jag mycket för många år, lånade ut den till en vän som skulle prova... ja den kom aldrig tillbaka, men funderar sen någon vecka tillbaka att faktiskt köpa mig en ny, för det var så skönt att använda den.
  Ha en fin söndag

  SvaraRadera
 11. Vilken otrolig tur att du kände dig dålig! Men det är som man brukar säga; Inget ont som inte för nåt gott med sig!!
  Min väninnan tjatar på mig att jag ska skaffa mig en spikmatta, men jag kommer aldrig till skott med det! Däremot så cyklar jag varje dag - även om det inte blir länge jag sitter på motionscykeln. Dessutom har jag några rörelser som jag försöker göra - när jag inte har för ont!
  Min väninna och frissa som jag gått till här på Gotland i snart 20 år har till min sorg pensionerat sig. Hon klipper mig fortfarande här hemma, men kan inte permanenta mig.
  Och det måste jag göra nu för det hår som växt ut sen cellgiftsbehandlingen är otroligt tjockt och ligger som det vill oavsett vad jag gör. Så nu blir det "krull" igen och på tisdag ska jag till en ny damfrisering i Hemse. Lite orolig är jag.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 12. Skönt att du slapp Corona, det är verkligen helt galet hur många som har blivit sjuka på sista tiden! Ha en härlig vecka!

  SvaraRadera