Fem en fredag v. 7: Ring, ring

 

Med återknytning till detta glada gäng från Selfie nr 6 hos
Klimakteriehäxan, så ger jag mig i kast med fredagens
frågor hos elisamatilda.se. Och idag är det inga som helst
problem för mig att svara på frågorna.

1.  Hur mycket använder du ringfuktionen på din telefon?
Inte mycket alls, trots att det är den så gott som enda funktionen jag har på mina telefoner. Och som den antimobilprofil jag är, så kan det tyckas motsägelsefullt att jag faktiskt har två mobiltelefoner.


Anledningen till mina telefoninnehav är, att den stora är jag helt enkelt tvingad att ha. Nu för tiden är man strandsatt om man inte har swish och än värre inget BankID! Men den tar jag aldrig med mig när jag går hemifrån, om jag inte vet att jag måste använda någon av dessa funktioner. Den lilla mobilen går alldeles perfekt ner i min handväska. På den stora har jag det billigaste abonnemanget och den lilla har jag kontantkort till.

2.  Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon?
Mellan 2-2½ timme. Det är högst ovanligt och händer bara med en människa. En god vän flyttade från stan för många år sedan. Vi träffas inte ofta, och då brukar det bli så, att man inte riktigt vet vad man ska prata om när man väl hörs. Men med den här kära vännen är det inte så. Tvärtom! Pratet tar aldrig slut och vi pratar i mun på varandra och ....... jaa, det är helt enkelt härligt när vi hörs! Det kallar jag vänskap!


3.  Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring?
Ingen! Vi hade ingen telefon under min uppväxt. Min första telefon skaffade jag mig när jag som arton-åring flyttade hemifrån. Kommer fortfarande ihåg mitt nummer: 0171-36660. När jag ett antal år senare flyttad upp till Övik fick min mamma, som inte haft någon telefon tidigare, överta min telefon. Och när mamma så småningom gick bort, så övertog min systerson telefonen med samma nummer. Och den hade han tills mobiltelefonen tog över marknaden.

4.  Är ljudet normalt på eller av?
På den stora mobilen, som ju normalt ligger hemma, är ljudet alltid på. Men på den lilla som jag tar med mig är ljudet oftast på tyst. Det är också så att det är ett fåtal människor, förutom min sons familj, som har det numret. Jag har den mest med mig i fall det skulle hända något, med familjen eller med mig. Det finns inget mer irriterande än telefoner som ringer hit och dit, och folk som pratar högt och ljudligt, gärna med högtalaren på så att man även kan avlyssna svaren. Själv svarar jag inte i telefonen om jag är i affären, eller om jag sitter med andra människor. Då ägnar jag mig åt dom! Jag kan titta efter vem som ringer, men det enbart för att sonen haft problem med sitt hjärta. 

Nu kanske någon säger: "Ja, men det kan ju vara något viktigt!" Som vad då? Mathias och hans familj vet min inställning, så ringer någon av dom till den mobilen, så är det något viktigt. För övrigt behöver jag inte alltid vara tillgänglig per telefon. För vem var det förr i tiden? Och vem tog med sig telefonen när man gick bort? Och om ingen svarade så ringde man igen. Nu kan man dessutom se vilka som ringt, så då kan jag ringa upp om det känns angeläget att få veta vad dom ville säga.


5.  När spenderar du mest tid med att använda telefonen?
Jag spenderar väldigt lite tid med att använda telefonen. Jag använder mobilen till att ringa och att sms:a. Och när jag tvingas använda swish och bank-ide. Allt övrigt gör jag på datorn, och när jag inte är tillsammans med andra människor. Jag tycker nämligen att det är oerhört osocialt och rent av ohyfsat att sitta och pickla med telefonen eller prata i den, när man umgås med andra människor. Det får i alla fall mig att känna mig betydelselös!


Det finns olika sätt att umgås på, och jag fördrar det sätt
som Nalla Puh och hans vänner använder sig av!


¤¤¤¤¤¤¤

Ha en riktigt trevlig helg hör ni!

Men hur anti jag än känner mig, och är, så tyckte jag att programmet
Seniorsurfarna var väldigt roligt och underhållande! Missade inte ett avsnitt!
Jag tror dessutom att deltagarna hade lika roligt som oss andra.






















Kommentarer

  1. så var det för mig för ett par månader sedan, men nu har jag vaccinpass, ska resa och annat, så kan det vara bra att försöka hänga med, med min nya smarta mobil, trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min lilla har varit med mig på resor, bl.a. till Taiwan, mobiltillverkarnas mecka. Hade den mest i fall jag kom ifrån familjen, så dom kunde hitta mig! 😁 Den fungerade utmärkt, men sonen sa (med glimten i ögat):Ta inte fram din telefon när någon annan är i närheten! 😲

      Radera
  2. nej, det är väldigt ohyfsat att prata i telefon framför andra om det inte är något väldigt speciellt.nej, jag är inte antimobil. jag tycker att det är användbart med mobil. vill vara nåbar för barnen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att mobilen är användbar...att ringa med!

