Fem en fredag v. 13: Medelsvensson

Återigen fredag, och oj vad det gick fort! Det är min tanke varje fredag! Tiden går bara fortare och fortare och jag inbillar mig att det har med min egen ålder att göra. Den här veckan handlar elisamatilda.se:s fredagsfrågor om Medelsvensson.

Men vad innebär det då att vara en medelsvensson? Eller rättare sagt en medelandersson, eftersom det just nu är det vanligaste efternamnet i Sverige. 

Tidningen "vi i villa" ställer sig frågan: Hur ser det ut, det vanliga livet i Sverige? Hur långt är det från det både hyllade och hånande Villa, volvo och vovve-livet? Jodå! Bor du i villa (och hit räknas parhus, kedjehus och radhus) så har du god potential att vara en medel-andersson. Men vovven är struken, det är katt som gäller - och katten heter Maja!

Har du dessutom 1,8 barn (födda på en torsdag), älskar spagetti och köttfärssås, och tycker att bästa vegorätten är grönsakssoppa, ja då är du som folk är mest. Blir det rester över efter middagen så fixar du till en ny maträtt av dem. Till vardagsmaten dricker du vatten. Förmodligen har du en bil på uppfarten, och jajemen, visst är det en Volvo.

Dagstidningen läser du på nätet, och i soffan är det oftast Youtube och tv-kanalernas play-tjänster du kollar på.

Är du kvinna så är det följande som gäller för en medelsvensson:
Om du är kvinna heter du Anna
Du är 42 år och kommer att leva i 43 år till
Du gifte dig för första gången när du var 34 år och skilde dig efter elva år
Du fick ditt första barn när du var 29 år
Du har en eftergymnasial utbildning på minst 3 år
Du jobbar inom vården, som undersköterska, inom hemtjänsten, hemsjukvården eller på äldreboende
Du ägnar 35 minuter om dagen åt idrott och friluftsliv
Du ägnar 3 timmar och 44 minuter dagligen åt hemarbete som att handa, ta hand om barnen och andra anhöriga som exempelvis gamla föräldrar
Du väger 69 kg och är 166 cm lång
(allt enligt tidningen vi i villa)

Så hur mycket medelsvensson är var och en av oss? Ja, döm själva!

1.  Hur är du en riktig Svensson?
Jag har varken villa, volvo eller vovve, och ingen katt heller för den delen. Bor i lägenhet, har en liten, men naggande god Ford KA, och det enda husdjur vi haft i familjen var en japansk takråtta som hette Kompis. Och av punkterna ovan är det inte många som stämmer. Det skulle vara utbildningen och min längd då (har krympt från 169). Men det var längesedan jag vägde 69 kg, och inte ägnar jag så många timmar åt hemarbete heller. Men jag handlar på Coop! 😁


2.  Vad gör du direkt när du kommer hem?
Då byter jag alltid om till myskläder! Vill inte ha något som sitter åt, och det gör ju det mesta nu för tiden, av någon anledning.


3.  Vilken tid går du och lägger dig?
Väldigt sällan före 23.30.


4.  På vilket sätt är du tråkig?
På alla sätt nu för tiden tycker jag själv! Jag har alltid varit den där som ordnat fester och hittat på tokigheter både på jobbet och privat, men jag vet inte vart det har tagit vägen! Har faktiskt blivit en riktig tråkmåns! Men jag är, som tur är, fortfarande en positiv person som gärna hänger på andras tokigheter.


5.  Har du en Ove Sundberg i ditt liv?
Har aldrig tittat på solsidan, men när jag kollat upp det så förstår jag att han är en snål och ganska negativ person. Någon sådan granne tror jag inte att jag har, men vi har en granne som vet det mesta om allt och alla, och som håller koll på det mesta som händer på gården. Men han är väldigt snäll och hjälpsam. Jag gillar honom! 

¤¤¤¤¤¤¤

Ha nu en trevlig helg alla och en var!















