Fem en fredag v. 40: Planer

Den här fredagen kom elisamatilda.se:s frågor lite senare än vanligt, och det gör ingenting tycker jag. Jag hoppas innerligt att du inte känner en press på att leverera frågorna, Elisamatilda, även om vi andra tycker det är väldigt kul med dina frågor. Som yrkesarbetande med barn har man nog med stessmoment ändå, och vi kan vänta! Det här är, till skillnad från livet, bara på skoj! 

Den här gången fick jag tänka till ordentligt för det här är aktiviteter som jag lagt åt sidan på senare år!

1.  När planerade du senast någon typ av fest eller event?
Det var länge sedan! Måste ha varit invigningen av min altan, och det var förra sommaren.

2.  Är du den som gärna organiserar aktiviteter?
Jag har alltid varit den som organiserat alla aktiviteter, både på mina arbetsplatser och bland släkt och vänner. Plötsligt kände jag att nu är det nog! Nu får någon annan ta över! Varpå det mesta har avstannat!

3.  När har du nyligen upplevt plötsligt ändrade planer?
Det var för två helger sedan när jag skulle gå med en god vän på en utställning i vävningens ädla konst. Men hon fick erbjudande om restaurangbesök i Stockholm med barn och barnbarn. Vi sköt upp vårt besök en vecka. Det var en jättefin utställning!

4.  När planerade du något som fick dig att känna "aldrig mer"?
Det har nog bara hänt en gång, och det var många många år sedan. Kommunen här anordnade varje år en kommunfest för sina anställda. Men plötsligt fick vi veta att det inte skulle bli fler kommunfester. Man ansåg sig inte ha råd! Det blev ett ramaskri bland alla anställda! 

Då bestämde vi oss för att ta tag i saken själva! Vi var ett kompisgäng på sex kommunanställda + fyra respektive som sa att det kan ju inte vara så svårt. Att ordna en fest för närmare 2000 personer!? Hur dum får man vara? Vi fick nyttja idrottshuset gratis, och eleverna på gymnasiets restaurangutbildning hjälpte till med dukning och servering. I övrigt ordnade vi med orkester, en kille som uppträdde, catering av mat, försäljning av biljetter m.m. Allt funkade perfekt, men vilket jobb vi lade ner. Och vi sa allihopa, att aldrig mer!! Det behövdes inte heller, för kommunen insåg året därpå att de anställda var värda en fest!

5.  Vad har du för planer i oktober?
Inga planer alls! Har en inflammation i ett knä, och fysioterapeuten säger att jag ska inte promenera, jag ska inte gå på gymmet, jag ska helt enkelt belasta knät så lite som möjligt. Det gör mig väldigt begränsad, så några direkta planer har jag inte! Känner mig ganska låg!


¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig fortsättning på helgen!






Kommentarer

  1. Alltid bra att röra på sig något. Intressant att läsa dina svar på frågorna.
    Mycket arbete med att vara anordnare av något, inte min grej egentligen, kan, men vill helst inte.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner mig lite frustrerad över att inte få belasta knät, för hur tar jag mig då fram? Får kanske skaffa mig en rullbräda!

      Radera
  2. just för att inte det ska avstanna så har jag låtit alla delta 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nog tagit på mig det tidigare, för att jag tyckt att det varit så kul! Då skämmer man bort folk!

      Radera
  3. det är mycket att tänka på när en ska anordna något för andra. 2000 pers låter som väldigt många!
    men om alla blir nöjda brukar en glömma allt arbetet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt mycket folk, det blev vi allt varse. Men det var kul att se att det gick också, och vi fick sååå mycket feed back, både på själva festen och senare.

      Radera
  4. Så duktiga ni var som blev festfixare "över en natt". Förstår helt och håller att ni sa "aldrig mer". Jag skulle inte ens ge mig på att organisera en fest med 10 personer...
    Osis med ditt knä. Är man van vid att röra på sig så är det ett avbräck. Kanske är cykling eller simning ett alternativ. Troligen inte...
    Och det var verkligen inte länge sedan du organiserade en fest - jag menar ifjol är ju ingenting;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Jodå, 10 går väl an! 🙃 Cykling möjligtvis säger han, och simning, men då drunknar jag ju för jag kan inte simma. Men blir jag desperat så kanske jag hoppar i!!

      Radera
  5. Kul teckning! Och vilken bra historia om kommunfesten, vilken seger!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du förstår att vi sa "aldrig mer" va! Och som du säger, det blev ju en seger eftersom kommunen anordnade året efter.

      Radera
  6. Men visst är det typiskt. Har man varit den som ordnar och arrangerar och sen av olika anledningar lägger av - då är det ingen som tar över...
    KRAM-Suse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och om ingen gör det, så kanske dom inte har tyckt att det varit så kul, eller!?

      Radera
  7. Puh, vilken fest ni ordnade ,som såklart blev lyckad, men jag förstår att ni tänkte aldrig mer! Trist med ditt knä, krya på dig! Kul bild ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det blev ju lyckat, men . . . roliga saker kan ta på krafterna också. Mitt knä är elände, men det går väl över.

      Radera
  8. Vad tråkigt med ditt knä. Hopplöst när man inte kan röra sig som man är van. Men en inflammation går förhoppningsvis tillbaka relativt snabbt, eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eländes, elände! Jag började tvivla på att det är en inflammation, för det började den 6/9 och är inte så värst mycket bättre. Men fysioterapeuten säger att det måste få ta den tid det tar, och tror att jag ändå belastat det mer än jag ska?!

      Radera
  9. Jag har alltid gillat att ordna fester, men nu får det var ett avslutat kapitel. Men det hindrar ju inte att jag kan gå på fest ändå. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma inställning har jag. "Dom" får gärna bjuda mig! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag v. 11: Blandat