      Radera
  3. Ditt svar på fråga 5 hade kunnat vara mitt. Helt överens. Sedan gör jag aningen mera med min (enda) mobil. Typ varje morgon dricker jag min Nespresso och kollar samtidigt bloggar, kommentarer och läser tidningarna. Speciellt nu, då ett OS pågår.
    Swisha gör jag ytterst sällan. BankID använder jag oftare, men precis som du gör jag det mesta på laptopen. Sedan svarar jag bara på mobilen när jag känner igen numret. Bortsett från "Inget uppringsnings-ID", för då vet jag att det är min (snygga) husläkare som ringer och vill prata bort en stund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många tycker att det är så himla bekvämt att betala räkningar m.m. över telefonen. För mig skulle det bara vara besvärligt. Dels för att det är så mycket svårare att se på skärmen som ju är ganska liten, och inte minst för att jag har små korta korvfingrar, som ofta trycker på två bokstäder samtidigt! 😁 Om jag hade en snygg husläkare så skulle jag ringa honom stup i kvarten! 😊

      Radera
  4. Oj, jag blev otroligt besviken på serien Seniorsurfarna! Såg några program under första säsongen och tyckte inte det var proffsigt för fem öre! Kanske blev det bättre andra säsongen men då hade jag gett upp...Det mesta av det du säger kan jag skriva under. Telefonen är viktig, ja, men jag blir lite frustrerad över att det är så. Swish är guds gåva till mänskligheten, finns inget enklare att använda när något ska betalas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte inte så mycket på att lära mig något med Seniorsurfarna utan mer på hur deltagarna agerade! Och i mångt och mycket kände jag igen mig! Det var kul! Swish är bra, men jag önskar jag kunde ha det på min lilla telefon.

      Radera
  5. Jag använder min mobil mycket, men såklart inte när man umgås med andra. Tyvärr hör jag ju så dåligt så jag pratar väldigt sällan i telefonen, är så glad att man kan sms:a!
    Annat var det när man var tonåring, då pratade jag i timmar i telefonen, till min pappas förskräckelse! Hihi!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite därför som jag inte heller tycker om att prata i telefon. Jag får också ofta, inte alltid, rundgång så att det piper högt i mitt öra när jag pratar i telefon. Får tyst på det om jag tar av mig hörapparaten på den sida jag håller telefonen. Ha en bra helg du också!

      Radera
  6. Ja telefonerna har blivit ett sak man måste ha för att leva i dagens samhälle med med bankid och tv ja allt. Brukar säga att tappar man mobilen så blir de redig kris, för man lär sig ju inga telefonnummer längre de finns ju där :) Seniorsurfarna har jag inte sett. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig! Min systerson ringde mig för något år sedan och var helt förtvivlad. Han hade tappat sin telefon och därmed att telefonnummer. Nu vände han sig till sin "bakåtsträvande" moster, som han visste hade en adressbok av gammal sort. Så då kunde han i alla fall få numren till släkten. God fortsättning på helgen!

      Radera
  7. Inom vissa områden är det enklare att leva om man har en mobil. Vaccinpass, swish och Bank ID använder jag. Mest använder jag kameran, jag gillar att fotografera och redigera bilder.
    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inom vissa områden är man ju tvingad att ha mobil med en massa appar. Men jag vet ju att det finns äldre som inte har det, och inte heller klarar av det. Undrar hur dom gör?

      Radera
  8. Jag gillar med Seniorsurfarna. Har faktiskt lärt mig en del nyheter genom det programmet, annars är det mina barn som "undervisar" mig.

    SvaraRadera
  9. Ja men dom var ju så sköna. Och speciellt gänget på bilden här ovan. Mina barn/barn undervisar mig gärna, men jag är ju inte så mottaglig!

    SvaraRadera
  10. Seniorsurfarna var väldigt skoj att se. Jag håller helt med dig om att det är otroligt ohyfsat att fipppla med telefonen i sällskap av andra.

    SvaraRadera
  11. Håller verkligen med dig när det gäller det här med "överanvändningen" av mobiler! Men...efter att ha haft två billiga med kontantkort har vi bara en som fungerar. Dom man ringde vi på max ett par gånger i månaden.
    Men igår fick jag en Iphone av min kära kusin som byter telefoner som om det vore kläder (hon har jobbat på Ericson) och sen har jag bytt från Telia till Fello (ägs av Telia men är otroligt mycket billigare). Väntar nu bara på det nya simkortet så jag kan koppla upp telefonen till nätet.....sen blir man väl som alla andra mobilgalningar! *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30