Kommentarer

  1. Du har varit sån som gör massor som ingen ser... och vår dotter verkar vara medelsvensson... fast fortfarande gift

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ordnar så bra, och du skriver så fint så du kan väl fixa kort o.s.v. Jaa, det har varit jag det! Roligt då, men tröttsamt nu!

      Radera
  2. Det är inte mycket på listan som stämmer in på mig men jag betraktar mig som en ganska vanlig, småtråkig medelsvensson.
    Vi är visst många som byter om till myskläder när vi kommer hem. Det är skönt att ha lite för stora och löst hängande kläder.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att vi alla är lite småtråkiga medelsvenssons, och det känns inte så tokigt i mitt tycke!

      Radera
  3. Såg inget direkt som passade in på mig, så då kanske man inte är nån medelsvensson iaf... Men för närvarande känner jag mig som en!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  4. Haha, underbart att läsa om vad en medelsvensson är, jag passar visst in där, trots ingen villa, volvo eller vovve! Men två barn har jag, första barnet är född på en torsdag och jag var 29 år, vi hade en katt som hette Maja , och jag jobbar inom vården, dock som barnmorska, så en eftergymnasial utbildning på minst 3 år har jag också. ;-)
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Passar också in på både det ena och det andra, hur annorlunda man än känner att man skulle vilja vara. Men du! Vi duger nog, precis som vi är! Trevlig helg!

      Radera
  5. Hahaha! Alltså enligt "Vi i villa" är jag så långt en medelsvensson man kan komma. Inga barn, ingen villa, absolut ingen Volvo och varken hund eller katt. Så... Ingen aning om den "insikten" är bra eller dålig;-)
    Myskläder har jag inga. Stör mig inte så värst mycket att jeansen sitter åt en aning;-) Så du och många fler av oss i Blogglandia är nattugglor. Kul tycker jag:-)
    Vad gäller att vara en tråkmåns så håller jag med dig. Jag "ursäktar" det faktum med att jag inte har någon lust alls att umgås med personer i min egen ålder. Tyvärr är de flesta som bor i mitt område 65 plus, så aktiviteterna är därefter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Numera stör jag mig verkligen på att jeansen sitter åt, för det är INTE en aning! Får knappt igen knappen. Kanske en Ove Sundberg kunde hjälpa mig?! Matar ni duvor i erat område? Kram på dig!

      Radera
  6. jag läser kanske mer än medelsvensson gör annars tycker jag att jag är en vanlig medelsvensson och som sådan ganska tråkig. men jag hittar på saker. både åt mig själv och andra. och nattuggla är jag. vaknar till framåt kvällen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du fortfarande hittar på saker så är du ju ingen tråkmåns! Tråkmånsar tycker jag är dom som aldrig gör någonting, utan bara sitter där vid köksbordet och kikar på om grannen får besök, undrar vilka det är och håller reda på hur ofta barnen kommer på besök! Hu vilket skräckscenario!

      Radera
  7. Ja, ett och annat stämmer, jag bor i radhus, har katt, har dock 0,2 barn för mycket ;) Gift har jag varit och skild är jag, dock efter 27 år... Eftergymnasial utbildning har jag och vatten skall det vara till vardagsmaten. Men sen är jag både lite längre och tjockare än medelsvensson...

    SvaraRadera
  8. Vilken spännande statistikläsning, kvalar inte in just någonstans, men så är jag ju inte någon Svensson heller. Tack o lov! Inte kvalar jag för villa volvo o vovve men hund har jag., jag brukar ärva ungarnas gamlinghundar, o de är ju faktiskt dom bästa, färdigskolade, tacksamma över sällskap, bästa gosedjuren ever! Gifte mig som 21, 24, 39 och 53 år...never again, det räcker nu
    Visst är det knäppt att kläderna krymper både i tvätten o upphängda i garderoben!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag v. 11: Blandat