Fem en fredag v. 6: En vecka kort

Fredagens frågor hos elisamatilda.se handlar om veckan som  gått. 
Om den varit kort eller lång, ja det kan man ha delade meningar om. För min del har den varit båda delarna! Jag tycker att veckorna, nu för tiden, går oerhört fort! Det är bara måndag och fredag nästan. Eftersom mitt liv som pensionär innebär att de flesta dagarna är ganska lika, så borde veckorna kännas långa, men så är det inte. Dessutom tar det mycket längre tid att göra allt, och jag menar verkligen allt! Men efter helgen som gått så har den här veckan verkligen inte varit tandlös. Tvärtom så har det mesta kretsat kring tänder!

1. Vad hände i måndags?
Efter helgens intensiva tandvärk satt jag, som är en sjusovare, och väntade på att klockan skulle bli åtta så jag kunde ringa till tandläkaren. Fick en tid på eftermiddagen, vilket resulterade i en uppborrad tand, och rekommendationen att fortsätta med värktabletter tills nästa besök om nio dagar.
Hemkommen från tandläkaren slocknade jag på min säng!
2. Vad tyckte du om tisdag?
Läget oförändrat så jag petade i mig mina ipren och alvedon i en salig blandning, men enligt rekommendationer. Kände mig lite som en pillertrillare! För övrigt gjorde jag inte mycket mer än tyckte synd om mig själv den dagen!
3. Blev onsdag en lillördag?
Ja men onsdagen kom nog som en räddning ur min självömkan! Familjen H var på ingång, och jag fick annat att tänka på. Förra veckan blev middagen inställd p.g.a. sjukdom, så dagens meny var fiskpinnar med hemgjord potatismos och ärtor, beställt av Emil inför förra veckan. 
Jag älskar att ha dom här! Dagens samtal rörde sig om döden. Min död! Har nämligen fyllt i mitt Livsarkiv och vill gå igenom det med min enfödde son, så jag kan lägga det åt sidan sedan. Och han vill att hela familjen ska vara med när vi pratar om det. Det vill dom också, men den här dagen pratade vi mer runt döden i allmänhet. Min kära sonhustru var inte med av arbetsrelaterade skäl. Hon är mitt inne i ett jobbyte där hon slutar sitt nuvarande arbete nu på fredag (idag alltså).
4. Hur kändes din energi under torsdagen?
Jag kände mig väldigt låg, men pallrade mig ur sängen i alla fall. Som tur var så ringde min gode vän Kerstin och påminde om att det var gymmet-dag. "Känner du dig peppad," frågade hon? "Nää," blev mitt svar. "Inte jag heller," sa Kerstin, så då bestämde vi oss för att gå dit!! Och det behövde vi, både för rörelsens skull och för att träffa varandra och alla andra glada människor där!
  andra dagar blir vi fullständigt överkörda                           Text & bild ur boken Livets alla färger   
5. När gör du fredag idag?
Det gjorde jag när jag börjar svara på fredagsfrågorna. Då är det fredag! 
Och i kväll är det Muren och Carina Bergfeldt, två av mina favoritprogram. Jag har köpt hem goda ostar, päron och kex, men får väl avstå vinet till förmån för mina piller. Annars kanske jag blir jätterolig! Ska försöka glömma, eller kanske se fram emot, onsdagens tandläkarbesök
¤¤¤¤¤¤¤

Ha en riktigt trevlig helg!


         









Kommentarer

  1. Några fiskpinnar funkar utmärkt till lunch. När jag hade ont, så la min mor alltid någon stickad ylleplagg mot det onda, värme botar lika bra som kyla (har även doktorer upptäckt). Carina Bergfeldt hittar alltid så intressanta gäster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker att hemgjorda "fiskpinnar" är godare, men Emil ville ha köpta. Visst är det så att värme botar, liksom kyla. Det beror på vem man är. Jag har ondare i mina leder på sommaren än på vintern t.ex. Carina B har verkligen intressanta gäster, och hon lyssnar alltid och låter dem tala till punkt!

      Radera
  2. Vilka underbara bilder till din text idag, hihi, som jag skrattade, men såklart tycker jag synd om dej som har tandvärk! Hoppas det snart blir bättre.
    Hoppas du får en trevlig kväll med lite gott i magen, och nog kan du ta ett glas vin!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar bilder! Ofta säger dom mer än ord. Tandvärk går ju över, men lite måste man få ömka sig?! Men tänk dom som inte kan gå! Det går minsann inte över.
    Ha en trevlig kväll du också!

    SvaraRadera
  4. När jag var liten var fiskpinnar med bearnaissås (varm) en av favoriträtterna. Idag äter jag knapp fiskpinnar, måste jag ändra på :)
    Men stackare som har tandvärk, det är inte skoj.
    Ha en fin helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker nog att hemgjorda fiskpinnar är godare, men det är ju enklare med färdigköpta.
      Tandvärk är INTE kul!!! Nu har jag haft ett jäkla dygn igen!

      Radera
  5. Härliga bilder! Hemmagjorda fiskpinnar är definitivt godast, även om de färdigköpta inte går av för hackor dom heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis vad jag tycker! Men E var nöjd!

      Radera
  6. Svar: Jag har skrivit om min snygga husläkare och min snygga tandläkare. Husläkaren är en kille och tandläkaren en tjej. Båda är i femtioårsåldern och väldigt väl "konserverade" tycker jag;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade för mig att du hade en snygging i din närhet! Både min tandis och husläkare är kvinnor, men dom är helt normalsnygga.

      Radera
  7. tandläkare är det värsta jag vet. jag måste dessutom gå till ny tandläkare. jag försöker tala med mina barn om mitt livsarkiv, men de värjer sig. varför talar du om det nu? säger de. när ska jag göra det, säjer jag. men jag har bestämt att till sommaren slipper de inte undan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte min favorit heller! Tandläkar´n alltså.
      Man måste ju prata om livsarkivet medans man lever, annars är det ingen mening med det. Det är ju mycket för ens egen skull också! Då kan man sluta tänka på det, och lägga det till handlingarna och "barnen" vet var det finns! Det är ju inte heller farligt att prata om döden! Födsel och död är det mest naturliga som sker här i världen, och det enda man med säkerhet vet att vi alla ska genomgå!

      Radera
  8. Tandvärk är verkligen förskräckligt, som tur är har jag inte haft det på åratal. Hoppas du blir helt OK efter återbesöket. Tyvärr är det inte bara trist utan dyrt också ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu känns det som en evighet tills återbesöket på onsdag! Det känns också som att det får kosta vad det kosta vill........

      Radera
  9. Kul text till dina bilder. Jag har skjutit upp mitt tandläkarbesök för jag har ju inte ont av visdomstanden. Det var mest tandläkaren som tyckte den borde plockas bort. Jag tycket inte det är nån brådska. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker behålla så många tänder som möjligt! Tids nog kanske man blir tandlös. Jag har ju början till tandlossning så man vet aldrig! 😁

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Fem en fredag v. 4: Isbrytare

Fem en fredag v. 11: Blandat