Fem en fredag v. 34: Hemma bäst

:s
fredagsfrågor handlar den här veckan om vårt boende

1. På hur många ställen har du bott?
Jag har bott på 23 olika ställen. Då ska man betänka att under min sons uppväxt bodde vi 17 år på ett ställe, och innan jag flyttade hit för tre år sedan så bodde jag i Hemsta i 20 år. Såååå, där emellan. . . .!
 De platser jag bott på är Sigtuna, Enköping, Örnsköldsvik, Hallstahammar och slutligen åter till Enköping.
2. Vad är det bästa och sämsta där du bor?
Eftersom jag hade stått i bostadskö i tio år så fick jag lgh i det område jag ville ha. Lägenheten är precis lagom för mig som ensamstående. Två uteplatser, en på framsidan och en på baksidan. Läget är centralt, och grannarna trevliga. Vad kan jag mer önska? Jo, det är två saker jag saknar. Fönster i badrummet och att kunna ha fönstret öppet i sovrummet på natten. Det törs jag inte eftersom jag bor i markplan.
3. Var skulle du vilja ha ett andra hem?
Jag skulle inte vilja ha ett andra hem! Men däremot skulle jag gärna vilja ha en liten husbil. Då skulle jag kunna åka runt och våldsgästa mina vänner utan att behöva bo hos dom. Många vänner, i min ålder, har ju begränsade utrymmen precis som jag, så det kan vara svårt att hysa in en person till.
4. Hur vill du inte bo?
Jag vill inte bo ihop med någon annan!
5. Vilken förändring vill du göra hemma?
Ingen faktiskt! Jag har det precis som jag vill ha det!
Möjligtvis att jag ska plocka om lite i köksskåpen så det blir mer översiktligt. Men det är lätt gjort.
¤¤¤¤¤¤¤

Ha en underbar helg!





 








 

Kommentarer

  1. När man flyttat många gånger vill man gärna rota sig. Vi har gott om plats för bokhyllor när barnen flyttade hemifrån. Hoppas vi orkar ta hand om hus och trädgård... för bo i lägenhet är mycket dyrare.
    Jag har nästan inte bott ensam... inte senaste 40 åren, trivs som det är. Vi har två våningar och var sin dator 🙂 och vi blandar inte längre våra böcker. Smaken ändras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tror det är så Hannele. Har man bott i hus länge så har man oftast hunnit betala av mycket, och då blir det betydligt dyrare att flytta till en lägenhet. Det ska vara om man måste flytta för att man inte orkar då. Men för den merkostnad som blir kanske man kan leja någon som hjälper en med trädgård m.m.
      På så sätt har du och din man skilda boenden. Det måste ju vara alldels perfekt!

      Radera
  2. 23 flyttar - WOW! Hittills leder du, men jag tror att Paula "slår dig" om hon deltar. Tror hon flyttar för 28:e gången nästa vecka.
    Den där Folkabussen tar jag direkt. Så mysigt! Compact living när det är som bäst.
    Härligt med uteplats på två sidor - vilken känsla! Sedan kan du ju alltid sätter ett snyggt galler i ditt sovrumsfönster, då är det ju inbrottssäkrat.
    Kul att du trivs i din lägenhet:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Paula har säkert flyttat ännu oftare. Och Hannele har slagit mig med sina 25 flyttar.
      Visst ser Folkabussen mysig ut! Skulle verkligen kunna ha den som sommarbostad, men är osäker på om jag skulle kunna köra en så stor bil (i jämförelse med min lilla röda).
      Uteplatserna är mina små oaser. Den på framsidan är skön tidigt på dagen, sedan blir den alldeles för varm. Och då, då är baksidan alldeles perfekt med sin svalka!
      Underbart att känna att man hamnat rätt! Ha en fin helg!

      Radera
  3. Har vänner som nästan lever halvtid i sin (stora) husbil, det har uppenbarligen sin charm. Och som du skriver, så bra att komma som gäst och ha gästrummet med sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två gånger har jag varit på semester i husbil och det har varit väldigt bekvämt och kul. Nackdelen är väl att det är lite klumpigt att åka och titta i det område där man för tillfället är. Men då hade vi med oss elcyklar så vi kunde se oss omkring. Jag har också bott i den när jag varit på besök hos ägaren. Väldigt skönt att få rå sig själv!

      Radera
  4. Underbara svar som alltid hos dig, ler ända upp till öronen! Jag har just det dilemmat, bor så smått så jag inte kan inhysa vänner över natten. Vi har dock hittat en bra lösning, det finns många som hyr ut ett rum,eller källarvåning för en eller flera nätter till rimliga priser. Finns flera såna där jag bor och mina gäster har varit nöjda med sin nattlogi.Men en husbil vore kanon, det drömmer min dotter om, jag skulel gärna lifta med henne ibland. Men först måste hon skaffa körkort...suck. Jag tror mig veta att du trivs jättebra i ditt boende, inte många som har flera uteplatser åt olika väderstreck! Och trevliga grannar! Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra att jag kan glädja någon, Paula! Din lösning på gästboende är ju toppen också. Själv har ju jag gjort om mitt inneförråd till ett litet rum där jag kan stoppa in gäster. I vanliga fall är det som ett litet kontor, där jag kan sitta och pyssla. Men sedan har jag en hopfällbar säng, under min säng, som passar precis inne på "kontoret". Det finns t.o.m. ett litet fönster där inne. Jag trivs verkligen bra i mitt boende, och jag hoppas att du kommer att göra det i ditt nya också! Ha det gott i Pörtet! Kram!

      Radera
  5. Som jag skrattade högt åt texten med punschrullarna! Min man känner igen sig, när vi flyttade ihop köpte han gärna 100grams av Marabous chokladkakor, som han trodde han skulle få äta upp själv...men se ,hans sambo dvs jag, ville gärna också smaka lite choklad! ;-D
    Så fint du bor med uteplatser å allt, det saknar jag!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man får gömma det man har om man är två (och inte vill dela med sig). Det behöver inte jag! Och inte vill jag dela med mig heller! 😁 Ha det gott! 🍫

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

Selfie om hundar

SELFIE om jobbet