Fem en fredag v. 45: Kopia

Favoriteken vid mitt förra boende
Hösten har verkligen gjort sitt intåg. Ska försöka göra det bästa av den! Än så länge kan man njuta av dess färger, vilket är det bästa med hösten. Det är absolut mina färger, som jag också gärna använder i klädväg. Det är inte alltid lätt att hitta kläder i dom färgerna dock, för i affärerna är det mesta svart, vitt och beige nu, och möjligtvis lite tama pastellfärger. Då gäller det att uppsöka secondhand-butikerna. Om man nu är i behov av någonting nytt. Behovet att rensa ut är betydligt större.
Den här veckan har jag varit på gymmet två gånger, så jag känner mig jätteduktig. Fick tillåtelse av min fysioterapeut, om jag undvek vissa maskiner. Konstaterad artros i vänster knä efter röntgen, men inflammationen hävdes med kortison-spruta. Har ont i knät, och det viker sig plötsligt, men jag kan i alla fall gå något så när nu. Försöker att inte halta! 

Nu tar jag mig an elisamatilda.se:s fredagsfrågor:
1.  Vad var det senaste du kopierade på kopiatorn?
Min elräkning. Har börjat göra det för att kunna jämföra förbrukning och resultat under ett år.
2.  Vem har folk sagt att du liknar?
En f.d. kommun- och riksdagspolitiker här i kommunen. Hon var en överlägsen och nedlåtande person, som jag absolut inte gillade. Dessutom tillhörde hon "fel" parti! Jag hoppas inneligt att liknelsen bara var utseendemässig! T.o.m. min son tog fel en gång, och på stan hälsade många som jag absolut inte kände. Men jag hälsade tillbaks!
3.  Vem har du försökt vara?
Har alltid försökt vara mig själv, och jag hoppas att jag lyckats med det, trots fel och brister.
4.  När har du föredragit en kopia över ett original?
Ajajaj, här får jag stå över! Kan inte komma på någonting. Men det gör jag nog när jag läser era inlägg!
5.  På vilket sätt var idag precis som igår?
Det enda som varit precis som igår är att jag steg upp och åt frukost. 

¤¤¤¤¤¤¤

Trevlig helg!





Kommentarer

  1. elräkningar och annat har jag i mappar i datorn, försöker minska antal papper att hålla ordning på, jag åt också lite frukost fast jag var lite trött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också minskat antalet papper och får det mesta på datorn, men här vill jag kunna lägga upp dem och jämföra staplar o.s.v.

      Radera
  2. höstfärgerna är mina också. och jag håller med om att utbudet i affärerna är lite tråkigt. det våta och gråa är väl detsamma dag för dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höstens färger är underbara. Och tur är väl det! Annars vet jag inte hur jagskulle stå ut med hösten!

      Radera
  3. Jag vill gärna ha kläder med färg, och det brukar jag också hitta - även om svart är en himla bra kulör det med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just den här tiden på året som man behöver lysa upp tillvaron med lite färg. Har också ganska mycket svart, men försöker piffa till det med färggranna accessoarer då.

      Radera
  4. Du och jag delar färgglädjen! Vem vill klä sig i svart, jo det vet jag, min dotter och dotterdotter. Endast på sommaren kan de hänga på sig ljuvliga färgglada sommarklänningar. Här i Dalom finns inga löv kvar i träden, o vi har fått se solen under tjugo minuter i november. Vill du inte också bo här? Inte? konstigt...Jag tycker min elräkning är för hög, har pratat med grannar och kommit på att det förmodligen är varmvattenberedaren som drar en hel del. annars har jag inget i min lilla lya som kan dra mycket ström. Hoppas du får en färgsprakande helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färger gillar jag, och har jag svart så piffar jag upp det med en annan färg. Svarta kläder började jag faktiskt med under den period då jag var sjukskriven för utbrändhet. Det kom jag på efteråt, och innan den perioden hade jag ALDRIG några svara kläder! Det är märkligt hur sinnet omedvetet påverkar en! En varmvattenberedare drar nog ganska mycket ström, men man måste ju ha varmvatten! Jag är glad att se att du nu träder fram öppet och inte längre känner att du måste vara anonym! 😁 Ha en fin helg! Kram!

      Radera
  5. Kortison måste vara världens uppfinning, väl i klass med penicillin! Har bara positiva erfarenheter av kortison när min husläkare satt en spruta i min axel och såg till att jag fick "ett nytt liv". Hoppas att det blir likadant för dig!! Håller tummarna.

    Så du har en dubbelgångare som du inte ens gillar - hahaha:-)

    Vad gäller elräkningarna så kan du ju faktiskt knappa in siffrorna i ett Excel-ark på datorn. Eller ett ordbehandlingsprogram. Ja, så skulle jag göra. Har inte ens pappersfakturor längre, men medger att jag ibland skriver ut dokument på papper ändå;-)

    Sedan håller jag helt med dig - jag vill också bara vara mig själv:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kortisonsprutan hävde inflammationen och fick ner svullnaden (benet var som en stock), och den värsta smärtan försvann, men ont har jag fortfarande och det är väl så det kommer att vara.
      Jamen visst förstår du, min dubbelgångare gillar jag inte. Och vi är inte bara lika utseendemässigt. Hon är också socionom och har arbetat inom samma område som jag. Sedan blev ju hon heltidspolitiker.
      Exelark är bra, men det här gäller staplarna som visar hur mycket man gjort av med olika månader som är det intressanta.
      Ha det så gott BP!

      Radera
  6. Kul att läsa andras svar och kanske känna igen sig eller kom på nåt "ja, men SÅ hade jag ju också kunnat svara" :-) Ofta känner man igen sig i andras svar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nästan det roligast, att läsa andras svar. Men jag gör alltid mina svar innan jag läser andras, annars tror jag att jag påverkas så mycket. Och då kommer ja just ja-upplevelsen! Ha det bra!

      Radera
  7. Så skönt att bli av med värken i knäet och dessutom kunna gå hyfsat. Tyvärr så funkar det inte på mina problem...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag v. 11: Blandat