Stafett-Selfie-med-ord, nr 19

Känns tryggt och hemvant med Ainas
bild, så den får hänga med!

Ytterligare en måndags-Selfie har sett dagens ljus. denna gång i regi av Paula. Jag blev lite sen den här gången på grund av olika åtaganden, men här kommer mina försök till svar.

1.  Min favoritperson när jag var 3 år? Mamma, det är jag ganska så säker på. Annars var det Leif, min tre år äldre brorsa.
2.  Roligast när jag började skolan? Alla nya kompisar.
3.  Inte kul när jag var 10? Retstickor till grabbar
4.  Jättekul när jag var 13? Rantande pojkar (dom dök upp överallt!)
5.  Framtidsdröm när jag var 15? Reklamtecknare (nästan, var kanske mer inne på modetecknare)
6.  Det bästa med att fylla 20? Egen etta (hade tidigare bott i ett rum och kokskåp, så ett rum och kök kändes jättestort!)
7.  Gav mig ångest vid 30? Ambivalent (gällande kärlek, arbete, ja allt!)
8.  Upptäckt vid fyllda 40? Tesen: Det är aldrig för sent!
9.  Ser mest fram emot i sommar? Tillbyggnad av "veranda"
10. Sämsta med vintern? Allt som ska på och av (i klädväg alltså)
11. Det bästa med vintern? Vita vidder
12. Favorituttryck? Rätt ska vara rätt! (fast det var egentligen ett av mammas uttryck. Hon älskade att svänga sig med dylika!) 😁

Paula, det här tycker jag du har gjort alldeles utmärkt! Och nästa vecka är det alltså Kicki på Travarens Kennel som håller i trådarna. Det ser vi fram emot!

¤¤¤¤¤¤¤

Har haft många oväntade besök den sista månaden. Naturligtvis bjuder jag dom på Gevalia! I söndags kom mina framtida altanbyggare oväntat och ringde på dörren. Dom hade både tumstock och annat med sig för att mäta upp altantrallens storlek. Så nu blir det en altan på baksidan! Jippi!

Igår var jag på en HLR-kurs som Aktiva Seniorer höll i. Men jag blir en dålig livräddare! Mina händer och handleder klarar inte av att trycka ner bröstkorgen tillräckligt hårt. Men det känns ändå tryggt att kunna hantera en hjärtladdare, även om förarbetet är nästan det viktigaste för att hjärnskador inte ska uppstå. Men jag kan ju instruera någon med mer styrka i armarna att trycka, om det kniper.

Efter kursen var jag till min naprapat Simon, och han har styrka i armarna han! Det är riktigt skönt/ont under hans behandling. 

Och idag har jag varit och storhandlat. Har nämligen bjudit hem hela mitt flyttgäng på sopp-brunch på lördag, så de får se hur det blev när allt är uppackat. Dom ska få en sötpotatis-soppa med äpple och ingefära, som är så himla god. Men eftersom det är flera barn med, och några av dom är lite kinkiga på mat, så ska jag också göra en nudelsoppa med kyckling i. Hur 15-16 personer ska få plats att äta i min lilla lägenhet, det återstår att se. Men som min mamma skulle ha sagt: Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Ha en bra fortsatt vecka allihopa!

Kommentarer

 1. Alla dina aktiviteter förklarar "bloggskolkandet". Å du fortsätter ju vara aktiv. Perfekt! Man ska inte ha tråkigt som pensionär.
  Det var ingen lätt Selfie den här gången, men du klarade den galant.
  Jag svarade som du på fråga 2. Vilket roligt projekt du kan se fram emot under sommaren. En ny veranda - WOW! Då önskar jag dig bara massvis med sol och värme:-)

  SvaraRadera
 2. Nej, men till vissa aktiviteter är man nödd och tvungen, andra väljer man med glädje i hjärtat! Det var en kul selfie tycker jag, och fick mig att verkligen tänka i 10-årsperioder. 🙄

  SvaraRadera
 3. Lycka till med veranda bygget!
  Jag har vecka 21, det är Ditte som har nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ok då tittar vi in hos Ditte nästa vecka!

   Radera
  2. Nej FEMFEMMAN har vecka 20 ,-) DU Kicki har vecka 21. Ditte har vecka 22 och Mrs Calloway har vecka 23 ,-) Primrose

   Radera
 4. det är verkligen tråkigt att bylta på sig när en ska ut på vintern. uppvägs inte av några vita vidder. härligt med tillbyggnad av veranda. jag gillar inte sötpotatis men den soppan låter god. jag skulle nog vara mest rädd för att jag skulle knäcka några revben om jag skulle göra HLR👀😱

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag knäckte då inga revben, men kursledaren sa faktiskt att det är bättre att man knäcker några revben än att patienten får bestående hjärnskador, för det är vad som händer om man inte får igång hjärtan inom några minuter.

   Radera
 5. Svar här också på att mamman har varit viktigast och man glömmer, i kommentar till mig, jag minns tydligt att så inte stämmer i mitt fall.
  Alla nya kompisar var jättekul att få när man började skolan ,-) Ja kul att vara 13 , många söta killar i klassen. Ett rum och kök när de var 20, förstår att det gjorde dig lycklig ,-) Härligt att få en veranda! Varma sommarkvällar , att sitta där och njuta! Precis att bylta på sig ,-)) Vita viddor , härligt!
  NEJ det är femfemman nästa vecka!
  Ha det fint! Primrose

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska verkligen sitta på min veranda när den blir klar, även om jag måste bylta på mig. För det kan man ju behöva göra under den svenska sommaren också! :) Femfemman nästa vecka! Ha´ det gott!

   Radera
 6. Nämen va skoj att du får bygga en altan! Har de andra lägenheterna det också, eller är du först ut?
  Och tusen tack för underbar ordfläta! Så du var en populär tjej du som hade en massa retstickor rantande i hasorna! Ambivalens hann jag aldrig med, det var bara att börja jobba för att kunna flytta från terrorn hemma. Blev du tecknare då, mode eller annan? Lite nyfiken är jag allt. Min första egna bostad var en tvåa med kök, den delades med fästman och katt. Tack för jättehärlig ordfläta! Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt hus är den en (av fyra) som har byggt altan. Men jag vet att min nya granne ska bygga en, precis som jag. Jaa, jag var verkligen en populär tjej, men tror det eller ej, jag var så otroligt blyg. Vilket innebar att jag bar en väldigt tuff utsida! Jag blev ritare, men bara för att göra kartor. Det fanns inga praktikplatser till andra ritare! :( Kram till dig!

   Radera
 7. Beste hilsen Bjørg Lia
  Heisann Kina, din selfie er så beskrivende for hvert stadium i livet. Det er som om den er blitt skrevet av en representant for våre årskull!
  Men hadde du allerede flytta for deg selv før 20 år? Det er tøft.... liker veldig godt: Rett skal være rett (det er helt rett!!!!) Ha, ei flott uke ;:OD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var nog lite så vi kände i vår årgång. Jag flyttade hemifrån i januari 1964, och fyllde19 i mars samma år. I december året därpå fick jag byta till 1 r.o.k. Lyckan var stor! Ha det bra du också!

   Radera
 8. Kände igen mig i flera av dina svar och nickade igenkännande. Uttrycket "rätt ska vara rätt" har jag nog använt mig av en del. Och visst var killar ofta retsamma men vi ville ändå bli "jagade"
  Vad gäller nästa vecka, vecka 20 är det Anna Lena/Femfemman som har den. Såg att Primerose uppdaterat det som gäller
  Önskar dig lycka till med lördagens sopp brunch och trevlig helg-

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning