Fem en fredag v. 11: Blandat


Fredagsfrågorna hos elisamatilda,se handlar denna
vecka om att blanda och ge.

1.  Hur har din vecka varit?
Jooo tack, bra! Och din?

2.  Har du upplevt något nytt i veckan?
Jaa då! Jag har varit på Akademiska och gjort ultraljud på mina halskärl, och även kroppspulsådern på magen fick sig en sväng. En ny upplevelse!

3.  Vilket problem fick du lösa i veckan?
Eftersom jag skulle åka buss till Uppsala, så har man ju nu för tiden sjukresebiljetten i telefonen. Det medförde att jag måste ta med mig min STORA telefon (ni vet jag och mina telefoner!) Problemet blev då vilken väska jag skulle ta för att få plats med den! Jag löste det!


4. Vad har du haft för mål med veckan?
Det var att göra färdigt ett gratulationsalbum till mina systerdotterdöttrar som fyller 50+50. Jag har kallat det "Starka kvinnor". Där har jag gått tillbaks till deras mormors mormors mor, Anna Maria Isaksdotter, som föddes 11/12 1843. Och det innehåller starka kvinnor i rakt nedstigande led från henne. Födelsedagsbarnen blir då den sjätte generationen. Det var så långt jag hade bilder på mina anmödrar. Förutom bilderna så har jag skrivit lite historia runt var och en, för de var alla starka kvinnor. Det blev riktigt bra! 


5.  Kommer helgen bli bättre?
Det har varit en relativt bra vecka, men helgen kommer att bli ännu bättre! På lördag ska mina två barnbarn, Emil och Emma sova över hos mig. Det var länge sedan, så det ser jag verkligen fram emot!

¤¤¤¤¤¤¤

Ha det gott (och blandat) i helgen!





 

Kommentarer

  1. så trevligt med gratulationsalbumet! och så ambitiöst. barnbarnsbesök är alltid välkommet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är kul att göra album av olika slag, både till mig själv men också som present till andra. Det blir alltid uppskattat.

      Radera
  2. Barnbarn på besök, det är ju toppen! Du får ni en härlig hel tillsammans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, nu har de nyss åkt hem, och jag bara längtar till näsa gång.

      Radera
  3. Wow ,vilket coolt album du har gjort, det kommer att uppskattas! Å mysigt med besök och övernattning av barnbarnen!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft det sååå mysigt! Hoppas din helg också varit bra!

      Radera
  4. Vilken kul idé med gratulationsalbumet. Det kommer med all säkerhet att bli mycket uppskattat. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att den ena av dom är väldigt intresserad av släkten bakåt i tiden, så det blir helt klart uppskattat. Den andra har ett förståndshandikapp så för henne betyder det ingenting. Ska försöka hitta på något extra till henne också! Kram!

      Radera
  5. Så mysigt med övernattande barnbarn i helgen. De är kvalitets tid. Kul album du gjort, hoppas hon uppskattar den tösen. Ultraljud på dina halskärl, och kroppspulsådern på magen, de lät allvarligt. Hoppas allt så bra ut.
    Kramiz o go helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag går på en utredning hjärta/hjärna. Det är p.g.a. infarkterna de hittade i hjärnan (som jag inte ens märkt av!). Fick inget svar, då remitterande läkare måste ge det. Men hon kunde ändå säga: Ingen anledning till oro!
      Hoppas helgen varit bre! Kram!

      Radera
  6. Men du vilken födelsedagspresent du har fixat till! Jag vet just ingenting om min släkt, och det gör mig så deppig. Kan inte lämna efter mig mycket till släkthistoria till mina efterlevande. En drös med fotografier finns, men tro nu inte att det står vem de föreställer! Jaja, inget att göra åt.
    Hur gamla är dina barnbarn som ska sova hos dig? Jag ska hälsa på mina tjejer imorgon, få se om jag stannar en natt. Helst vill jag hem för att slippa ryggont efter soffövernattning men sista bussen hem går klockan sex! Ha en härlig helg med mycket mys och kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är synd att du inte vet något om släkten bakåt i tiden. Man får lägga ner ganska mycket tid på att forska, men det har varit väldigt kul också.
      Ja du, mina barnbarn är ju 12 och 15, så jag får vara glad så länge dom går med på att komma till mig! Men än så länge tycker dom det är kul. Vi var ute och åt middag på China Restaurangen, som ligger i mina kvarter, och som deras morföräldrar ägde och drev innan barnen kom till världen. Hoppas du hade det mysigt med dina tjejer också! Kram!

      Radera
  7. Häftigt med ultraljudsundersökningarna. Hoppas bara att de visade att alla dina organ fungerar som de ska.
    Så kul med "boken" om starka kvinnor. Du kunde verkligen gå tillbaka långt där. Bra jobbat:-)
    Ha en toppen helg med barnbarnen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får vänta på besked tills min läkare hör av sig.
      Helgen har verkligen varit mysig med mina älskade barnbarn! Hoppas din helg varit bra också! Kram!

      Radera
  8. låter ju bra, hoppas bra resultat av undersökningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förutsätter jag, men vi får väl se. Jag är ju en så´n som inte tar ut sorgerna i förväg, utan hoppas på det bästa.

      Radera
  9. Jätteroligt med boken om starka kvinnor. Hoppas att undersökningen gick bra. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En skön helg hoppas jag att du också haft!

      Radera
  10. Vilken fin present du gjort till dina systerdotterdöttrar! Blir säkert mycket uppskattat! Toppen att barnbarnen kommer på övernattning! Mitt barnbarn åkte just iväg så nu får jag väl klara mig tills jag träffar henne på måndag igen 🥰
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen jag tror att det blir en uppskattad present. Mathias var just här och hämtade barnen. Det har varit så mysigt att få rå om dom! Är din lilltulta regelbundet hos dig? Jag hämtade ju mina två dagar i veckan från dagis/skola under hela deras barndom, tills dom, en efter annan förklarade att nu kunde han/hon ta sig hem själv. Men dom tar ofta upp minnen från de åren! Jag var ju också på deras förskola som tant Saga en gång i veckan under flera år. Härliga minnen!
      Hoppas din helg varit bra! Kram!

      Radera
  11. Det blir en välkommen present! --- Önskar dig och barnbarnen en trevlig helg tillsammans! Med vackert väder!
    Kram från norr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft en underbar helg, trots att gårdagen var lite kylig. Men idag är det desto bättre! Hoppas du haft det fint också! Kram!

      Radera
  12. Förutom elproblemen så har vi ju haft mobilproblem också. fick ju en iPhone 8 av kusinen, men den var låst- fast den inte skulle vara det enligt 3. Så det var bara att skicka tillbaka den till kussen , sen gick hon till en 3-firma och så låste dom upp den. Sen skickade hon tillbaka den till mig - och idag fick jag in både Swish och mobilid i den. Förutom Facebook och mail och alla mina kontakter och..... Fy 17 vad mycket onyttigt det är i en telefon!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med dig Susie! Onyttigheter sa Bill, inge nyttigt sa Bull! 😁 Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30