Selfie nr 10

 
Jaa go´ vänner, nu är det dags igen!
Klimakteriehäxan har lagt ut sin 10:de Selfie,
så nu gäller det att tänka till!

1.  Civilstånd: Enastående 
Ni förstår, jag blev ju aldrig gift, så jag kan faktiskt inte kalla mig ogift. Enligt alla regler i vårt land så är det bara den som varit gift eller som har befunnit sig i ett registrerat partnerskap, som kan kalla sig ogift. Jag kan inte heller kallar mig ungmö, för jag har ju faktiskt barn. Och trots att jag kallar honom "min enfödde son", och hans namn, Mathias, betyder guds gåva, så är det ju bara Maria som kunde fixa bebådelsen med hjälp från ovan! Så jag kallar mig enastående. 👍

Fast ska sanningen fram så har/hade sonen en mänsklig fader, som jag var förlovad och levde tillsammans med under många år. Men som sagt, vi var inte gifta. Fadern är avliden sedan ett antal år.

2.  Utsikt: EHB:s uteplats som är gemensam för oss hyresgäster på den här gården.

3.  Från fruktdisken: Satsumas som jag tycker är den minst goda av småcitrusarna. Den är så besk! Mandariner och clementiner är betydligt godare.

4.  Bra att ha: Självinsik(det är viktigt att veta vad man är bra och mindre bra på)

5.  Underhållning: The Graham Norton Show, (Jag tror jag har sagt det förut. Jag gillar hans program, och även andra liknande, för att det är en blandning av elakheter, ironi, lite allvar och många glada skratt.) 

6.  Stilfullt på kroppen: Woolpower som är helt svensktillverkade kläder i ull. De är mestadels för sportsammanhang, så det är kanske inte stilfullt i rätt bemärkelse. Dessutom är de dyra. Men jag har faktiskt ett par långkalsonger från Woolpower. 

Det bar sig inte bättre än att vi på en av våra fjällvandringar, hamnade i ett riktigt regn- och blåsväder och vi sov ju i tält. Det blev kallt vill jag lova, säkert bara några plusgrader. Morgonen därpå tog vi oss, blåfrusna, till Helags fjällstation för att inta frukosten där. Och det var då jag hittade mina kalsonger! Jag minns inte nu vad dom kostade, bara att dom var okristligt dyra, men där och då var det helt oväsentligt! Till saken hör också, att det blev ett sådant oväder, så vi var tvungna att boka in oss på fjällstationen den natten. Men jag har haft stor glädje av kallingarna både då och senare! ⛈

7.  Drömyrke: Rädda Barnen-medarbetare (vet inte om det var ett drömyrke direkt, men jag var väldigt aktiv i RB under en period. Hade gärna arbetat som volontär utomlands, men då jag var ensamstående med barn, så blev det inte mer än en dröm. När jag sedan hade möjlighet att göra det så var jag för gammal.)

8.  Äter för sällan: Entrecot

9.  Bra bok: En dold Gud av Stefan Einhorn (gillar hans böcker överhuvudtaget)

10. Hund: Dog 

11. Guilty Pleasure: Godis, av alla de slag. Och jag kan inte hejda mig själv när jag köpt hem något. Det är faktiskt ett dilemma, för vikten ökar , vilket också ökar belastningen på rygg och leder, där jag ju redan har värk. Jag säger som jag sagt många gånger förut: Jag måste sluta!!

12. Sällskapsspel: Schack, om man nu kan kalla det för sällskapsspel?! Hur som helst så kan jag inte spela schack. Däremot är jag ägare av ett, i mitt tycke, väldigt vackert schackspel. Min bror, som var sjöman, köpte det någonstans i världen på en av sina resor. Nu står det hemma hos mig.


¤¤¤¤¤¤¤

Ha en fortsatt trevlig vecka! 




