Fem en fredag v. 40: Gång

 
Men det känns så, och jag tycker att varje vecka bara rusar iväg! Denna fredag är gång temat i elisamatilda.se:s frågor. 

1.  Var gick du senast en promenad?
Eftersom jag är omgiven av parker där jag bor, så är det alltid där jag går. Även om jag gör det alldeles för sällan! Jag är slö när det gäller promenaderna fast jag så väl behöver dom.

2.  Vad har du för vardagsskor?
Jag har ett par jättesköna gröna sneakers från Charlotte of Sweden, med snörning som inte behöver snöras. Det är som att gå i tofflor alltså!

3.  Hur många steg, ungefär, går du en vanlig dag?
Inte en aning! För något år sedan lånade jag en stegräknare av mitt ena barnbarn. Jag blev så oerhört stressad, så jag var tvungen att lämna tillbaks den!

4.  Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
Går jag ensam så är jag helt klart den snabba (utan hund), men har jag sällskap så inrättar jag mig efter den andra personen. Jag minns från min barndom att jag hängde som en liten vante i mammas hand när hon gick, och min son säger att han kände precis likadant när vi två var ute och gick. Ett arv?

5.  När är du som mest aktiv?
Utan tvekan är det under eftermiddag/kväll. Jag är jätteseg på morgnarna, och måste ha god tid på mig, vad jag än ska göra. Som i morgon t.ex. när jag är gymansvarig och ska öppna där klockan 9. Då måste jag gå upp klockan sju för att kunna ta det lugnt. Och det är bara tio minuters gångväg dit. Så´n är jag!


¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg
önskar jag och min favoritnalle!









Kommentarer

  1. Sköna skor som inte behöver snöras, toppen! Din sista bild stämmer med min åsikt , idag är favoritdagen!
    Ha en skön fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dagen blir lite vad vi gör den till, så favoritdagen kan vara just idag! Ha det gott!

      Radera
  2. Vilka perfekta skor! Jag är också superseg på mornarna, kan bero på att jag är nattjobbare? Haha!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättesköna skor! Att du är nattjobbare kan också bero på att du är en segis på morgonen. Jag gillade verkligen att jobba på schema, med sena kvällar/nätter och lediga dagar mitt i veckan. Hoppas helgen varit bra!

      Radera
  3. Åh jag känner igen mig så väl, alla tidiga morgonaktiviteter väcker oro! Jag ska iväg till dottern imorgon o det är först mitt på dagen så det är lugnt, men på söndag ska jag åka hemifrån vid nio och det stressar mig redan...Så du går på gym, duktigt! Jag provade träna på ett mindre gym där jag bodde förut, men någon glädje upplever jag inte av det, jag gillar bättre att jympa till musik. Men det var längesen jag orkade delta. Det finns enkla appar till mobilen som räknar stegen, men du ska nog inte ha en dylik om du blir stressad! Jag kan faktiskt känna tvärtom, om jag en dag gått ovanligt lite så tar jag mig i kragen nästa dag för att komma upp i ett bra medelvärde.
    Trevlig helg o kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag ska upp tidigt så har jag svårt för att sova natten före. Vaknar stup i ett och kollar klockan. Jag går på gym sedan många år. Från början på rekommendation av sjukgymnast, för mina onda leder. Men nu tycker jag också att det fyller en social funktion. Samma människor går samma dagar, så man lär känna varandra, och saknar dom som inte dyker upp. Appar är inte min melodi. Önskar jag var lika duktig som du med promenaderna! Hoppas helgen i Pörtet varit bra! Kram!

      Radera
  4. man sover bättre om man är ute i dagsljus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det brukar jag säga till mig själv också, men jag är dålig på att lyssna!

      Radera
  5. Jag gillar också att ta det lugn på morgnarna. Minst 2 timmar från det att jag går upp tills jag är färdig att gå utanför dörren. Så mina promenader sker på förmiddagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är precis som du på morgnarna. Måste ta det lugnt för att dagen ska bli bra.

      Radera
  6. Kul med ytterligare en som funkar bäst under eftermiddagen/kvällen. Välkommen i gänget:-)
    Att gå upp klockan 9 på morgonen tillhör undantagen nuförtiden - för mig alltså. Att lägga mig före klockan midnatt likaså, så det jämnar ut sig tänker jag.
    Har heller ingen stegmätare/aktivitetsklocka. Hade en sådan när det var stegtävlingar på jobbet, men jag kan ju knappast tävla med mig själv, eller hur;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om ALLT du säger. Kunde ha skrivit det själv! Ha det gott!

      Radera
  7. Jag har heller inte satt fart på nån stegräknare. Men om jag går i en dryg timme tror jag att jag kan känna mig hyggligt nöjd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle vara jättelycklig om jag tog mig ut en timme då och då! Det händer ju, men inte så ofta måste jag säga.

      Radera
  8. Jag har ingen stegräknare längre, för jag blev bara stressad av den när jag inte kom upp i det antal steg som jag "borde". Jag går så långt jag orkar och känner för i stället. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis så jag tänker också! Går jag så går jag, sedan spelar det ingen roll hur många steg det är. Kram till dig!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30