Fem en fredag v. 2: Fem ord II

 Här kommer mina svar på elisamatilda.se:s fredagsfrågor:

1.  Med fem ord, hur har din vecka varit?
Den har varit väldigt inrutad!
Upp, promenad, frukost, gympa, blogg!

2.  Med fem ord, vad gör du i morgon?
Upp, promenad, frukost, gympa, blogg?

3.  Med fem ord, vad var roligast i veckan?
Att jag försöker vara positiv!

5.  Med fem ord, vad önskar du just nu?
Mer variation i min tillvaro!

¤¤¤¤¤¤¤

Har lyckats tota ihop någonting varje dag i min blogg. Men det blir så otroligt innehållslöst, så det ska jag inte fortsätta med! Det känns inte meningsfullt! Men det var kul att försöka! 

Idag för 115 år sedan föddes min mamma Dagny. Hon var en härlig och stark kvinna, med väldigt mycket humor. Ja, faktiskt en riktig kämpe! Det inser jag mer och mer, ju äldre jag blir. Hon hade just fyllt 82 när hon gick bort. Fyra år äldre än vad jag är nu. Sista två åren började hon bli lite gaggig, men innan dess var hon helt klar i huvudet och även i kroppen. Tänker väldigt ofta på mamma och hennes liv. Och tankarna slutar oftast i ett leende över något hon sagt eller gjort. Det känns bra!
Mamma (t.h.) och hennes väninna Linnéa
Mammas födelsedag inföll Tjugondedag Knut, och då dansas julen ut för de flesta. Så icke för vår familj. Mamma lät granen stå kvar långt efter det datumet, och ofta fick den små gröna skott (som smakade gott). Julen fick vi dansa ut på stadens Torg, där det också delades ut gottepåsar. 

Ibland kan man tycka att man lekte med livet som insats på den tiden. Vi bodde alltid i gamla trähus, och ändå hade vi levande ljus i granen. Dessutom hade vi katt, och även katter på den tiden gillade väl julgrans-saker som hängde och dinglade. Pappersgirlanger, som vi gjorde tillsammans, hängde både här och där.  Vi hade också vedspis och kakelugnar. Att det inte inträffade fler bränder!? Det var också en helt annan doft och känsla inför julen, vad jag kan minnas. 

Min plastgran med, för året inköpta, batteriljus får nog stå kvar lite till! Men var är doften? Får köpa en sådan där doftgran som satt i raggarbilarna förr (fast dom doftade allt annat än gran!). 🌲

Trevlig helg!




Kommentarer

  1. Jag bloggar nästan varje dag, för jag har så mycket att skriva om :) Men om jag inte har det låter jag bli. Så det tycker jag låter som en vettig plan.

    SvaraRadera
  2. Jag kan tycka att ju äldre man blir, desto mindre händer det. Men det är klart, det är ju upp till en själv också!

    SvaraRadera
  3. mamma med humor har jag med, hon lever, skrattade med henne i veckan, nittio år. Positivt sinneslag underlättar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt Hannele! Ta var på henne! <3

      Radera
  4. Svar
    1. Jaa Susie, vi är nog fler som känner liknande! Kram!

      Radera
  5. För något år sedan bloggade jag så gott som varje dag men lusten och glädjen bara försvann. Tråkigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske går i perioder. Vi försöker hitta glädjen igen!

      Radera
  6. en bloggar så klart när en har lust. och tankar om saker och ting har en ju alltid. det behöver inte hända så mycket egentligen. fint kort på din mamma. vår julgran åkte ut den 4 jan och lämnade alla barren efter sig. men doftade gjorde den. vi hade också levande ljus i granen förr i tiden. Aga - spis som eldades med koks och kakelugn hade vi också

    SvaraRadera
  7. Personligen tycker jag INTE att dina dagliga inlägg var innehållslösa, tvärtom skulle jag säga. Sedan var det en himla rolig bonus med att du tog upp namnsdagar. För mig får du hemskt gärna fortsätta. Dina inlägg har perfekt längd och är underhållande. Det tycker jag alltså:-)
    Så här års är dagarna verkligen aningen inrutade, särskilt när allt är grått, grått och återigen grått hela dagarna. Man får liksom inte en viss kroppsdel ur vagnen för att "roa sig"...
    Hoppas du vill fortsätta blogga:-)

    PS. Vilken fin mamma du har haft! Du verkar ha ärvt ett och annat från henne:-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är en riktig peppare du BP! Tack för det! Kram!

      Radera
  8. Bloggtorkan kommer lätt nu i januari. En vacker höst, sedan december med julstök och förväntan och sen...Ingenting, våren är avlägsen, vintern regnar bort, inget händer,. Vem orkar oja sig över elpriser, Putin och inflation? Bara det att du försöker vara positiv är positivt, hihi, och jag lovar, det händer inte mycket mer hos mig än hos dig. tips: när jag får någon bloggidé skriver jag ner ledordet, sen kan jag när bloggtorkan kommer kanske ta upp en tråd där. Sen kan man av små ting, ett gammalt minne, t.ex om din mamma du skrev nu, jättetrevligt att läsa om. själv förlorade jag min mor när hon nyss fyllt 48 år, i en hjärnblödning. Jag har nu överlevt henne med tjugo år! Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kanske så för de flesta den här tiden på året Paula! Så tråkig det är när människor dör i unga år. De har ju så mycket kvar, både att uppleva och att ge. Kram!

      Radera
  9. Kul att läsa om din mamma, och om levande ljus i granen..mamma mia!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. På den tiden tror jag alla hade det! Visst var det våghalsigt! Ha en bra helg du också!

      Radera
  10. Jag kan också känna att jag inget har att skriva om i min blogg, vissa dagar, vissa perioder är det "tomt i huvudet". Så jag började att vara med på två bloggares utmaningar, dom har en fråga varje dag att svara på, det ger mig lite att skriva om, jag får tänka till, olika ämnen, ibland skriver jag lite ibland mycket - men det ger ialla fall mig variation.
    Ha en så fin helg du kan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men där känner jag också, att om elisamatildas fredagfrågor inte funnits, så hade nog jag inte fortsatt med bloggandet. I början tyckte jag att det fanns massor att skriva om, men det ebbar ut. Kanske ställer man också högre krav på sig att leverera?! Ha det gott!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Måndagstankar i v. 30