Fem en fredag v. 12: Seeeeegt


så segt så att det drog ut till lördagen.... 
Här  kommer mina svar på fredagsfrågorna:

1.  Vad går långsamt i ditt liv?
Långsamt? Det går ju så fort, så jag hänger knappt med!

2.  När är du som mest avslappnad?
När jag sitter i min nedsuttna fåtölj, och gör absolut ingenting. Jag är bra på att slappna av. Men det fattas bara annat, då jag är utbildad avslappningslärare.

Nää, det är inte min fåtölj! 😉

3.  Vad har du slarvat med på sistone?
Promenader och utomhusvistelse, och det är inte bara på sistone. Jag får inte riktigt till den där regelbundenheten, som jag så väl behöver.

4.  Vad har varit tjatigt den här veckan?
Som vanligt är det TV-reklamen. Och den går inte att komma ifrån även om man knäpper över till ettan eller tvåan, för där gör de reklam för kommande program under veckor framöver! Och mellan varje program! Det gör mig tokig! 

Sedan är det lite tjatigt med nyhetsrapporteringen runt kriget i Ukraina, i alla medier. Okey, jag tycker det är viktigt, men när alla sändningar både i radio och TV förlängs och man rapporterar samma händelser varje gång, då går det till överdrift. 


5.  Har du någon surdeg att ta tag i?
Jaa, i vissa lägen har jag lite "telefonfobi", och jag skulle behöva boka in en tid hos min hyresvärd, bara för att få information och papper ang. regler för altanbygge. Men på något underligt vis så "glömmer" jag att ringa, varje dag! Det är väl en riktig surdeg! Och en fånig sådan!


¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg!









 

Kommentarer

  1. Avundas din förmåga att slappna av! Det är ju viktigt för välmåendet. Jag försöker men är ofta väldigt "på" och det gör mig onödigt trött! Jag tycker som du att det är för mycket tjatande och ältande i radio och TV.
    Ha en riktigt skön helg och spendera en stund i din nedsuttna fåtölj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avslappning kräver övning. I början kändes det bara jobbigt! Min fåtölj har verkligen blivit använd i helgen. Hoppas du också haft det bra!

      Radera
  2. jag har varit på profylaxkurs fyra gånger, kan somna hos tandläkaren 😊 Bäst att strunta i hyresvärden, han är väl inte ens trevlig...

    SvaraRadera
  3. (kan du inte stänga av tv:n... eller välja nåt annat?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen skönt när man kan slappna av hos tandläkaren. Jag tittar så sällan på TV, men när jag väl gör det så är det för att jag verkligen vill se just det/dom programmen.

      Radera
  4. Börjar med femman. Varför besöker du inte hyresvärden personligen på förvaltningskontoret. Förstår dig, för jag är heller ingen "telefonmänniska". Personligt besök eller e-mail funkar bättre för mig.

    Reklam gör mig rasande. Stårt ut med evt1 och svt2, men tv4 och C-more gör mig vansinniga. Okej, som kisspaus en gång i timmen, men inte var 10:e minut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sedan pandemin började så tar EHB bara emot besök som förbokats per telefon. Personliga besök är det som gäller för mig annars.

      Radera
  5. Du har min sympati, jag har verkligen telefonfobi numera, hur galet är inte det när jag jobbat med telefonen som verktyg i många herrans år.
    Jag mailar min hyresvärd när jag har något ärende, har funkat bra. Fast, inte sker det någon omedelbar aktivitet från deras sida...man får vänta ett bra tag på respons.
    Skulle behöva några lektioner hos dig, jag fixar inte avslappningsövningar alls. Yoga och annat där man ska andas rätt ger mig bara panik! Under alla år jag gick på gympa så försvann jag som en avlöning när alla andra lade sig på golvet och varvade ner...då stod jag redan i duschen.
    Ha en skön söndag, i din sköna fåtölj! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag behöver komma dit och dels få skriftligt på vad som gäller vid altanbygge, men också för att hämta en nyckel till elstolpen på min parkering. Får ta mig i kragen och ringa!
      Det du skriver om andningen är otroligt vanligt i början av alla slags avslappningsteorier. Men med idog träning så lär man sig. Jag var sjukskriven för utbrändhet under en lång period, och det var då jag upptäckte avslappningen, som har hjälpt mig så väldigt mycket.
      Hoppas du också har en skön fåtölj att slänga dig ner i! Kram!

      Radera
  6. Telefonen är inte min kompis heller just nu, men jag hoppas vi kan bli kompisar igen, nu när jag fått lite bättre hörsel!
    Nej, reklam är jobbigt, ljudet blir ju också så mycket högre när reklamen kommer,trist! ( säger jag som varit statist i ett reklaminslag, oops!)
    Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att jag hör dåligt är faktiskt en del av min telefonfobi. Jag får anstränga mig så oerhört mycket för att höra rätt. När det gäller släkt och vänner gör det inte så mycket, men i andra lägen blir det ofta pinsamt att säga förlåt och vad sa du, hela tiden. Ha det bra!

      Radera
  7. Livet susar verkligen på i rekordfart. Att kunna slappna av är en förmåga som jag önskade jag hade mer av. Reklamen kan göra en tokig. De förlänger programmen med minsyt halva tiden. DSå onödigt! Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst går det fort! Svisch säger det bara! Det går liksom inte ihop att tiden går så fort samtidigt som jag blir allt långsammare i allt jag gör! Men då gäller det att slappna av, så man inte blir stressad. Kram!

      Radera
  8. Har svårt för att bara sitta still och inte göra nånting, måste antingen då ha en TV eller en dator framför mig. Men när min käre gubbe kör bilen så svischar ju naturen förbi och då kan jag verkligen njuta. När jag kör själv - vilket jag också gillar - då kan man ju inte slappna av på samma sätt.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är alla olika, och de flesta har nog svårt att bara sitta där. Men inte jag (längre)! Och precis som du så slappnar jag av i bilen om det är en bra chaufför, men jag gillar också att köra själv. Men då slappnar jag av bättre om ingen åker med. Kram till dig!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30