Fem en fredag v. 41: Höst med AI

försvann som en avlöning! 
Som vanligt har jag varit på gymmet vid två tillfällen, men jag släpade mig verkligen dit!
Att man ska behöva förklara allting för folk!
Måndagen bjöd dock på en överraskning! Jag satt där i godan ro, nyduschad och fräsch, i min morgonrock (klockan var halv 3 på eftermiddagen) med spikrakt, vått, hängande hår och tre papiljotter framme i luggen, och läste en bok. 
 
Då ringde det på dörren, och utanför stod en gammal arbetskamrat från mitt tidigare liv! Trots mitt tillstånd, blev jag jätteglad! Jag älskar nämligen att få oväntat besök! Förutom att jag själv blir positivt överraskad, så får den som kommer ta det precis som det är. Det blev ett par pratglada timmar med uppdatering av livet.
Onsdagens middagsmöte med familjen H var flyttat till tisdagen, då jag hade en föreläsning inbokad på onsdagen. Det var Sanna Lundell som föreläste om medberonde och det gjorde hon väldigt bra! Tänk så många vi är som berörs av det här med beroende av olika slag, och sorgligast av allt, hur många barn som växer upp i ett hem med missbruk! Vi måste våga prata om det!
Mitt intresse i det här ligger dels på ett personligt plan, men också att jag under många år arbetat med grupper för barn till missbrukare. Och jag känner att det är så lite som var och en av oss skulle behöva göra, för att underlätta livet för de här barnen. Om vi bara vågade! 

Men nu ska jag övergå till att försöka besvara fredagens frågor hos
Det här med AI är något som jag är helt främmande inför, men frågorna har ju inte så mycket att göra med det, så här kommer mina svar:
1. Vad är din favoritaktivitet att göra på hösten?
Här kan jag helt hålla med elisamatilda om att hösten är årstiden då man drar sig inomhus, tänder lite ljus, sätter på sig raggsockorna, lindar in sig i filten och sätter sig och läser en bok. Utan dåligt samvete!
2. Vilken doft eller smak förknippar du mest med hösten. Har du något särskilt minne till den?
Den klara och rena luften och doft från jord och löv tycker jag om på hösten. Jag upplevde den kanske ännu mer när jag bodde på landet, och doften av jord när bonden hade plogat åkrarna runt omkring. Men framför allt förknippar jag hösten med alla underbara färger!
Doften av svamp är också något som hör hösten till!
3. Om du skulle planera en perfekt höstdag, hur skulle den se ut från morgon till kväll?
En jättelång frukost där jag bara sitter och myser och ser solen stråla från en klarblå himmel. När det blivit liter varmare under dagen packar jag en fikakorg och går på promenad med en god vän. 
Sedan sitter vi och myser i solen, fikar och pratar. Och när vi kännor oss lite urriga hoppar vi i lövhögarna och drar benen efter oss, så att det prasslar så där härligt. På kvällen blir det filten och alla tända ljus som lyser upp min tillvaro. 
4. Vilket höstplagg är du mest förtjust i?
Schalar, handledsvärmare och yllesockor är skönt, men jag gillar inte mössor av något slag. Jag tror det beror på att jag känner mig så erbarmligt ful i alla huvudbonader!
5. Har du någon höstritual eller tradition som du ser fram emot varje år?
Min son och jag har under hela hans uppväxt gått upp till Minneslunden på Sankt Lars kyrkogård och tänt ljus på allhelgonadagen. Även sedan han blev vuxen och fått familj så har vi gjort det. Men förra året tog det slut! Den kvällen stod det som spön i backen, så vi tände ljusen hemma i stället. Få se hur det blir i år?! Det har varit en mysig tradition, men barnen är ju äldre nu, och allt har ett slut.

¤¤¤¤¤¤¤

                                                                                         Harry Martinsson
En riktigt fin hösthelg önskar jag er alla!