Kommentarer

  1. Hei, hvilken superbetegnelse; enestående, det skal jeg ta i bruk!
    Bra att ha: Självinsikt = enig! Sender en stort takk til alle frivillige i Røde Kors og de andre hjelpeorganisajonene, det må verdsettes i disse tider! Iskrem lagd av fløte, er det samme som glass, is er sorbet, saftis mm, men vi sier is til alt (men jeg spiser aldri saftis, sjelden sorbet) Ha ei flott uke ;:OD)

    SvaraRadera
  2. Älskar ditt enastående svar på ettan - hahaha:-) Älskar din humor och din självinsikt;-).
    The Graham Norton Show är absolut TOPPEN! Håller helt med dig. Killen lyckas alltid får med "eliten" av olika yrkesgrupper. Mixen är strålande. Kul att svt köper in den serien.
    Godis och andra sötsaker äter jag inte, men har ändå problem med ryggen. Så det är absolut inte godis fel att man får småskavanker när man blir äldre. Om du gillar godis - fortsätt med det. Nåt roligt ska man väl ha kvar när man är pensionär.
    Ditt schackspel är otroligt vackert. Min pappa lärde mig spela schack när jag var fem hår. Som ung var jag riktigt duktig, men nu har jag inte spelat på år och dag.

    SvaraRadera
  3. fantastiskt schackspel! skulle gärna vilja kunna spela. mitt lilla barnbarn försöker lära mig. godis är ett fördärv! jag håller helt med dig.

    SvaraRadera
  4. Enastående - självklart! Och Graham Norton är suverän!
    Tack för att du bjuder på en selfie till!

    SvaraRadera
  5. Kul att läsa dina svar. Jag gillar också Graham Norton show. Där får gästerna chans att berätta lite och det är inte bara programledaren som tar över. Vilket vackert schackspel! Smaken för godis har vi gemensamt och precis som du tänker jag ofta: Jag måste sluta! Men det stannar vid tanken. Ha det gott.

    SvaraRadera
  6. Kul att se att vi är flera som gillar Graham Norton. Synd att det är så sent på kvällen, annars tror jag att ännu fler skulle upptäcka honom. Njaa, det är nog inte så bra det här med godiset. Har precis fått svar på prover som visar att jag har förhöjda fettvärden och måste börja med ännu en medicin. Och det här med statiner vet jag inte riktigt om jag gillar! Vi får se om jag börjar med dom eller slutar med godiset! Av två onda ting.....

    SvaraRadera
  7. Oj så mycket spännande en enastående kvinna har skrivit säger en annan enastående kvinna...Haha, du har aldrig varit gift, nej det har ju ingen som helst betydelse och inte blir man lyckligare, det kan jag intyga som gift mig och skilt mig fyra gånger, plus ett par förlovningar på det..puh
    Graham Norton Show har gått mig spårlöst förbi, vet inte ens om det är en engelsk eller amerikansk talkshow??
    Härlig historia om de underbara kalsingarna! Synd bara att inte fler får se dem när de nu är så dyra och exklusiva! Att jobba som volontär var inte så vanligt på min tid, jag ville hellre jobba utomlands t.ex som reseguide eller upptäcktsresande (fast deras tid var förbi). Stefan Einhorn gillar jag också men har inte läst den boken du nämner. Hunden? Dog den eller menar du hund på engelska?? Jag har varit singel i 8 år nu och en trist grej var att jag inte hade någon grillmästare längre att tillgå. Och inte grillar man förresten så mycket för sig själv heller...Du har en son du kanske kan äta en saftig entrecote med och kanske kan ni grilla ihop? Jag har börjat köpa en bit av entrecote när det är extrapris, sen skär jag ut biffar och styckfryser de jag inte möljar i mig direkt!
    Kul svar! Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej du Enastående! Varför krångla till det med giftermål när det går bra ändå. Fast det hade ju varit kul med en bröllopsfest förstås.
      Graham Norton är en engelsk show och sänds i TV1 på fredagskvällen efter 23.00. Det tror jag du skulle gilla!
      Ska kanske lägga ut bilder på mina kallingar och min stickade öronvärmare från Peru!
      Jag gav faktiskt bort min grill när jag flyttade. Har stått oanvänd i flera år. Däremot är min enfödde son en fena på att grilla, så där njuter jag av alla sorters köttbitar och även grönsaker.
      Ha det gott! Kram!

      Radera
  8. Du är Enastående, och det är så roligt och underhållande att läsa din blogg. Man gör såna där dyra inköp ibland som gnager men håller plaggen i 20 år så är de ju egentligen billiga. Vi vet det där men ändå handlar man inte alltid på det viset. Pannbandet är jättefint och jag som fuskar i de flesta hantverk kan ändå aldrig sticka mönsterstickning. Det är irriterande men man får bara acceptera det. Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30