Fem en fredag v. 18: Just nu


Fredag, och dags för elisamatilda.se:s frågor!

1. Vad stör dig?
När folk inte svarar när man hälsar på dem!

2. Vad är det som luktar gott?
Mat

3. Vad behöver du tvätta?
Händerna

4. Hur länge har du varit vaken?
Sedan 20 minuter över 6.

5. Vad är planen för idag?
Begravning 

Kommentarer

 1. jag hör och ser inte alltid... nu hör ju ingen, har massa saker i öronen... har idag sett en youtube-länk; fick närvara min mors 95-åriga brors begravning i norra Finland, kände igen de flesta kusiner och deras barn, visst är teknik bra, även min 89-åriga mor i Göteborg fick titta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då är det ju förståeligt, men när man möts med blickarna och någon hälsar på mig, så svara jag även om jag inte tycker mig känna igen personen. Tekniken kan vara bra ibland!

   Radera
 2. Det är ofta folk varken ser eller hör en idag - dom är fullt upptagna med sina mobiler eller samtal i mobilen, eller hör på musik... Mat.... blev nyfiken på vad det kan vara för något som bjuds hos dig. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker alltid om när det luktar mat, där det hör hemma förstås. Inte så kul när det luktar i kläder och hår. Ha det gott!

   Radera
 3. Begravning , så sorgligt! Hoppas att det inte blev för tungt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en god vän så det kändes tungt. Speciellt att se hennes barn och barnbarn!

   Radera
 4. Det var nog de kortaste och mest koncisa svar jag läst sedan "Fem en fredag" uppfunnits;-)
  Att vara vaken "mitt i natten" är främmande för mig...
  Å att gå på begravningar - ja, som en av mina chefer sa någon gång: "Alla ska vi den vägen vandra..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev kort men jag var inte så alert igår kväll! Att jag var vaken så tidigt berodde nog på den kommande dagen. Annars är ju jag en långsovare! På tal om begravningar och död så hade din chef rätt, men det gör inte saken lättare.

   Radera
 5. ibland blir en häpen över folk som inte hälsar. begravningar kan vara väldigt tunga, men ofta lättar eftersitsen på spänningen. och det är ju där en träffar släkt och gamla bekanta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träffen efter brukar verkligen lätta upp, men den här gången skildes man utanför kyrkan. Som tur var min son och sonhustru, samt en annan god vän med, så vi gick ut och åt lunch tillsammans. Man behöver ventilera det som varit.

   Radera
 6. Att fatta sig kort är ofta en fördel! Det har du gjort med bravur den här veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fatta sig kort brukar inte vara min melodi, Jag är en ordsvamlare, och beundrar dom som kan fatta sig kort. Nu vet jag att jag också kan det!

   Radera
 7. Nu var du ovanligt fåordig, och när jag läser klart kan jag förstå varför. Det är alltid ledsamt att behöva vara på begravning, för då har man förlorat en släkting eller vän. Sen jag flyttade hit till byn för knappt ett år sedan är jag mäkta imponerad över hur alla hälsar på varandra när man möts. Det gäller ung som gammal, och även barnen hälsar på gamla tanter! Jag är så imponerad och glad, det ger min dag ett guldskimmer. Mat doftar gudomligt gott, önskar ibland att jag varit covidpatient som tappat luktsinnet, men fy så får man inte säga! Tänker att jag då inte haft samma glupande aptit som jag nu äger...ja du fattar!
  Hoppas helgen varit mer glädjefylld än fredagen/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En illasittande hjärntumör som inte gick att åtgärda, och inom några månader var hon borta. Maggan med sina glittrande ögon och härliga leende! En av de mest levande människor jag känt! Så ofattbart!
   Jag tycker om när man hälsar på varandra när man är möts.
   Jo, helgen blev mer glädjefylld p.g.a. besök av en god vän från Falun, och på lördagen kom en liten familj oförhappandes för att mäta ut för en uteplats åt mig. Möten gör mig glad i hjärtat!
   Kram till dig i Pörtet!

   Radera
 8. Det där med att hälsa på ALLA gäller här, så som stockholmare fick man lära om sig direkt. I stan hade dom tittat konstigt på en om man gjort det. En mycket trevlig sed tycker jag!
  Men å andra sidan är både jag och gubben ganska sällskapliga också så vi pratar med dom står nära i matvarukön. Efter 20 år här på ön så har man väl blivit gotlänning (även om dialekten avslöjar en direkt). Vi är ju båda födda samt bodde på söder och hade dessutom firman där, så "södersnacket" går nog aldrig ur!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl underbart att man hälsa på varandra, även om det bara blir en liten nick. Jag är ju också ganska talför, så det kommer lätt igång samtal där jag är också. Men om någon inte ens svarar på en hälsning, så är det inte mycket att göra. Kram till dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning