måndag 23 maj 2022

(Stafett-)Selfie nr 21


Veckans Selfie har lagts upp av Kicki, 
och precis som vanligt gäller att sista bokstaven i svaret på första frågan
blir första bokstaven på nästa frågas svar. Den här gången är det rena
Drömomgången!

1.  Drömyrke: Pilot (i motsats till mina andra människovårdande yrken!) Här är de helt i mina händer!
2.  Drömresa: Tågluff genom Europa 
3.  Önskedröm: Frisk livet ut
4.  Sanndröm: Tvenne barnbarn
5.  Mardröm: Någon jagar mig
6.  Drömställe: Gärna hemma
7.  Drömdjur: Alpacka, den med fluffig ull, som heter huacaya. Den andra heter suri och har stripig ull, men båda två har så underbara ögon.
8.  Drömmiddag: Att äta middag med mina föräldrar, och få ställa alla de frågor som jag aldrig ställde när de fanns i livet. Det vore underbart!
9.  Drömman/kvinna: Rolig, rakryggad och sann, finns dom?
10. Drömsemester: Någonstans i Skottland, där jag och min "bonus"-familj hyr ett slott tillsammans. Vi pratade om det för många är sedan, men än har det inte blivit av. 
Det här är min bonusfamilj, eller La Familia . Bilden är från 
2010, så alla har blivit större. en del på längden, andra på bredden

11. Drömserie på TV: Shetland tycker jag är en bra serie.
12. Dröm, vilken som helst: Drömmar, som smälter i munnen


¤¤¤¤¤¤¤

Hoppas ni får en fin vecka!

 

14 kommentarer:

 1. Vilket drömyrke, jag trodde att det var mest killar som drömde om att bli pilot, men varför inte.
  Visst är det konstigt att man aldrig hann fråga sina föräldrar färdigt om allt man skulle velat känna till.
  Kul att lösa dina drömsvar på min selfie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mest killar skulle jag tro. När det gäller frågor till sina föräldrar så tror jag att det har lite med åldern att göra. Mitt i livet har man så mycket annat att tänka på, så då blir det inte av. När man sedan blir äldre och börjar undrar över saker och ting, ja då finns det ingen att fråga! Tack för din Selfie Kicki!

   Radera
 2. Pilot, jag som är flygrädd, men det skulle ju vara väldigt häftigt om man hade vågat något sånt ,-)
  Jag flyger om du är piloten ,-)
  Tågluffa, det skulle vara roligt!
  Håller fullständigt med om din önskedröm!
  JAAAA glömde bort alpacka som verkar Så mysiga när jag raddade upp djur i min SELFIE ,-)) Bra svar på drömmiddag!
  Hyra slott tillsammans i Skottland, det vore ju hur kul som helst! ,-)) Tycker du svarat så himla bra! Kul att lära känna dig mer! Ha det fint.
  Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Primrose, det blir ingen flygtur! Jag har åldern emot mig! Hälsan är viktig, för ett rikt liv. Visst är dom söta alpackorna. Någon i La Familia kollade upp det, och det fanns mycket att välja på. Och är man många sååå... Ha det gott!

   Radera
 3. pilot ville jag också bli när alla andra ville bli flygvärdinnor i min tidiga ungdom. frisk livet ut är verkligen något att drömma om. i mina mardrömmar irrar jag omkring bland okända människor och letar efter min handväska. en sådan middag skulle jag gärna vilja ha. och drömmar!ingen kunde baka drömmar som mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är så drömmer jag sällan mardrömmar. Det är ju dom som jag vaknar upp i. När det hänt har jag ofta blivit jagad i en spiraltrappa eller i vindlande labyrinter. Middagen skulle var kul om det gick att genomföra, men det får väl bli ovan där!

   Radera
 4. Den selfien verkar ha varit busenkelt för dig att få till;.-) Å Shetland är vi två hundra procent överens om.
  Din bonusfamilj är aningen stor kan jag tycka, och jag får inte ihop det, men du kanske har lust att blogga om alla dessa människor någon gång;-)

  PS. Tror jag kommer få det betydligt svårare än du att få ihop den där selfien;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jag skulle kunna skriva en hel bok om min bonusfamilj. Men en sak kan jag säga redan nu, den där bilden är kärlek för mig! Så mycket omtanke och kärlek!

   Radera
 5. Hej, vilken fin idé att få träffa dina avlidna föräldrar. Jag skulle också ha en mängd frågor att ställa, min mamma gick snabbt och oväntat bort vid 48 års ålder och hon var den sista i den generationen. Jag skulle gärna också åka på tågluff, tror det fortskaffningsmedlet skulle passa mig, på buss är man ju så bunden att hela tiden sitta still. Pilot?? Det var våghalsigt, jag drömde visserligen om flygvärdinneyrket men det stoppade snabbt pga min ringa längd! Tror gränsen gick vid 168 och jag är tio cm kortare...lika bra det...
  Alpackor är jättemysiga, vi hade ett gäng i ett hägn när min förra bostad. Att finna sin dröm-man har jag gett upp, eller jag har hittat många, men ingen dröm har varat...så nu håller jag mig till jyckar istället.
  Du klarade denna fläta galant, imponerande! Kram från pörtet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att finna drömmannen är nog näst intill omöjligt! Och speciellt i våran ålder. Men skulle du verkligen vilja ha någon? Jag tycker det är ganska skönt som det är! Kram!

   Radera
 6. Vilka härliga svar i din selfie. Pilot minsann, det var min mans dröm, och jo han blev pilot till små enmotoriga flygplan i alla fall! Å ,jag skulle också vilja äta middag med mina föräldrar och fråga dem massor! Tågluffa gjorde jag aldrig, nu är jag för bekväm för det...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket jag undrar över gällande mina föräldrars liv, och det är nog anledningen till att jag skriver ner väldigt mycket om mitt eget liv. Då kan mina nära kanske hitta det de glömt att fråga om!
   Jag åkte på språkresa när jag fyllde 50, så det kanske är dags för tågluff nu! 😉

   Radera
 7. Jätteroligt att läsa dina svar. Ja, pilot fanns lite med i mina tankar också vad gällde val av yrke.
  Nickar igenkännande till flera av dina svar. Några hade jag också med . Eller liknande. Tågluffat i Europa har jag gjort under flera somrar på 60-talet och början av 70-talet. Minnesvärt. Har även tåglyffat i USA i slutet av 70-talet. Roligt det också.
  Ja, tänk om man kunde få vara fysiskt frisk och ha hjärnan med sig hela livet. En het önskan.
  Vilken härlig "bonusfamilj". Blir glad av att se er alla. Och önskar att drömmen om att hyra ett slott i Skottland går i uppfyllelse.
  Önskar dig en fin helg-
  Och du! Jag smakar gärna på en dröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god, ta gärna en dröm! Tågluffat har jag som sagt aldrig gjort. Däremot har jag, på äldre dar, båtluffat. Fast bara i Sverige, och både i Göteborgs och Stockholms skärgård. Det var väldigt mysigt, båda delarna. Vi har mycket vackert att uppleva i vårt eget land också!

   Radera