Fem en fredag v. 4: Paus

 Sista fredagen i årets första månad! Snart är det vår! Elisamatilda.se vill ha svar på pausfrågor i dag.

1.  Vad har du just nu för favoritmellis?
Det är sällan jag äter mellanmål. Men om jag gör det så blir det oftast en frukt, och gärna en banan.

Mowgli får mig alltid att tänka på mitt ena barnbarn. De är så lika!

2.  Vad gör du för att stänga av, om så bara för en stund?
Knyter ena näven hårt, tar ett djupt andetag, andas långsamt ut och låter näven slappna av. Sedan är det bara att andas, in, ut, in, ut så länge du vill slappna av. Blunda eller ha ögonen öppna. Kan göras i kön, på bussen, ja var som helst, och ingen kommer att märka att du håller på med avslappning! Oerhört skönt när du kan det, och effektivt!


3.  Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk?
Det beror på vad jag ska fokusera på. Är det något intressant så kan jag fokusera hur länge som helst (även om jag känner mig helt slut efteråt). Är det något som inte intresserar mig, så kan det vara lite si och så med mitt fokus. Då kan tankarna sysselsätta sig med något helt annat ganska snart!

Igår var jag på en föreläsning med den här mannen. Han pratade om Enköpings parker i 1½ timme, och jag tappade inte fokus en enda gång. Och det berodde inte på att han var en så lysande föreläsare, utan på att ämnet intresserade mig. Stefan Mattson var tidigare stadsträdgårdsmästare i Enköping. Under ett antal år lyckades han förvandla Enköpings parken så till den grad att de är kända inte bara i Sverige utan också utomlands. Och de har blivit flerfaldigt prisbelönade. Kom och titta vet ja´!

4.  Vad behöver du återuppta?
Kontakten med vänner och bekanta som jag sagt tidigare. Jag har blivit jättedålig på det, och förstår fullt och fast om vissa slutar höra av sig, när de aldrig får något gensvar från min sida. Jag vet inte om det hör till åldern, eller vad det beror på!! Jag skäms!

5.  Vad behöver du pausa?
Ingenting, utan tvärt om! 😟 

¤¤¤¤¤¤¤


Trevlig helg!


Kommentarer

 1. Jodå, jag har strosat nygift i Enköpings parker. Minns en rolig staty på en gubbe som jag glömt namnet på men som finns fotograferad i mitt arkiv någonstans. Avslappningsövningen var häftig, just för att den var "hemlig"!. Jag kan knappt knyta näven, har så himla ont i händerna.Jag har också en skämskudde på för alla vänner jag glömt av längs livsvägen. Trevlig helg på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör om det Paula. så kan du komma på en fika! Det är nog statyn av Fridegård. Han står och hänger vid entrén till en av fickparkerna. Knyt så gott du kan bara du slappnar av efteråt. Jätteskön övning! Vi får bättra oss när det gäller vänner på livets stig. Ha det gott!

   Radera
 2. Gillar din avslappningsövning skarpt. Genialiskt och så himla enkelt. Har bara besökt Enköping en enda gång, och det var på 1980-talet. Minns inte att då fanns en så fin trädgård då.
  Ja, det där med att tappa kontakten. Det är ju aldrig bara en persons "fel", utan jag tror att de flesta som är "lite äldre" bryr sig mindre att ha kontakt. Det blir liksom "jobbigt". Att ringa går väl an, men att göra en "expedition" för ett besök är jobbigare - tror jag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där övningen har jag gjort så många gånger, och i så många sammanhang! Dags att komma till Enköping igen då för din del. Det fanns nog inga parker när du var här, för Stefan Mattson arbetade i kommunen mellan 1981-2007, och han har gjort ett fantastiskt jobb. Ja visst har det där med att hålla kontakten lite med åldern att göra! Tack för det!

   Radera
 3. Jätteintressant med alla dessa svar - i somt är vi lika, i annat olika.
  Det här med vänner, att återuppta kontakten med dem, eller att hålla den levande - är viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släkt och vänner är egentligen det viktigaste i livet, och hälsan förstås.

   Radera
 4. låter som en Qigong-övning, kan göras i bussen, flygplan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag verkligen gjort, både i bussar och flygplan. Det är inte en Qigong-övning, men när du säger det så. Den här lärde jag mig när jag gick min utbildning till avslappningslärare. Det är en övning som är lätt att få personerna som är negativa till avslappning att göra!

   Radera
 5. Kul att läsa dina svar, och visst känner jag igen mej...man tappar en del vänner på vägen...
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska du se när du kommer upp i min ålder! Om man inte tappar kontakten med vännerna, så dör dom! Ha det gott!

   Radera
 6. Sina vänner ska man vara rädd om. Vi har under ett par års tid förlorat ett tiotal vänner, de har varit sjuka och avlidit. Tråkigt, saknar dem så mycket.
  Enköpings parker har jag besökt ett par gånger. Det var en fin upplevelse!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man ska ta väl vara på sina vänner medans man har dom kvar, och så länge man själv orkar! Ha en bra helg!

   Radera
 7. bra övningar när en köar. då kan en också passa på att kniiiiipa.jag har mera lust att leta upp gamla vänner som jag inte hat kontakt med lpå länge för att livet kom emellan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade en kemilärare i realskolan som alltid gjorde kniiipövningar när han stod och skrev på "svarta tavlan", vilket gjorde att han skinkor rörde sig fram och tillbaks. Det här föranledde hysteriska fnissanfall hos oss tonåringar!

   Radera
 8. Det är något för oss att vara stolta över! Åpromenaden är härlig! Har du gått på Gröngarn/Dyarna sedan de började göra i ordning där? Ska bli kul när de släpper ut får där i sommar. Hoppas helgen varit bra!

  SvaraRadera
 9. Intressanta svar, banan är inte helt fel faktiskt

  SvaraRadera
 10. Jag tänker att ditt fokus håller i när något är intressant, kanske vännerna inte är tillräckligt intressanta längre? Jag vill i af inte "slösa tid" med "vänner" som inte ger energi, då mår jag bättre utan dem. Låter hårt kanske, men jag värdesätter min tid högt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Måndagstankar i v. 30

Röksignaler

Fem en fredag v. 8: Teambuildning