Fem en fredag v. 6: Skräp

Fredag, solen skiner från en klarblå himmel och det är nollgradigt ute. Härligt va! Vi går mot ljusare tider! Dessutom är det åter dags att besvara elisamatilda.se:s fredagsfrågor. Idag är det rena skräpet!

1.  Var finns mest skräp hemma hos dig?
Det finns bakom ett draperi, i inneförrådet som jag gjort om till "arbetsrum". Bakom det draperiet döljer sig mycket smått och gott vill jag lova. Sedan har jag en massa skräp i uteförrådet också, men det är sådant som jag ska spara. 😆


2.  Hur många mail finns i din inkorg?
Tänkte att där är ju verkligen ett ställe där jag rensar regelbundet. Men det visade sig att jag trots detta hade cirka 70 mail där.

3.  Vad är det äldsta som ligger i din frys?
Det måste vara de små paketen med örter. I stället för att köpa en kruka med örter, där jag får slänga hälften, så har jag flera paket i frysen. Men är det något alldeles speciellt, då köper jag färska. Det blir en helt annan smak!

Något som känns bekant?

4.  Vad har du sparat som är trasigt!
Som samlare, och dessutom en sentimental samlare, så finns det en hel del trasiga "klenoder". Den lilla blå hönan, som tappat sin näbb, men som funnits både i min mammas och mormors ägo är ett exempel. 

Jag har också svårt att slänga saker som barn/barnbarn gjort! Precis som med min favorittomte så älskar jag denna lilla lergubbe som sonen tillverkade någon gång i lågstadiet. Den har tappat mössan och huvudet vid olika tillfällen. Men vem tappar inte huvudet ibland? Och i det här fallet så går det ju att klistra dit!


5.  Vilket rum tar längst tid att städa?
Helt klart köket. Dessutom är det jätteviktigt att köket och badrummet är rent! För övrigt kan det gärna få vara lite damm i hörnen, bara det inte är skitigt. 

Efter alla år då jag haft både tvättmaskin och diskmaskin i lägenheten så tänkte jag när jag flyttade in till stan, att det är det första jag måste skaffa. Men jag har ändrat ståndpunkt! Tvättstugan ser jag från mitt fönster, så det är nästan som att ha den inne. Det tar  3 timmar, högst, att tvätta, torka och ev, mangla, och sen är det klart! Ingen tvätt som hänger inne och tar plats, och dessutom betalar jag inte för elen vid tvätt. 

Samma sak när det gäller diskmaskin. Mitt hushåll består av mig. Alltså är disken minimal! Och det är ganska skönt att stå där vid diskhon och låta tankarna fara iväg! Så jag förblir min egen diskmaskin!

Det gör jag!

¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg allihopa! 

Kommentarer

 1. Har man bra tvättstuga så behöver man inte eget, har du användbara skatter bakom draperiet så är det inte skräp... Vissa saker barn har gjort, så har jag fotat... då har jag minnet kvar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är inte bara skräp bakom draperiet. Mitt vinställ finns där också!

   Radera
 2. Håller helt med dig angående ditt svar till fråga 5. Älskar vår tvättstuga. Å diskmaskin har vi aldrig haft. Vi turas om med att laga mat och diska. Å mänskliga diskmaskiner fungerar alldeles utmärkt har jag märkt:-)

  Saker som har en viss nostalgi- och kultfaktor räknas inte som trasiga, speciellt inte om man kan klistra fast lösa delar igen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När min sonen med familj är här så diskar alltid min svärdotter, trots att jag säger att hon inte behöver det. Men jag propsar inte på att hon ska låta bli! 😏

   Radera
 3. Jag har också en fin tvättstuga i huset och det finns alltid gott om lediga tider. Jag resonerar som du, och sålde min tvättmaskin när jag flyttade. Diskmaskin har jag aldrig ägt...
  Jag sparade länge på minnessaker från barndomshemmet, men efter tjugotalet flyttar har de faktiskt hamnat i soporna de allra flesta...Thats life..
  Ha en skön helg, vi hade också sol men snålblåsten ven om öronen ute på isen!

  SvaraRadera
 4. Hej igen, jag glömde ju kommentera örterna! Jag köper aldrig (nästan) färska örter! Dill till kräftorna är nog det enda. Frysta örter har jag dill och gräslök av, men jag gillar alltså inte smaken av färska örter! Kanske beror det på att jag inte är van, aldrig odlat själv, tyckt det varit för dyra att köpa...oavsett så tycker jag att torkade örter är godare! Detta gäller speciellt koriander, den färska tål jag bara inte medan den torkade åker ner i alla tänkbara grytor. Är jag knäpp eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig några problem att få tvättider här heller. Färsk dill är ett måste till kräftorna, men också till färskpotatisen. Ska odla i kruka till sommaren. Tidigare avskydde jag koriander. Men eftersom tawanesisk mat ofta innehåller det, så har jag vant mig. Och plötsligt tycker jag det är riktigt gott. Men den köper jag inte färsk. Nää, du är inte särskilt knäpp. Vi tycker lika i mångt och mycket, så det får nog bli en resa till Irland! 😁

   Radera
 5. vi har inte diskmaskin och inte mikrovågsugn. maken diskar. blommorna verkar bekanta. skulle gärna dela tvättstuga om där fanns en mangel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mikrovågsugn har jag, men ingen make. Jaa, det är jättehärligt med manglade lakan!

   Radera
 6. Härligt med en tvättstuga i närheten ( hm, det har vi också, men har blivit lat när vi har tvättmaskin i lägenheten) färska örter i frysen är perfekt, inte minst koriander som jag älskar, men inte min man. Så en hel kruka färsk koriander går ju inte åt här hemma, perfekt med frysta örter!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koriander är en krydda som man måste lära sig att tycka om. Det har jag gjort! Hoppas helgen varit bra!

   Radera
 7. Känner verkligen igen det där med att inte kunna/vilja kasta små dyrgripar från förr - som bara är dyrgripar för mig, inte för någon annan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del fattar inte ens hur jag kan anse mina dyrgripar som sådana!? 😜

   Radera
 8. Eftersom vi bor i villa har vi givetvis egen tvättmaskin. tror inte grannen hade gillat att jag kom in med smutstvätten. Jag har en hel del mail i min inkorg även om jag slänger en massa varje dag. vissa tänker jag att jag ska gå igenom senare, men det tycks aldrig bli av. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara kul att prova! Bara komma där med sin tvättkorg... Jag är ganska bra på att rensa mail. Kram!

   Radera
 9. Det är precis som hos oss, köket är absolut viktigast. Gillar dock inte när man ser damm på hyllor och på prydnasgrejor. Bli inte chockad nu, men jag har trots det ALDRIG dammsugit sen vi flyttade hit till ön! Vi har bott här i 20 år snart så det kanske låter jättekonstigt, men min gubbe är på gränsen till pedant så vid minsta skräp på golven så åker dammsugaren fram.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 10. Susie! Vilken pärla till man! Men man kanske kan bli lite irriterad på pedanter ibland också? Har nog en hel del damm i bokhyllorna, men jag har så pass lite prydnadssaker, så det är lätt att swajpa av. Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning