Fem en fredag v. 39: Ekonomi

Sista fredagen i september vill elisamatilda.se veta hur det står till med vår ekonomi.
Så här är det för mig!

1.  Vad var det senaste köpet du ångrat?
Det var helt klart när jag skickade efter kläder på nätet. Ingenting passade och det var jättekrångligt att skicka tillbaks dem. Första och sista gången!


2.  Vad kostar mest i din hushållskassa?
Vad ingår i hushållskassan egentligen? Om boendet ingår så är hyran det som kostar mest.
Om inte, så är det bilen. Som ju egentligen också är helt onödig nu när jag bor i stan, men den stärker mitt oberoende! 

3.  Vad sparar du till?
Min hädanfärd (begravningen alltså)! Men måste tillstå att även andra resor tas från samma konto.


4.  Vad köper du mer sällan än du borde?
Ingenting! Jag köper det jag vill ha och behöver, och ibland även det jag inte behöver.

5.  Håller du dig till en budget?
Jajamänsan! Har stenkoll på min ekonomi!


¤¤¤¤¤¤¤

För övrigt kan jag förtälja att onsdagens Gourmetmiddag på Novisen var helt superb!
Eller vad sägs om föjande meny?

Meny

Halstrad pilgrimsmussla med äpple, fänkål
och sandefjordssås
Vin: Crémant de Loire

Svampdumpling med svampvelouté och
jordärtskockschips
Vin: The Econic

Grillad tonfisk med brynt sojasmör, picklad
kålrabbi och chiliaioli
Vin: The Econic

Oxfile med rostad rotfruktskräm,
potatisterine och salviasky
Vin: Zolo Windmakers Blend

Hjortrondessert med mandelkrisp och
minimunk
Vin: Grand Tokaj

¤¤¤¤¤¤¤

De underbara ungdomarna som både tillagat rätterna, och serverade oss,
spillde varken vin eller sås på mig. Och jag gick inte och köpte en varmkorv
på Torget efteråt!

Trevlig helg!







Kommentarer

  1. Vilken fantastisk meny, mums säger jag! Fint att du har stenkoll på din budget, vi borde har mer koll på framför allt matinköpen, haha! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmmm, det var så gott! Min ekonomiska ådra härrör från barndomen, av olika anledningar.

      Radera
  2. Vi använder inte bilen så mycket, åker buss mycket, funkar bra här. Min begravning struntar jag i, inte lämnas jag väl här... Härligt att äta gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag anser mig inte ha råd att göra saker brukar min son alltid säga till mig, att vadå spara till begravningen! Du hamnar nog i jorden ändå, så gör saker medans du lever!! Och då gör jag det! 😁

      Radera
  3. Vilken klok son du har. Och du är klok när du följer hans råd, bäst att passa på att göra saker så länge det går. En så omfattande meny ni bjöds på, det låter väldigt gott! Bra att vara ekonomiskt sinnad i dessa tider!
    Ha en skön fredag!

    SvaraRadera
  4. vilken fantastisk gourmetmiddag. svårt att skicka efter kläder. jag tänkte att jag ska lämna lite goda råd och anvisningar om min begravning. det kan underlätta. det vet jag av erfarenhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en fantastiskt god middag! Jag har skrivit in i Vita arkivet sånt som är bra att veta, och sedan får de göra det som dom tycker är bäst. Skulle vilja ha en "rolig" begravning, där de som kommer kan dela glada minnen av mig, och kanske ta en öl tillsammans.

      Radera
  5. Jag har inte haft bil på fem år så den kostnaden är noll, men jag får ju betala andra om jag åker med eller köper biljetter på tåg och buss som inte är Västtrafik.
    Vilken meny! Wow! Underbar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker att jag behåller bilen så länge jag har råd och tycker det är kul att köra.

      Radera
  6. Din son låter klok, bra att du följer råden. Vilken otrolig gourmetmiddag! :) ha en skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är det! Och jag lyssnar gärna på honom!

      Radera
  7. Börjar med maten - dregel, dregel. Helt i min smak.
    Sedan svarade vi rätt lika idag, inklusive ettan. Gav internet-kläder till och med två chanser, men en tredje fick den absolut inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det var sååååå gott! För övrigt så är det bra att vara ekonomisk, men det gäller ändå att unna sig. Man lever bara en gång!

      Radera
  8. Härlig meny, skulle gärna ha suttit med vid det bordet! Kul att läsa dina svar. Och teckningen av tjejen vars kläder krympt i garderoben är jättebrA! Viss igenkänning där ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. I mitt nätköp hade kläderna krymt på vägen hit! Och ändå hade jag beställt en storlek större än vanligt, då jag vet att asiatiska kvinnor är betydligt mindre än oss (kläderna kom från China). Annars är garderober ett gissel! 😉

      Radera
  9. Men skrev du inte 3-rätters i förra inlägget? Är det du eller jag som inte kan räkna?? Vilken meny, jag skulle valt allt utom efterrätten, mmmmmså gott! Jag handlar det mesta i klädväg på nätet, har gjort så i många år eftersom jag mest bott i någon avkrok på landet utan tillgång till fysiska affärer. Jag har lärt mig vilka företag som har kläder som funkar för mig och under åren har det tillkommit även en del utländska. Jag tycker det är enkelt att returnera, men slarvar ibland när jag inte kan bestämma mig o så går tiden ut...
    Helgkram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jooo, jag skrev 3-rätters, så det blev en trevlig överraskning när jag upptäckte att det var en 5-rätters! 😲 Men det var ju en överraskning åt rätt håll så att säga. Det är ju jättebra om det funkar att skicka efter, men jag upprepar inte mitt försök. Det här företaget hette Freja, och sade sig ligga i Stockholm, men all kontakt vid retur fick hållas med China, och det var inte lätt!!! Som tur var hade jag tagit få först, betala sedan. Så jag hade många kontakter med Klarna, som även dom hade svårt att få kontakt med företaget, för att få bekräftelse på att de mottagit returen. Så aldrig mer! Men för övrigt har jag skickat efter böcker, skoställ m.m. på nätet utan problem. Önskar dig en skön helg i Pörtet! Kram!

      Radera
  10. Oj vilken meny, mums! Nu blir jag hungrig! :)

    SvaraRadera
  11. Jag har också stenkoll på vår ekonomi, men begravningen tänker jag inte spara några pengar till hoppas efterlevande fattar vinken att inte göra en Big deal av den :). Sparar till ökad frihet i nya beslut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt att ha koll på ekonomin! Och jag är ju fullt medveten om att jag inte blir liggandes kvar ovan jord om pengarna har gått åt till andra resor än hädanfärden! 😉 Men det är skönt att kunna prata om sådana saker med sina nära och kära.

      Radera
  12. Jag gillar inte att handla skor eller kläder på nätet. Jag vill prova och känna att det passar perfekt och slippa strulet med att skicka tillbaka. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det bästa är att handla lokalt och få prova och känna. Och skor skulle jag aldrig våga köpa på nätet. Där är ju passformen ännu viktigare. Ha det gott!

      Radera
  13. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30