Kommentarer

  1. inte så ofta oväntat besök, egentligen lika bra, tråkigt om jag inte skulle vara hemma. Mössa behöver jag, fryser om huvudet och nacken...
    Inga gravar eller minneslundar mer... minns när barnen små och jag körde i snöstorm i med fyra kottar i bilen, tyckte det var så otäckt, bättre tända ljus hemma. Saker förändras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det som är så bra med oväntat besök. Är man hemma så är man, har man nå´t att bjuda på så har man och man behöver inte känna press på sig! Jag HAR ju också mössa, men jag ogillar den skarpt! Själv har jag väldigt nära till minneslunden och vi har verkligen tyckt att det varit mysigt att gå dit. Men man kan hedra sina döda på många sätt! Det är ju i hjärtat dom finns!

      Radera
  2. Kul med oväntat besök! Fint att läsa dina svar i "fem en fredag", där tyckte vi lika om doften av höst,jord och löv!
    Ha en fin hösthelg, jag ska cykla till jobbet i mörkret!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR kul med oväntat besök! Du har väl reflexer när du cyklar till jobbet! Nu lät jag som en mamma! 🤭 Ha det bra på jobbet! Kram!

      Radera
  3. Nerförsbacke på motionscykeln! :-) Den var bra!
    Vad kul med oväntat besök. Och då får de ta en som man är. Ha en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har nerförbacke allt oftare på gymmet! 💪🏋️‍♀️ Ha det gott!

      Radera
  4. Så jag skrattade när jag läste om din "klädsel" klockan tre på eftermiddagen. Du har ju rätt! Du är pensionär och kan göra precis vad du vill när du vill.
    Sedan är det alltid kul med en positiv syn på hösten. Dessutom är det ju lite av en dröm. Efter cirka 60 timmars kontinuerligt regn är det liksom inte så roligt att halka på alla fallna löv eller gå i skogen - om man inte har gummistövlar, vilket jag inte har;-)
    Bär heller inga mössor. Har ju en massa hoodies och dom heter ju inte hoodies för intet;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt att lufsa omkring i myskläder! Har tagit fram min fleese-morgonrock nu, mmmmm. Det är inte dumt att vara panchis ibland!
      Regnet det bara öser ner, och jag blir så blöt . . . . . Men idag har det varit en otroligt solig och fin dag, och jag har inte ens stuckit ut näsan utanför dörren!
      Jag använder mössa ibland, men oftast fäller jag upp kapuschongen. Ha en fortsatt fin helg!

      Radera
  5. Oh, jag vill ta en tur till skogen med dig! Jag har inte hoppat i lövhögar på evigheter, jag har alltid varit ful i mössa, men med åldern har jag insett att det är helt okej att vara ful.Tog en långpromenad i solen igår och bara njöt, för nu har redan hälften av träden inträtt i naket tillstånd, buhuuu. Jag gillar också spontanbesök men det förekommer ytterst sällan, oftast är det då någon granne som tittar in o det är alltid välkommet, Fast här i nya hemmet har jag ännu inte hälsat på någon granne ens! Tack för dina varma ord och dina förtjusande illustrationer, jag går alltid härifrån med ett stort leende. Och trevlig helg förstås! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror vi skulle ha jättekul i lövhögarna Paula! Joooo, visst är det ok att vara ful! Man är ju som man är! Kommer jag till Falun så ska jag verkligen göra ett spontanbesök hos dig. Då skulle du bli snopen va? Härligt att du läser det jag skriver med ett leende. Det värmer! Kram!

      Radera
  6. Härligt med oväntat besök! Här på ön har det hänt några gånger när folk har varit här på semestrar, men nu var det ett bra tag sen. Saknar det!
    AV våra 4 resor i USA har 3 börjat med att vi landat i NY och sen har vi bilat över till LA - och sett en massa kul på vägen. En resa gick dock direkt till LA - det var jultid - så då var vi bara till San Fransisco, Las Vegas och över gränsen till Mexico - för lite annat ville vi se. Varje gång var vi där i 3-4 veckor. En härlig tid, på 60 och 70-talet, men nu har vi ingen lust att åka hemifrån längre...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ensamhet...

SELFIE om jobbet

Fem en fredag v. 13: Situationer