Fem en fredag v. 37: Teamövning

Veckans fredagsfrågor hos elisamatilda.se är hämtade från Teamövningar som hon deltagit i under veckan. Och tänk så många teamövningar jag har varit med om under ett 47-årigt arbetsliv. Både givande och icke!

Många gånger, när man arbetar med människor, handlar det inte bara om att beröra varandra utan också att våga röra vid varandra, och det var just vad nedanstående bild handlade om. Vi delade in oss två och två, och det par som kunde hålla fast flest lappar, utan att någon trillade av, vann. Vi hade jättekul på våra planeringsdagar!


1.  Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit?
Oj, hon har skrivit om så många underbara karaktärer. En härlig och envis liten tjej är Lotta på Bråkmakargatan. Hon är absolut en favorit!


2.  Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då?
Jag väljer att åka tillbaks till mitten av 1800-talet och framåt. Då skulle jag dels beblanda mig med impressionist-målarna i Paris, som jag tror levde ett dekadent men härligt liv där. 
Men jag skulle också söka upp några av mina tidigare anor, för att få veta lite mer om sådant som inte kommer fram genom släktforskningen.

Impressionisterna målade alltid utomhus, och inte i ateljé. Här är Claude Monet (min favorit) 
avbildad i sin trädgård i Giverny, av Piere Auguste Renoir 1873.

Här sitter min goda vän Agneta och jag på trappan till köksingången vid Claude Monet´s hus
 i Giverny. Och med den helt underbara trädgården framför våra ögon.

3.  Vilket var ditt första jobb?
Som tallplanterare några veckor under ett sommarlov, och det var inte roligt.

Det här är gran tror jag, men det är nog inge roligare!

4.  Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med?
Det finge nog bli Christer Fuglesang. Han har ju lite erfarenhet och vet hur det känns att komma från en annan planet.

5. Om du var tvungen att äta krita, vilken färg skulle du välja?
Det blir den vita, för den känns bekant från skoltiden. Och jag har faktiskt en ask hemma!


¤¤¤¤¤¤¤

Hoppas helgen blir trevlig!






 














Kommentarer

  1. Det var väldans många arbetsår! Jag har besökt Claude Monets trädgård och får en chans till nästa vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, det blir många år. Jag började jobba 1963 och gick i pension 2010.
      Visst var det underbart i Monets trädgårdar! Vi åkte tåg till Vernon, där vi hyrde cyklar för vidare färd till Giverny. Och bara det att cykla på franska landsbygden med prunkande vallmofält som breder ut sig. Det var helt underbart! Så jag avundas dig verkligen!

      Radera
  2. Ja, det var många arbetsår! Jag är inne på mitt 44:e år inom regionen, och jobbade faktiskt ett år innan dess också, kanske kommer jag upp i 47 år också! Lotta på Bråkmakargatan är inte dum , hon har ju så många figurer att välja på Astrid Lindgren! Spännande med Monets trädgårdar!
    Plantera tallar verkar jobbigt, minns i 8:an att vi fick sommarjobb via skolan tror jag, att rensa sly...inte kul!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du ser, visst går tiden fort! Och som tur är har jag så gott som alltid trivts med det jag har gjort. Eller i alla fall med mina arbetskamrater, vilket är allra viktigast för mig.

      Radera
  3. Vi är helt överens om den vita kritan. Precis som du är jag ju uppväxt med den och griffeltavlor. Åsså har jag faktiskt ätit krita;-)
    Vad gäller impressionisterna - att jag inte tänkte på det. Hade en period när jag var tonåring att jag samlade på mig fackböcker just om franska impressionister. Monet, Renoir, Toulouse-Lautrec, Gauguin var mina favon. Hade inte tackat nej att vara med där i Paris och hemvisten på Montmartre och Moulin Rouge...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag provade också, men det var ingen höjdare! När min son växte upp hade vi en liten griffeltavla hängandes på en dörr, där vi skrev små meddelanden till varanda.
      Så kul att du hänger med till Paris. Vi passar nog där! 😜

      Radera
  4. vi valde samma tid men av olika skäl. samma krita. den vita känns välbekant. Fuglesang var väl en bra idé. jag har planterat gran en gång. det var inte heller roligt. men det är roligt att ha gjort det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fugelsang skulle nog klara uppgiften bra tror jag! Nej, jag skulle inte frivilligt plantera några barrväxter igen. Tänk så man såg ut på armarna! Vi hade ju handskar, men innan man kom på att man (i värmen) skulle ha långärmat!

      Radera
  5. Hej Lotta, du är en liten besserwisser du, eller inte du, men Lotta! Jag är urkass på Lindgren-figurerna, de var inte lika poppis i Finland, och när min dotter växte upp fick hon bekanta sig med sagorna på dagis för jag jobbade, ständigt. Men du visst hade vi kul på teambuilding! Jag var utbildningsansvarig på gamla PKbanken o vi hade en jättefin kursgård ute på Lidingö där jag tillbringade mycket av min både arbets- och ledigtid. Dålig på konstnärer men gillar Monet skarpt! Och ni flickor ser så lyckliga ut på bilden! Vilket bra tips med Fuglesang!
    Numera är tall-och granplanterarna inte inhemsk arbetskraft men nästan alla som jag kände i Fredriksberg under mina år där hade minst en sommar haft det jobbet! Lärorikt dock skulle jag tro...Trevlig helg och kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa du Paula, jag kanske också ses som en besservisser. Vad vet jag! Men jag hoppas verkligen inte det! Astrid Lindgrens sagor/böcker kan man läsa även som vuxen för hon är så underfundig.
      Letade du fram aktiviteter också till utbildningsdagarna eller tog du dit förläsare och lade upp dagarna i stort?
      Det enda lärorika jag såg i tallplanteringen var att man måste ha långärmat i hetten, annars blev man helt sönderriven på armarna1
      Hoppas helgen i Pörtet avlöpt fint! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag v. 11: Blandat